• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

26.02.2019

10:01

NEPRAVDA! Izborili mesto na SP, a gledaće ga od kuće!

Košarka

NEPRAVDA! Izborili mesto na SP, a gledaće ga od kuće!

Podeli vest

Većina košarkaša koji su redovno igrali za Srbiju u kvalifikacijama i izborili plasman na Svetsko prvenstvo ovaj turnir gledaće od kuće! Očekuje se da će "orlovi" na ovogodišnjem Mundobasketu biti u najjačem sastavu, sa igračima iz NBA i Evrolige, koji u kvalifikacijama skoro da nisu ni učestvovali


Čak 30 košarkaša nosilo je dres našeg nacionalnog tima na putu do SP. Među njima nije bilo Nikole Jokića iz Denvera i Bobija Marjanovića iz Filadelfije, dok su Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović iz Sakramenta, kao i doskorašnji plejmejker Klipersa Miloš Teodosić, odigrali samo dve od 12 utakmica.

Bogdan jasan

Foto: starsport

Bek Sakramenta Bogdan Bogdanović kaže da je sistem kvalifikacija katastrofalan.

- Jako je loše što nas ovako razdvajaju i što ne možemo svi da igramo. Ja ću uvek biti tu za reprezentaciju i to se nikada nije dovodilo u pitanje. Međutim, ovaj sistem takmičenja nije dobar, igrači moraju da biraju između kluba i reprezentacije i da usred sezone dolaze na okupljanja iz raznih zemalja - ističe Bogdanović.

Pored igrača iz najjače lige sveta, "orlovima" će se pridružiti i igrači iz Evrolige. Marko Gudurić iz Fenerbahčea nije igrao u kvalifikacijama, a njegov klupski kolega Nikola Kalinić nastupio je dva puta, ali bi obojica trebalo da idu na SP. Slična je situacija i sa Nikolom Milutinovim iz Olimpijakosa.

Sale na mukama

Milutinov kaže da ima veliku želju da nastupi na Mundobasketu, ali je svestan da selektoru Aleksandru Đorđeviću neće biti lako da izabere kojih će 12 igrača voditi u Kinu.
- Voleo bih da igram u Kini, ali da li će se to desiti, zavisi od selektora. Imamo dosta dobrih igrača, i ako budu svi mogli da igraju, Sale će biti na velikim mukama - objašnjava Milutinov.

 

"ORLOVI" U KINI! Sve što treba da znate, kad je žreb, kakav je sistem i ko igra

 

Oni bi trebalo da igraju u Kini

Marko Simonović 12*
Miroslav Raduljica 10
Dragan Milosavljević 8
Nikola Milutinov 5
Vasilije Micić 5
Nikola Kalinić 2
Boban Marjanović 2
Miloš Teodosić 2
Bogdan Bogdanović 2
Nemanja Bjelica 2
Nikola Jokić 0
Marko Gudurić 0
* broj utakmica u kvalifikacijama
 

 

Oni neće videti Kinu

Đorđe Gagić 10*, Stevan Jelovac 10, Ilija Đoković 9, Stefan Peno 8, Stefan Birčević 7, Milenko Tepić 6, Aleksa Avramović 6, Ivan Paunić 5, Dejan Todorović 5, Ognjen Dobrić 4, Vladimir Lučić 3, Sava Lešić 3, Nikola Jovanović 3, Stefan Jović 3, Nemanja Nedović 2 Milan Mačvan 2, Branko Lazić 2, Ognjen Jaramaz 2, Aleksa Radanov 2, Vanja Marinković 2
* broj utakmica u kvalifikacijama

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
srbin iz srbije

pre 5 godina

Oni koji su izabrali klub umesto reprezentacije i ne zasluzuju da igraju na zavrsnici prvenstva.

Vukasin

pre 5 godina

Mislim da kada bi otišla reprezentacija koja je igrala kvalifikacije ( koja je realno slabija od najjačih timova favorita ) , verovatno ne bi nešto mnogo napravila na takmičenju , tada bi svi vikali kako smo trebali da pošaljemo najjači sastav ... Nepravda jeste ali tu nije kriv KSS već ovi iz FIBE ... Ono čime možemo da se ponosimo je da bi smo glat mogli da napravimo dva najjača sastava i treći rezervni tim za neke Mediteranske igre ( mada mislim da su izbacili košarku ) ...

Kuki

pre 5 godina

Ja Jokica, Tea, Marjanovica ne bih nikad ni zvao vise. Ne trebate nam pa makar bili zadnji. Bogdan i bjeli su mi Ok. A ovog Jokica nikad vise da ga pozove.

Najrealnije

pre 5 godina

Ko ste vi da garantujete da ce neko igrati a neko nece videti Kinu?! Po cemu je validan vas potencijalni sastav? Ja sam recimo siguran da ce Kinu videti Jovic i Nedovic,mozda i Lucic. I sta bi ste vi hteli,da ovi koji su igrali kvalifikacije i jedva izborili SP, budu na spisku i tamo dozivimo brodolom,da se neki domoroci izivljavaju na nama?Jedva su izborili u poslednjoj utakmici,dokazivali da nisu reprezentativni nivo i realno da nece biti na spisku jer ne poseduju taj kvalitet a to su i sami znali.Na SP treba da idu najbolji i oni koji su u najboljoj formi u tom trenutku a ne ko je izborio i to bi trebalo da vazi u svim sportovima.Primera radi,od vasih sigurnih,Raduljica sigurno ne bi imao mesta ako bi se gledala forma u ovom trenutku a verovatno ni Simonovic.Mozda neko eksplodira u narednih 3-4 meseci i izbori mesto a sada nije nigde.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija