• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.11.2018

23:00 >> 22:25

(VIDEO) EVROLIGA: Žoc pregazio Pešićevu Barsu, fantastični Micić predvodio Efes, debakl Budućnosti!

Košarka

(VIDEO) EVROLIGA: Žoc pregazio Pešićevu Barsu, fantastični Micić predvodio Efes, debakl Budućnosti!

Podeli vest

U okršaju srpskih trenera Željko Obradović pobedio je Svetislava Pešića. Fenerbahče je rutinski upisao devetu pobedu, pošto je u u Španiji savladao Barselonu 84:65 u desetom kolu Evrolige


Barselona je samo na startu meča povela minimalnom razlikom, a kada je Fener preokrenuo na 8:6 do kraja utakmice nije ispištao prednost. Tokom druge deonice Fener je imao i 15 poena viška (38:23), ali je domaćin uspeo do kraja prvog dela da sputi minus ispod 10 poena.

Međutim, puleni Željka Obradovića u nastavku su ubacili u brzinu, pa su poslednjih 10 minuta igre dočekali sa "+16". Do kraja su samo uvećavali prednost, koja je iznosila i 21 poen.

Najefikasniji u pobedi Fenera bio je Bobi Dikson sa 16, dok je Marko Gudurić upisao 13 poena, Jan Veseli dodao je 11 poena. U ekipi Barselone Adam Hanga je bio najefikasniji sa 16 poena.

 

 

Košarkaši Anadolu Efesa savladali su ekipu Baskonije sa 96:85, a ponovo je briljirao srpski reprezentativac Vasilije Micić. Micić je utakmicu završio sa 16 poena uz 6 asistencija i 2 skoka. Srpski plej je za Brokom Motumom bio najefikasniji, dok je dva poena manje od njih dodao Rodrig Buboa. Kod Baskonije se istakao Met Džening sa 20 poena, pet više od Lilarda i Vojtmana. 

Ekipa Ergina Atamana zauzima četvrtu poziciju u Evroligi sa skorom 8-2, dok su Španci na 12. poziciji sa tri pobede i sedam poraza. 

 

 

 

 


Košarkaši Budućnosti poraženi su od Olimpijakosa sa 92:70. Pitanje pobednika je rešeno početkom treće deonice, kada su Grci serijom 13:0 poveli 57:37.

Najefikasniji u sastavu Olimpijakosa bili su Zek Ledej sa 28 poena, Vasilis Spanulis je ubacio 17, a Nikola Milutinov 10 poena uz sedam skokova. Kod Budućnosti, raspoloženi za igru u napadu bili su Erl Klark sa 15 poena, Nemanja Gordić sa 14 i Edvin Džekson sa 12 poena.

Olimpijakos se ovim trijumfom popeo na peto mesto sa skorom 6-4, dok je Budućnost pretposlednja sa samo dve pobede iz 10 utakmica.

 

 

Košarkaši Himkija bez pomoći najboljeg igrača Alekseja Šveda zabeležili su treću uzastopnu pobedu u Evroligi, bili su bolji od Panatinaikosa sa 76:68. 

Entoni Gil je bio najefikasniji sa 21 poenom, Džordan Miki je upisao 14, a Čarls Dženkins 12, uz 7 skokova Stefan Marković je za 22 minuta upisao 5 poena. U poraženoj ekipi dvocifreni su bili Džejms Gist sa 19, Kit Lengford sa 17 (5 asistencija) i Met Lodžeski sa 13 poena. 

Himki je sa učinkom 4-6 pobedu ispod timova koju su u plej-of zoni, a među njima je i Panatinaikos.

 

 

 

 

EVROLIGA
 

10.kolo

Petak

Himki - Panatinaikos 76:68
Amadolu Efes - Baskonija 96:85
Olimpijakos - Budućnost 92:70
Barselona - Fenerbahče 65:84

Četvrtak

Darušafaka - Gran Kanarija 71:75
Žalgiris - Armani 83:78
Makabi - Bajern 95:71
Real Madrid - CSKA Moskva 88:93

Tabela




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija