• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.03.2019

19:58 >> 19:53

ZVEZDI DRAMA U "PIONIRU"! Gledaćemo duel večitih u borbi za Evroligu?!

Košarka

ZVEZDI DRAMA U "PIONIRU"! Gledaćemo duel večitih u borbi za Evroligu?!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Partizana u 20. kolu ABA lige sa 70:68 (16:16, 16:18, 20:14, 18:20). Večiti derbi dva rivala rešen je u poslednjim sekundama meča bacanjima Džoa Reglanda. Najverovatnije ćemo gledati polufinalni okršaj dva rivala u borbi za Evropu

Ekipa Milana Tomića stigla je do drugog trijumfa u trećem ovosezonskom okršaju sa crno-belima. Jako dramatična utakmica u "Pioniru" rešena je u poslednjem napadu Zvezde kada je Džo Regland oba puta bio siguran sa linije slobodnih bacanja.

Ponovilo se finale Kupa Radivoja Koraća. Opet se igralo u serijama. Prvi su zapucali crveno-beli koji su vodili većim delom prve deonice, ali je pred sam kraj Partizan uzvratio preko Vanje Marinkovića i Džoka Lendejla.

Mladi bek crno-belih bio je raspoložen za igru. Tokom druge četvrtine pogađao je iz svih pozicija. Ipak, nezaustavljiv po goste bio je Majkl Odžo koji je u više navrata "drmao" obruč. Pred pauzu odlični Bili Beron je vratio meč u egal pa su crno-beli imali "samo" dva razlike na poluvremenu.

Foto: Starsportphoto

Košarkaši Crvene zvezde

Nastavak je protekao u znaku Zvezde koja je zaigrala dosta bolje i uspela da napravi pravi blickrig i brzom serijom 9:0 dođe do osam poena prednosti, prvi put od početka meča. Međutim, tu nije bio kraj drami. Opet crno-beli uzvraćaju, ovog puta preko Ognjena Jaramaza koji je "obuo" Marinkovićeve patike iz prvog poluvremena.

Dramatičan finiš ipak je pripao Zvezdi, pa je donekle pravda iz Niša zadovoljena. Regland je bio siguran sa penala, a Marinković promašio šut za produžetak. Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Regladn sa 18 i Odžo sa 16 poena (devet skokova). Kod Partizana istakli su se Marinković i Lendejl sa po 13 poena.

Da li nas čeka derbi u borbi za Evroligu?

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Tok meča:

KRAJ!

40. minut - Marinković promašuje za produžetak! Zvezda pobeđuje!

40. minut - Jaramaz pravi faul nad Reglendom. Plej pogađa oba puta. Crno-beli imaju 10 sekundi za evenutalno izjednačenje ili pobedu.

40. minut - Greši Jaramaz. Zvezda ima napad za pobedu.

40. minut - Reglend lako polaže. Nerešno je, do kraja još 30 sekundi. 

40. minut - JARAMA! Pogađa igrač crno-belih za tri u jako bitnim momentima. Sada gosti vode dva poena razlike!

39. minut - Trojka Lendejla! Očekuje nas drama u poslednjih 90 sekundi!

38. minut - Odličan potez u odbrani Lazića. Ukrao je loptu rivalu. Na parketu je ostao Renfro koji se požalio na povredu, menja ga Jaramaz.

37. minut - Odličan potez Reglenda. "Dva plus jedan" plejmejkera Zvezde. Sada je ponovo "plus četiri" za crveno-bele.

36. minut - Pejdž siguran sa penala nakon faula Berona. Na drugoj strani terena fauliran Faje. Siguran Senegalac oba puta.

Foto: Starsportphoto

Milan Tomić

36. minut - Lazić pogađa jako bitne poene. Ponovo je "plus četiri" za Zvezdu.

35. minut - Prvi put Odžo oba puta siguran sa linije slobodnih bacanja. Na drugoj strani centar Zvezde zaustavlja Nikolića. Trenutno je bivši igrač FMP-a "iks faktor" crveno-belih.

35. minut - Loš faul Senegalca nad Jaramazom. Imaće igrač Partizana tri penala. Siguran je bio dva puta i ponovo je nerešeno.

34. minut - Siguran Jaramaz sa penala za novo vođstvo crno-belih. Na drugoj strani jako bitna trojka Fajea.

33. minut - Lendejl pogađa pod faulom, ali maši dodatno slobodno bacanje.

Foto: Starsportphoto

Andrea Trinkijeri

32. minut - Tek prvi poeni za Markusa Pejža. Crno-beli na "minus tri".

31. minut - Poslednja deonica počinje kako se i završila, poenima Perperoglua. Na drugoj strani odličan potez Riversa i lopta je opet za crveno-bele.

KRAJ TREĆE ČETRVTINE! Zvezdinih 10 minuta za prednost od četiri poena pred poslednju deonicu!

30. minut - Za kraj treće deonice pogađa Perperoglu iz fejd-aveja. Zvezda ima "plus četiri".

29. minut - Nakon drugog promašenog bacanja Perperoglua ofanzivni skok pokupio je Odžo. Fauliran je centar Zvezde, ali je bio polovičan sa penala. Na drugoj strani nova greška, korake pravi Đorđe Gagić.

28. minut - Renfro pogađa preko Cirbesa. Serijom 7:0 Partizana ponovo je nerešeno.

27. minut - Serija 5:0 crno-belih. Trojka Renfroa, a onda i polaganje Jaramaza u kontri. Ponovo se igra samo na jednu loptu.

26. minut - ODŽO! Odlični centar koristi mis meč situaciju sa Jaramazom i vraća osam poena prednosti Zvezdi.

Foto: Starsportphoto

Džo Regland

25. minut - Ponovo siguran Jaramaz. Jedine poene za Partizan u drugom delu postigao je nekadašnji igrač Mega Bemaksa.

24. minut - Opravdano je nezadovoljan Trinkijeri. Crno-beli nikako ne uspevaju da se konsoliduju. Faul u napadu napravio je Lendejl. Odžo lakim poenima donosi "plus osam".

 

 

23. minut - Prvi poeni za crno-bele u nastavku. Odgovor stiže od Reglenda.

23. minut - Crno-beli su uspeli za dva minuta da naprave sami sebi medveđu uslugu. Jeftino su prodali lopt, a onda napravili faul nad Odžom.

22. minut - Konfuzija u redovima Partizana. Izgubili su loptu crno-beli, a onda Janković pravi nameran faul nad Beronom. Siguran oba puta bek za seriju od 8:0 Zvezde.

22. minut - Još jedna trojka crveno-belih. Branko Lazić siguran.

21. minut - Vodi Zvezda. Nakon promašaja crno-belih na drugoj strani pogađa Reglend sa nekih devet metara!

POLUVREME! Igra se u serijama, crno-beli imali "plus sedam"! Marinković je bio nezaustavljiv u timu Andree Trinkijerija, ipak raspoložen za igru je i Bili Beron!

20. minut - Faul Odža nad Marinkovićem. Pogađa oba puta mladi košarkaš.

20. minut - Siguran Beron oba puta, novo izjednačenje!

20. minut - Faul Marinkovića nad Beronom. Sudije su proveravale da li je bio nameran, ali nakon odgledanog snimka ostaju pri prvobitnoj odluci. Imaće Zvezdin Amerikanac dva penala nakon tajm-auta. 

Foto: Starsportphoto

Majkl Odžo

19. minut - "Minus dva" za crveno-bele. Siguran sa linije penala Džo Regland.

18. minut - Kakva trojka Marinkovića! Nezaustavljiv je bek crno-belih! Odgovor na drugoj strani stiže preko Berona, drugi put siguran Amerikanac za tri poena.

17. minut - Prvi dvocifreni na meču je Marinković, siguran sa polu distance. Na drugoj strani nezaustavljiv je Odžo. Zakucao je Zvezdin centar Lendejla! Tajm-aut zove Andrea Trinkijeri.

17. minut - Raspoložen je za igru Odžo. Naterao je rivale da naprave faul, ali je bio polovičan sa penala.

16. minut - Zvezda ima problema u napadu. Koristi to Partizan i preko Lendejla povećava prednost. Traje serija, 9:0 imaju crno-beli.

14. minut - Crno-beli nastavljaju sa odličnom igrom. Nakon ofanzivnog skoka siguran je Janković, a odmah po promašaju Zvezde precizan je i Marinković za "plus pet".

13. minut - Serija promašaja na obe strane. Ipak, prekida to Odžo svojim šestim poenom. Uzvraća trojkom Marinković.

Foto: Starsportphoto

Novica Veličković i Mohamed Faje

12. minut - Nova greška Majka Cirbesa koji je totalno van ritma. Reaguje Milan Tomić izmenom.

12. minut - Pometnju u odbrani Partizana koristi Perperoglu i lagano poentira.

11. minut - Nastavlja se serija crno-belih. Ponovo Janković, ovog puta za vođstvo.

KRAJ PRVE ČETVRTINE! Bolji početak Zvezde, ali odličan odgovor crno-belih, 16:16!

10. minut - Serija Partizana 6:0 i novo izjednačenje. Nikola Janković pogađa za dva poena posle odlične akcije sa Zagorcem.

 

 

9. minut - Velike probleme pravi Australijanac domaćinu. Fauliran je centar crno-belih, a oba penala pretvorio je u poene. Na drugoj strani faul u napadu novajlije Kej Si Riversa koji je u međuvremenu ušao u igru.

8. minut - Odlični Lendejl pogađa pod faulom Perperoglua, ipak nije pogodio dodatno bacanje.

7. minut - Crno-beli konfuzno deluju u napadu, ponovo pod istekom napada pogodio je Lendejl. Međutim odmah je stigao odgovor od Berona.

6. minut - Siguran sa linije za slobodna bacanja Banža Si. Smanjuje na tri razlike. Na drugoj strani trojku pogađa Bili Beron!

5. minut - Ponovo Odžo i ponovo zakucavanje. Zvezda ima "plus pet".

3. minut - Prva trojka Partizana, a pogodio je Aleks Renfro na isteku napada za prvo vođstvo crno-belih. Ipak, odmah je uzvratio Majkl Odžo zakucavanje.

2. minut - Odličan pas Đorđa Gagića za Vanju Marinkovića koji poentira uz faul. Iskoristio je "dva plus jedan" situaciju. Na drugoj strani uzvaća Lazić trojkom. Sve poene za domaće za sada je postigao kapiten.

1. minut - Utakmica je upravo počela, prvi napad imaju košarkaši Crvene zvezde i odmah poentiraju preko Branka Lazića.

17.55 - Pred početak meča kapitenu Crvene zvezde priređena je velika čast. Branko Lazić igra protiv Partizana svoj 500. meč u crveno-belom dresu.

Foto: Starsportphoto

Branko Lazić

17.50 - Zvezda će večeras imati podršku od nekadašnjeg košarkaša crveno-belih Milana Gurovića, ali i kapitena fudbalskog kluba Vujadina Savića kao i Filip Stojković, Goran Čaušič odnosno Erik Jirka.

Foto: Starsportphoto

Vujadin Savić i Milan Gurović

17.40 - Prema poslednjim informacijama Stefan Janković i Aleksej Nikolić neće biti u sastavu crno-belih.

17.31 - Što se tiče sastava oba tima. Zvezda će biti pojačana u odnsou na prethodni duel dva rivala. Tu su Majkl Odžo, već pomenuti Rivers, Branko Lazić i Muhamed Faje. Sa druge strane Andrea Trinkijeri ovog puta može da se osloni na Radeta Zagorca.

17.25 - Na ovom susretu videćemo i jednog debitanta. Naime, Kej Si Riversu će ovo biti prva utakmica u crveno-belom dresu.

Foto: Starsportphoto

Kej Si Rivers

17.19 - Da pojednostavimo. Ukoliko Crvena zvezda trijumfuje to bi najverovatnije značilo da će u borbi za finale ponovo igrati "večiti rivali" (pod predpostavkom da će Cedevita pobediti preostala dva meča protiv Mornara i Olimpije). Eventuali trijumf Partizana poslao bi crno-bele na megdan Zagrepčanima, a crveno-bele u Podgoricu.

 

 

17.15 - Košarkaši crveno-belih biće oslabljeni na ovom meču. Ognjen Dobrić je doživeo povredu skočnog zgloba i moraće na pauzu dve do tri nedelje.

17.10 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen košarkaškom derbiju Crvene zvezde i Partizana. Treći duel najvećih rivala ove sezone daće odgovor na pitanje kako bi trebalo da izgledaju parovi polufinalne serije ABA lige. Uz informer.rs pratite uživo dešavanja iz hale "Aleksandar Nikolić"


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Slobodan

pre 5 godina

" pa je donekle pravda iz Nisa zadovoljena"... Mozete li Vi gospodo iz Informera bar kad je sport u pitanju da budete objektivni i da se ne svrstavate na stranu Crvene Zvezde, jer ako niste znali imate Vi posetioce Vaseg sajta a koji navijaju za Partizan...Ili jasno stavite da ste i u sportu pristrasni, stavite grb Zvezde pored imena vaseg lista pa da znamo i da ne ulazimo vise na sajt...

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija