• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.12.2018

18:15

DOBRE VESTI ZA SRBIJU! Gruzija u poslednjoj sekundi produžetka srušila Izrael

Košarka

DOBRE VESTI ZA SRBIJU! Gruzija u poslednjoj sekundi produžetka srušila Izrael

Podeli vest

Košarkaši Gruzije pobedili su Izrael rezultatom 71:69 (9:11, 25:19, 16:19, 14:15, 7:5) nakon produžetka u Grupi L kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo u Kini


Iskusni Đorđi Šermadini postigao je pobedonosni koš samo sekund pre kraja produžetka i tako doneo Gruziji pobedu, ali i pomogao Srbiji u kvalifikacijama za Mundobasket, jer je u sudaru naših direktnih rivala za treće mesto, slavio manje opasan za "orlove".

Srbija ima bolji međusobni skor od Gruzije, i sve drži u svojim rukama, jer će u slučaju pobede nad Grčkom (10.15) imati trijumf više od njih. Ako slave protiv Helena "orlovi" bi bili nadomak plasmana na Munodbakset.

Najefikasniji kod pobednika bio je košarkaš Mega Bemaksa Goga Bitadze sa 18 poena, George Cincadze je dodao 14, a Šermandini 10. Džejk Koen je dao 22 za Izrael, 15 je postigao Tomer Ginat, a 14 je dodao Džon di Bartolomeo. 

Gruzija je vodila tokom većeg dela utakmice, imala i devet poena prednosti tokom druge i treće četvrtine. Međutim, nisu odustajali Izraelci, pred poslednju četvrtinu došli su na "-1", potom uspeli tokom poslednje deonice i da povedu 56:52, ali se domaćin vratio.

Nakon četiri četvrtine rezultat je bio 64:64. Imala je Gruzija prednost od dva poena 18 sekundi pre kraja utakmice, ali Koen pogodio oba slobodna bacanja i izjednačio na 64:64. Potom je Gruzija promašila dva poena za pobedu, a onda i dve sekundi pre kraja Blat nije uspeo da pogodi trojki, pa je meč otišao u produžetke.

U nastavku su se jedni i drugi smenjivali u vođstvu, 29 sekundi pre kraja rezultat je bio 69:69, a pobedu Gruziji doneo je Šermadini koji je bio brži od sirene.  


KVALIFIKACIJE ZA SP

5. runda

Ponedeljak
Gruzija - Izrael 71:69 produžetak
Nemačka - Estonija 20.00
Srbija - Grčka 20.15


Tabela: Grčka 9-0, Nemačka 8-1, Grzija 5-5, Izrael 4-6, Srbija 5-4, Estonija 2-7


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija