• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.12.2018

22:02

(VIDEO) GRCI PREGAŽENI U BEOGRADU, LAKŠE SE DIŠE! Srpski košarkaši na korak od Kine!

Košarka

(VIDEO) GRCI PREGAŽENI U BEOGRADU, LAKŠE SE DIŠE! Srpski košarkaši na korak od Kine!

Podeli vest

Košarkaši Srbije ubedljivo su savladali Grčku rezultatom 84:61 u 10. kolu kvalifikacija za Svetesko prvenstvo i nadomak su plasmana na Mundobasket

 

Gruzija je pobedom nad Izraelom (71:69) poboljšala šanse "orlova" da se plasiraju na SP, s obzirom na to da su Izraelce udaljili od treće pozicije na tabeli. Naša reprezentacija ih je pobedila u oba meča, a posle trijumfa nad jedinom neporaženom ekipom u grupi, Srbija je u sjajnoj situaciji pred poslednji "prozor", koji je na programu u februaru. Teoretski, za plasman nam je potrebna još samo pobeda u Estoniji 21. februara, a popravni imamo i duel sa Izraelom u Pioniru 24. februara.

Posle 10. kola Grčka i Nemačka imaju skor 9-1, Srbija je treća sa 6-4, iza nas su Gruzija sa 5-5, Izrael sa 4-5, dok je Estona poslednja sa skorom 2-8.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Jović sa 22 poena, dok su Raduljica i Micić dodali po 13, a Jelovac je meč završio sa 12 poena. U selekciji Grčke istakli su se Lefredis Bohoridis i Hristos Salustros sa po 13 poena

Orlovi su tokom prvog dela rutinski pobegli na 17 poena viška, ali pad u igri kaznili su gosti, međutim nisu uspeli do kraja da slome Đorđevićeve pulene. Kada su Grci prišli na tri poena, Jović i ekipa napravili su seriju 18:2 i pobegli na 19 poena prednosti pred poslednjih 10 minuta utakmice, a potom rutinski priveli meč kraju. 

Foto: Starsportphoto

 

Grci su oslabljeni stigli u Beograd, što su naši predvođeni Jovićem i Raduljicom brzo kaznili. "Orlovi" su napravili seriju 13:2 i ekspresno poveli 15:10. Kako je meč odmicao prednost Srbije je rasla, posle prvih 10 minuta igre imali su naši 15 poena viša, a tokom druge deonice i 17 (40:23). Međutim, ritam je malo opao krajem poluvremena i Grčka je to iskoristila. Heleni su serijom od 6:0 prišli na "samo" deset poena razlike, Raduljica i Jović su vratili Srbiju na "+12", ali je uz zvuk sirene iz nemoguće pozicije poentirao Bohoridis za 44:35 posle prvog poluvremena.

Heleni su drugo poluvreme otvorili serijom 9:0 i potom prišli samo na tri poena minusa (49:46). Bio je to šamar koji je probudio naše, koji su uzvratili serijom 18:2.

Kad je teško - Jović! Ubacio je trojku, potom dodao i dva poena, pridružili su mu se Birčević i Micić koji je sa četiri vezana poena odveo Srbiju na 63:48 minut pre kraja treće četvrtine, a zahvaljujući Birčeviću Srbija je vodila 67:48 pred poslednjih 10 minuta utakmice. Grici tokom poslednje deonice nisu uspeli ništa da urade - na kraju 84:61 za Srbiju. 

 


SRBIJA - GRČKA 84:61 (29:14, 15:21, 23:13, 17:13)


Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Sudije:Maconi, Bladini (Italija), Cmikievič (Poljska).

SRBIJA: Simonović 2, Jelovac 12, Milosavljević 5, Raduljica 13, Birčević 8, Lazić 6, Jovanović 2, Micić 13, Jović 22, Dobrić, Gagić 1, Peno.

GRČKA: Kriskopulos, Luncis, Larencakis 7, Koniaris, Atinau 9, Bohoridis 12, Muratos, Vasilopulos 7, Mavroidis 9, Carelis 5, Gikas, Salustros 12.

TOK MEČA

Foto: Starsportphoto

 

Četvrta četvrtina

Kraj - pobeda Srbije 84:61!

Nastavljaju Srbi da pune koš gostiju, trojka Jelovca za - 82:61.

Jović vodi "orlove" na 17 poena viška, 2.10 do kraja! Potom Micić postiže svoj 13 poen, Grci s druge strane ništa ne mogu da pogode. 

Milosavljeviiić! Sjajna akcija i zakucavanje uz dodatno bacanje - Srbija vodi 75:60, tri minuta do kraja utakmice.

Serija Grka 5:0, prišli su na 70:55.Atineu ne ubacuje trojku, a Jelovac rutinski poentira za 72:55. "Orlovi" sada rutinski privode utakmicu kraju.

UUUU! Brutalna blokada Lazića, pa onda trojka našeg beka, Srbija opet ima 19 poena prednosti - 70: 49.

Srbija i dalje bez poena u ovoj četvrtini, Grci malo bolji, ali i dalje vodimo - 67:51. 

Izgubljene lopte, faulovi i promašeni šutevi - to gledamo na početku poslednjih 10 minuta meča.

 

Foto: Starsportphoto

Andrea Trinkijeri, trener Partizana, gleda Srbiju

Treća četvrtina

Bravo Birčeviću! Pogodio je trojku uz zvuk sirene i 67:48, vodi Srbija pred poslednjih 10 minuta igre.

Trojkaaaaaa! Miciiiić vodi Srbiju na 63:48 posle dodatnog bacanja. Minut do kraja četvrtine.

Poentirao je i Birčević, a na drugoj strani pogađa Vasilopulos. Sada poentira Micić sa linije za slobodna bacanja i Srbija opet ima dvocifreno vođstvo - 59:48.

Kad je teško Jović, njegova serija od 5:0 - Srbija ima osam poena prednosti - 54:46.

Joviiiiić - trojka -  vodi Srbiju na 52:46, a Đorđević traži nesportsku za Grke, sudije ne sviraju ništa.  Prekinuo je Jović seriju Grka od 9:0.

Faul na Jelovcu, povučen je za dres, ali sudije pokazuju napad za Grke, koji postižu lagane poene i prilaze na 49:46.

Raduljica prvi nesportsku, Atineu pogađa jedno slobodno bacanje, na našu sreću - 49:44.

Serija Grka 6:0, prišli su gosti na 49:43. Samo šest poena više imaju "orlovi".

Raduljica promašuje posle asistencije Jelovca, ali koristi narednu šansu posle nekoliko sekundi, vodi Srbiju na 48:37.

Mavroeidis poentira na startu drugog poluvremena, ali Jović uzvraća istom merom - 46:37.

 

 

Foto: Starsportphoto

 

Druga četvrtina

"Orlovi" šutiraju 14/21 za dva poena i 4/14 za tri, imaju i osam skokova više,  dok obe strane imaju mnogo izgubljenih lopti - 12:13.

Srbija na kraju prvog poluvremena vodi 44:35.

Odlično ubacivanje Jovića nakon asitencije Raduljice, ali na drugoj strani ekspresno pogađa za tri poena Bohoridis u poslednjem trenutku. 

Manja kriza u našoj ekipi, imala je Srbija i 17 poena viška u ovoj četvrtini.

Sada nesportska za Jelovca, Grci imaju dva slobodna bacanja. Rezultat je 42:29.Salustros ubacuje iz velike daljine, Grci su sada na "minus 10" - 42:32. 

Đorđević traži tajm-aut posle poena  Salustrosa - 40:26. Druga nesportska lična grčkih igrača, ovog puta ju je "skrivio" Konijaris, Jović precizan sa linije za slobodna bacanja, na drugoj strani Bohoridis na isti način smanjuje minimalno  rezultat na 42:27.

Raduljica zakucava i vodi Srbiju na maksimalnih 37:21, ali gosti brzo smanjuju. Potom i "2+1" našeg prvog centra, prednost raste - 40:23.

 

 

Cairelis je poentirao pored Gagića, Jelovac ne pogađa na drugoj strani, ali je posle tri-četiri sekunde ponovo šutnuo i pogodio trojku za 35:21. 

Vodi Srbija 32:19 nakon trojke Birčevića. Hrisikopulos je promašio trojku, ali Srbija gubi loptu, potom su se spetljali i na drugoj strani, pa nekoliko promašaja naših. Šteta, ostalo je 32:19!

Salustros trojkom otvara drugu četvrtinu, potom prego Gagića poentira  Larencakis, pet vezanih poena Grča koji su sada na 29:19.

Foto: Starsportphoto

 

Prva četvrtina

Nesportska za Grke zbog faula nad Micićem.Jedno slobodno bacanje iskoristio je Micić potom dodao još dva poena i Srbija posle prvih 10 minuta vodi - 29:14.

Micić je ponovo odlepio Srbiju, pa Lazić pogađa trojku iz ugla i imamo "+12", najveća prednost u dosadašnjem delu meča - 26:14. 

Ni Micić ne ubacuje trojku, ali nakon izgubljene lopte Grka Raduljica je poslužio Milosavljevića koji poentira za 21:14.

Šteta, Raduljica ne pogađa iz daljine, to kažnjavaju Heleni, pogađaju trojku, pa selektor Đorđević traži tajm-aut - 19:14. Grci su prepolovili deficit.

Trojka Jovića, Srbija prvi put ima "+10" - 15:5, a potom asistira Raduljici koji nas vodi na 17:7. Mavroeidis je smanjio rezultat, ali ne da Jović Grcima da se razigraju, vraća dvocifrenu prednost - 19:9.

Nastavlja Jović seriju Srbije koja vodi 12:3, koju je kraju prekida Larencakis i smanjuje rezultat na 12:5.

Novi poeni Jelovca, pa još bolja odbrana Srbije, a Jović povećava prednost Srbije na 10:3. Serija "orlova" 8:0.

Kapiten Vasiloupols je dobro odigrao i doveo Grčku u prednost, ali Raduljica vraća na drugoj strani. Sada Jelovac i Simonović vode "orlove" na 6:3.

Foto: Starsportphoto

 

- Oko 3.000 navijača u Pioniru, u dvorani su i Žarko Paspalj, Saša Obradović i Duško Vujošević.

Foto: Starsportphoto

- Grčki košarkaši izašli su na zagrevanje i dočekani su uz aplauze prisutnih.

 - Grci će imati podršku oko 50 navijača.

- U odnosu na meč u Izraelu naši reprezentativci jači su za dva evroligaška košarkaša – Stefana Jovića i Vasilija Micića. Srbiji je trebalo da se pridruži i Jovićev saigrač iz Bajerna Vladimir Lučić, ali je morao nazad u Minhen zbog terapija.


Tagovi:

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija