• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beta

26.12.2018

16:46

PASPALJ TVRDI: ABA liga je najkvalitetnije sportsko takmičenje u regionu!

Košarka

PASPALJ TVRDI: ABA liga je najkvalitetnije sportsko takmičenje u regionu!

Podeli vest

Proslavljeni jugoslovenski košarkaš Žarko Paspalj izjavio je da je ABA liga pokazala da predstavlja najkvalitetnije sportsko takmičenje u regionu

- ABA Liga je još jednom pokazala da predstavlja najkvalitetnije sportsko takmičenje u regionu, i da nema ovog takmičenja, ne bi bilo kvalitetne košarke na ovim prostorima. To je sigurno. Mnogo je stvari koje su izvanredne u vezi sa ABA Ligom - naveo je Paspalj u svom blogu na sajtu ABA lige.

Naveo je da ga zanima posećenost u dvoranama, ponašanje aktera na terenu i atmosfera.

- Mislim da je to glavna i osnovna stvar za ligu da napreduje, jer to pokazuje zainteresovanost -  dodao je.

Po njegovim rečima, ponašanje sudija je sjajno, "čista desetka", "pošto smo mi inače teški ljudi u regionu i stalno smetaju sudije na ovaj ili onaj način".

Paspalj je analizirao i dosadašnji deo sezone i naveo da je najjači utisak ostavila Crvena zvezda, za koju je rekao da je napravila "ozbiljne promene" i veliku pažnju posvetila dovođenju stranaca, uz angažovanje dobrog trenera.

- Zvezda ima dobre igrače. Taj nivo i način kako igraju i kako se ponašaju, to je dovoljno za najviši plasman u ABA ligi. Zvezda ima dobru selekciju, koja je urađena u skladu sa željama trenera. Zvezda po tom pitanju dobro funkcioniše i to daje rezultate. Mislim da je Milan Tomić dobar trener, a mene čudi kako se ranije nije opredelio da počne da radi kao prvi trener posle toliko godina. Ovo je svakako bio dobar momenat i njegova karijera će da ide sve bolje i bolje - naveo je Paspalj.

Pored Zvezde, po njegovim rečima, druga dva najbolja tima su Budućnost i Cedevita, a da još ostaje da se vidi da li će u plej-ofu igrati još Mega ili Partizan.

Kada je reč o Partizanu, naveo je da su crno-beli imali neke neočekivane poraze i da tim igra "onako kako je poslagan".

- Doveli su čoveka koji je renomirani stručnjak u Evropi. Njegovo ime samo po sebi nosi neku mogućnost, kvalitet i optimizam da će nešto bolje da se dešava. Ali, na kraju krajeva trener ne igra, trener je onaj koji postavlja stvari, a igrači su ti koji igraju - dodao je Paspalj.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija