• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mozzartsport

31.10.2018

10:25

"MOZZART" U AKCIJI: Otvoren teren "Predrag Danilović" na Novom Beogradu

Košarka

"MOZZART" U AKCIJI: Otvoren teren "Predrag Danilović" na Novom Beogradu

Podeli vest

Jedna od najvećih akcija za omasovljenje i podršku sportu „Sto terena za jednu igru" kompanije Mozzart nastavljena je na Novom Beogradu, a obnovljeni košarkaški teren svečano je otvorio predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović

Rekonstruisano košarkaško igralište je 70. po redu u okviru akcije, a promociji terena prisustvovao je i predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević.

Svom bivšem saigraču i prijatelju podršku su dali i poslavljeni sportisti Dejan Tomašević, Igor Rakočević, Žarko Paspalj, Bogdan Obradović.

Teren u delu grada koji je oduvek bio poznat po najboljem basketu i jedan od omiljenih mnogim Novobeograđanima, zahvaljujući kompaniji Mozzart dobio je potpuno novi izgled. 

Ljubitelji igre pod koševima će moći da uživaju u uslovima kakve imaju profesionalci - na novoj specijalnoj podlozi, sa profesionalnim konstrukcijama, zglobnim obručima i kliritnim tablama, a čuveni Saša Danilović ostavio je naraštajima i simboličnu poruku: „Džaba sva priča ovog sveta, ako svojim primerom ne povučeš ostale da urade nešto!" 

Revijalne utakmice odigrale su ekipe košarkaškog kluba „Pobednik 011", kolektiva koji osim košarke promoviše duženje, lepo ponašanje, timski duh i zdrave navike, što se u potpunosti poklapa sa osnovnom misijom akcije „100 terena za jednu igru".

- Kompanija Mozzart radi izuzetno veliku stvar, jer ova akcija predstavlja mnogo više od obnavljanja terena. Ovo je, pre svega, odličan način da se deca sklone sa ulice, da se udalje od loših stvari, kriminala, previše sedenja pred računarima. Srećan sam i ponosan što je ovaj teren poneo moje ime, nadam se da će i moj sin dolaziti baš ovde da igra košarku. Tokom svog boravka u Beogradu stekao sam mnogo prijatelja iz ovog dela grada, pa im želim da što više vremena sa svojom decom provode na ovom terenu. Ipak su novobeogradski blokovi oduvek bili poznati po dobrom basketu, tako mora i da ostane - istakao je Saša Danilović.

Foto: mozzart

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević zahvalio je kompaniji Mozzart i svom prijatelju Saši Danilovicu, za kojeg je rekao da je „primer čoveka koji veruje u sebe i daje se do do krajnjih granica".

- Već nekoliko godina Grad Beograd ima sjajnu saradnju sa kompanijom Mozzart. Moram da istaknem da su iskustva dece koja koriste ove terene fenomenalna, a to je ono što je najbitnije. Naše opredeljenje jeste što veći broj sportskih terena i igrališta koja će biti dostupna svoj deci, bez izuzetka. U  vremenu u kojem živimo, moramo mladima ponuditi alternativu i mogućnost da se bave fizičkom aktivnošcu, budući da nas savremeno doba pored velikih mogucnosti koje nam pruža, stavlja pred mnogo izazova na koje ćemo lakše odgovoriti uz pomoć uspešnih kompanija, kao što je kompanija Mozzart. Siguran sam da ćemo biti partneri i u narednim godinama - rekao je Nikodijević.

Direktor sektora korporativnih komunikacija u komapaniji Mozzart najavio je da će se lider u industriji igara na sreću i u narednim godinama truditi da razume potrebe svoje okoline i da na pozitivan način odgovori na njih. 

- Svako od 70 igrališta, koliko smo ih do sada obnovili u okviru akcije, uređeno je u skladu sa potrebama profesionalnih sportista i pogodno je za košarkaše svih uzrasta. Kao društveno odgovorna kompanija, od osnivanja ulažemo u kvalitet života zajednice u kojoj poslujemo i trudićemo se da tako bude i ubuduće. Želimo da ovi tereni budu centralno mesto gde se deca okupljaju, druže, sklanjaju se sa ulice i okreću pravim vrednostima.  Pored toga što težimo da motivišemo mlade da više vremena provode baveći se sportom, a manje ispred računara, smatramo da su ovi tereni značajni ljudima iz čitavog kraja koji ovde mogu da izvedu decu, da se odmore i uživaju u uređenom prostoru - istakao je Popović.

Privilegiju da zaigraju košarku na obnovljenom terenu imali su i svi posetioci koji su se nadmetali u šutiranju trojki, a najbolji strelci osvojili su vredne novčane nagrade koje je za njih pripremila kompanija Mozzart.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija