• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs/telegraf.rs

11.02.2019

08:05

(VIDEO) BOGDAN I BJELICA KIDAJU, BOBI SE RAZGOROPADIO! Kingsi igraju basket iz snova, FIladelfija SLAVI SRBINA koji je ZAUSTAVIO LEBRONA!

Košarka

(VIDEO) BOGDAN I BJELICA KIDAJU, BOBI SE RAZGOROPADIO! Kingsi igraju basket iz snova, FIladelfija SLAVI SRBINA koji je ZAUSTAVIO LEBRONA!

Podeli vest

Košarkaši Sakramento Kingsa pobedili su Finiks Sanse 117:104 u noći između nedelje i ponedeljka u jednoj od tri odigrane utakmice

Nešto bolju partiju nego u poslednje vreme prikazao je srpski krilni centar Nemanja Bjelica koji je ekipi Igora Kokoškova dao deset poena, a uhvatio je još osam lopti i asistirao je dvaput.

Bogdan Bogdanović je takođe imao dvocifren poenterski učinak i sa 14 poena i po pet skokova i asistencija. Međutim, Kraljeve je predvoio Marvin Begli, ruki kog je Vlade Divac birao ispred Luke Dončića.

Begli je ubacio 32 poena, a Badi Hild i Dieron Foks su imali 18, odnosno 17. Na strani Finiksa, jedino je Devin Buker bio zapažen sa 27 poena.

Ako je sudeći po igri Kingsa, plejof se ne čini tako dalekim. Osmoplasirani Klipersi su se nedavno odrekli svog najboljeg igrača u Tobajasu Herisu, pa sada Sakrameno samo utakmica deli od plejof zone u kojoj su poslednji put završili još 2005/2006.

Takođe, Kingsi su sada najbrže stigli do trideset pobeda u poslednjih 15 godina odnosno još od doba kada je sadašnji generalni menadžer tima Vlade Divac u još igrao košarku zajedno sa Peđom Stojakovićem (2004). Sansima kao jednoj od najslabijih ekipa u ligi nisu ostavili mnogo prostora od samog početka.

Foto: Tanjug/AP

Sansi su se držali samo do polovine prve deonice posle čega je Sakramento samo povećavao razliku do sredine treće četvrtine kada je bilo 74:49 za tim iz Kalifornije.

 

 

U toj četvrtini viđen je i žestok sudar Bogdanovića i Bukera kada je bek Finiksa dobio udarac kolenom od srpskog igrača koji je probao da ga fintira bez lopte i oslobodi se na čeonoj liniji.

Buker je šepajući izašao iz igre, ali je uspeo da se vrati do početka poslednje četvrtine bez posledica. Sansi su potom pokušali da izvedu podvig koji su uradili protiv istog rivala početkom godine kada su anulirali zaostatak od 19 poena na poluvremenu i uspeli da pobede.

Kingsi to ovog puta nisu dozvolili i trijumfovali su pa sada imaju skor 30-26. Sansi su na korak od izjednačenja najgoreg niza poraza (15) postavljenog prošle godine.

Boban Marjanović je odigrao drugi meč za svoj novi klub, a dvocifrenim košgeterskim učinkom pomogao je Filadelfiji da nokautira Los Anđeles Lejkerse u trijumfu "renovinarih" i prilično moćnih Seventisiksersa od 143:120.

 

 

Za 13 minuta na parketu, srpski gorostas je ubacio deset poena, šutirajući 5/6, uz po jednu blokadu, asistenciju i skok.

Ali, nije samo svojim pogocima naš centar privlačio pažnju, već i mnogim drugim detaljima. Za početak, bilo je tu i pomalo komičnih scena, kada je svom najboljem prijatelju, još iz zajedničkih dana u Detroitu, a naročito u taboru Klipersa, Tobajasu Herisu, asistirao za zakucavanje. TV komentator se još nije privikao da su "Bobi i Tobi" u Seventisiksersima, pa ja taman izustio da je Marjanović "ušao u igru za Kliperse", kad, eto poteza koji je digao publiku na noge.

 

 

A u publici je bilo raznog sveta. Poznatog. Došao je kvoterbek Filadelfija Iglsa, Karson Venc, pa dosadašnji saigrač Jovića, Gaćinovića i Kostića iz Ajntrahta, meksički fudbalski reprezentativac Marko Fabijan koji je stigao u fudbalski tim Filadelfija Juniona, pa bejzbol zvezda Los Anđeles "anđela" Majk Traut, ali i gazda NFL šampiona, Nju Inglanda, Bob Kraft... Da, mnogi su došli da vide "Lebronove Lejkerse" protiv ovih novih Seventisiksersa u kome neke stvari ipak deluju poznato. Sa utakmica Klipersa:

Foto: Tanjug/AP

Međutim, ma koliko Marjanović umeo da bude nezaustavljiv u napadu, i u odbrani je počeo da pokazuje navijačima svog novog kluba da nije tek tako stigao iz "grada anđela". Uostalom, svojim postavljanjem i kretnjom u reketu zaustavio je nekoliko napada rivala, uključujući i ovu akciju Lebrona Džejmsa i Mekgija:

 

 

- Oduševljen sam što ne moram više da igram protiv njega! - uz osmeh je rekla prva zvezda Filadelfije, Džoel Embid, dodajući: - Mada... Nekako bih ja pronalazio načine da ga uvek isprašim. Ali, šalu na stranu, on je stvarno - ogroman. Sama ta činjenica kako hvata i drži loptu, kako ide preko ljudi, šta sve može sa tom svom veličinom... Uz to, on se prilično dobro kreće za nekog tolike visine. Donosi nam defanzivni potencijal, naročito kada se o blokadama radi. Naročito kada ja izađem - nasmejan je govorio Embid, koji je Lejkersima ubacio 25 poena za poluvreme, a do kraja meča stigao do 37, uz 14 skokova, tri asistencije i blokadu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija