• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

27.12.2018

12:04

JOKIĆ ZASLUŽUJE DA SE NAĐE NA OL-STARU! Bivši NBA košarkaši podržavaju Srbina

Košarka

JOKIĆ ZASLUŽUJE DA SE NAĐE NA OL-STARU! Bivši NBA košarkaši podržavaju Srbina

Podeli vest

Srpski košarkaš Nikola Jokić pruža odlične partije u poslednje vreme i zaslužuje da se nađe na Ol-star meču NBA lige, poručuju legendarni košarkaši Darko Miličić, Nenad Krstić i Žarko Čabarkapa

Glasanje za Ol-star vikend, koji će biti održan 17. februara naredne godine u Šarlotu, počelo je u utorak uveče i trajaće do 21. januara.

Navijači širom sveta, uz kapitene i glavne trenere NBA timova, odlučiće ko će učestvovati na ovom meču. Srbiju u najjačoj ligi sveta predstavljaju Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović, koji predvode Sakramento, zatim Boban Marjanović i Miloš Teodosić iz Los Anđeles Klipersa i Nikola Jokić iz Denvera.

Naši Slovenci

Bivši NBA igrač Darko Miličić smatra da samo centar Nagetsa, koji ove sezone beleži 18,2 poena po meču, uz deset skokova i 7,3 asistencije, može da se nađe na Ol-star utakmici.

- Ne znam po kom principu ide glasanje, ali verujem da je Jokić zaslužio da bude deo ovog spektakla. Prošle sezone je pružao odlične partije, kao i ove. Imao je samo mali pad u igri početkom sezone, na par utakmica, pa ne znam da li može to da mu naškodi. Pored njega mislim da velike šanse imaju košarkaš Dalasa Luka Dončić i plejmejker Majamija Goran Dragić. Ja i njih računam u naše, jer vode poreklo iz naše zemlje. Stvarno ove sezone imamo vrhunske igrače u NBA ligi, čak smatram da su bolji od one generacije u kojoj su bili Divac i Stojaković - objašnjava Miličić.

Promenjen sistem glasanja

Navijači širom sveta neće više moći da glasaju za Ol-star meč putem društvenih mreža, kao što je to bio slučaj prošlih godina, već će morati preko zvaničnog NBA sajta ili naloga na Guglu. Takođe, moći će svakog dana da izaberu deset igrača, po pet iz Istočne i Zapadne konferencije. Glasovi od 3, 4, 10, 11. i 21. januara, u takozvanim "bonus danima" važiće dvostruko.

Sa Miličićem je saglasan i bivši kapiten "orlova" Nenad Krstić.

- Prošle godine Jokić nije izabran za Ol-star meč, nadam se da će to ove godine biti ispravljeno. Svojim igrama tokom ove sezone je pokazao da mu je mesto na ovom meču - kaže Krstić.

Bogdan dogodine

Iako Bogdan Bogdanović ove sezone predvodi Sakramento, nekadašnji krilni centar Golden Stejta Žarko Čabarkapa veruje da će bek Kingsa morati da sačeka još godinu dana da bi učestvovao u NBA spektaklu.

- Ja bih voleo da se svi naši nađu na ovom takmičenju i svakom ću dati glas. Međutim, nije realno da svi izbore učešće. Zasad mislim da najviše šanse imaju Nikola Jokić, Nikola Vučević iz Orlanda i Luka Dončić. Što se tiče Bogdana, on je u dobrom ritmu i ako ovako nastavi, sledeće godine će sigurno biti među velikanima - kaže Čabarkapa.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija