• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.01.2019

20:15

(VIDEO) EFES ISPRAŠIO DARUŠAFAKU U ISTANBULSKOM DERBIJU! Rutinska pobeda Micićevog tima nad gradskim rivalom

Košarka

(VIDEO) EFES ISPRAŠIO DARUŠAFAKU U ISTANBULSKOM DERBIJU! Rutinska pobeda Micićevog tima nad gradskim rivalom

Podeli vest

Košarkaši Anadolu Efesa rutinski su savladali Darušafaku 82:68 u istanbulskom derbiju 19. kola Evrolige, a srpski reprezentativac Vasilije Micić pružio je još jednu odličnu partiju i bio drugi najefikansiji igrač u pobedničkom timu

Darušafaka je bolje počela meč i povela sa 5:0, ali je Efes napravio seriju od 7:0 i preokrenuo na 14:7 čime je uhvatio zalet za rutinsku igru i pobedu koja je usledila posle toga.

Sa tom prednošću je i završena prva četvrtina, a u nastavku je viđen sličan scenario, pa je rauzlika uvećana na plus 20 do odlaska na odmor.

Drugo poluvreme donelo je lagano otaljavanje od strane igrača domaćeg tima, dok rivali nisu imali niti znanja niti volje da preokrenu meč. Razlika u trećoj deonici je u jednom momentu iznosila 30 poena viška u korist Efesa, ali se nešto opuštenijom igrom u završnici meča ona istopila na 14, što nikako nije umanjilo rutinsku pobedu Atamanovog tima.

Micić je sa 11 poena bio drugi strelac ekipe, a ispred njega je u pobedničkom timu bio Moerman sa 15 poena, dok je za poen slabiji od Srbina bio Bobua.

U poraženom timu najzapaženiji su bili Toni Daglas sa 17 i Džeremi Evans sa 14 poena.

Ovom pobedom Efes je stigao CSKA sa po 13 trijumfa, dok je Darušafaka ostala na poslednjem mestu.

EVROLIGA

19. kolo

četvrtak
CSKA - Bajern 77:70
Olimpijakos - Himki 71:57
Makabi - Barselona 99:83
G. Kanarija - Fenerbahče 64:82

Petak
Efes - Darušafaka 82:68
Budućnost - Real Madrid 19.00
Žalgiris - Panatinaikos 19.00
Baskonija - Armani 21.00



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija