• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.03.2019

13:24

"NISAM MISLIO DA ĆU IKADA IGRATI U NBA"! Košarkaška bajka, Džordanov rekord i asistencije koje dvojicu čine srećnim!

Košarka

"NISAM MISLIO DA ĆU IKADA IGRATI U NBA"! Košarkaška bajka, Džordanov rekord i asistencije koje dvojicu čine srećnim!

Podeli vest

Košarkaš Denver Nagetsa Nikola Jokić nastavlja da pruža neverovatne partije u najjačoj ligi na svetu. Njegova priča do NBA prilično je zanimljiva, a može se poistovetiti i sa bajkom

Uoči meča protiv Los Anđeles Lejkersa koji je Denver rešio u svoju korist 115:99, ugledni "ESPN" napravio je intervju sa našim centrom. Nikola živi san, pruža odlične partije, dočekao je da bude pozvan na "Ol-star" meč. O tome je nekada samo mogao da sanja.

- Zaljubio sam se u košarku odrastajući u Srbiji. Profesinalnom košarkom krenuo sam da se bavim sa 16 godina, tako da je sve krenulo brzo da se odvija. Kada sam došao u Ameriku, želeo sam da budem što bolji - počeo je Jokić za "ESPN". 

Foto: Tanjug

Majk Meloun

Jedan od bitnijih likova u Nikolinoj priči je i trener Denvera Majk Meloun koji je imao neograničeno poverenje u našeg centra.

- Nikola ima bajkovitu priču. Seli smo i pitao sam ga: 'Nikola, pre pet godina, da li si mogao sebe da vidiš kao učesnika Ol-star vikenda. Da li si mogao sebe da vidiš kako se izjednačuješ sa Majklom Džordanom po broju tripl-dablova", rekao je Maloun i nastavio, "On je tada krenuo da se smeje i rekao mi: 'Treneru, nikada nisam mislio da ću biti u NBA - kaže Meloun.

Foto: USA Today

Nikola Jokić

Srpski centar ima i jednu parolu koja je vrlo brzo postala poznata. Ako se pitate zašto je asistencija bolja od postignutog koša, Nikola ima odgovor.

- Asistencija učini dvojicu košarkaša srećnim, a koš jednog. Prosto je - rekao je jednom prilikom Jokić.

Trener Meloun smatra da je Srbin zaslužio da bude gde jeste te da svojim trudom i zalaganjem čini da i njegovi saigrači pored njega budu mnogo bolji.

- Radio sam veoma naporno i nadam se da ću jedno dana osvojiti NBA prsten. To mi je cilj -zaključio je Jokić. 

Nekadašnji košarkaš Mega Bemaksa odigrao je ukupno 291 meč u NBA i, za sada, ima prosek od 16,1 poena, 9,5 skokova i 5,1 asistencija.

(VIDEO) UŠAO JE NA TOČKOVIMA U ARENU I IZDOMINIRAO! Jokić se prilično zabavio pred meč sa Lejkersima

(VIDEO) JOKIĆ BOLJI OD LEBRONA! Srbin dominirao pod obručima, pobeda Denvera nad Lejkersima




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija