• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.03.2019

22:09

(VIDEO) EVROLIGA! Higins rastužio Obradovića, Bajern ne odustaje od plej-ofa, Micić razbio Budućnost!

Košarka

(VIDEO) EVROLIGA! Higins rastužio Obradovića, Bajern ne odustaje od plej-ofa, Micić razbio Budućnost!

Podeli vest

Košarkaši CSKA savladali su ekipu Fenerbahčea sa 70:68 (14:18, 22:17, 16:13, 18:20) u 28. kolu Evrolige i tako po prvi put naneli poraz Željku Obradoviću u međusobnim okršajima sa ruskim velikanom u Moskvi . Gostima nije pomogla ni odlična partija Nikole Kalinića sa 17 poena. U Podgorici u pobedi Efesa protiv Budućnosti dominirao je Vasilije Micić, dok je "srpski" Bajern pobedom nad Barselonom ostao u trci za TOP 8

Ekipa Dimitrisa Itudisa ostvarila je veliku pobedu nad liderom grupne faze Evrolige Fenerbahčeom i konačno skinula prokletstvo domaćeg terena u okršajima sa turskim predstavnikom.

(VIDEO) LUDNICA U ATINI! PAO preživeo Baskoniju, Vesterman uništio Žalgiris

Bolje su meč otvorili gosti koji su u drugoj četvrtini imali i maksimalnih "plus osam", ali je pred odlazak na odmor serija Moskovljana zadala ozbiljan udarac četi Željka Obradovića te se na odmor otišlo sa pola koša prednosti za domaćina.

 

 

U nastavku meču nastavila se dobra igra Rusa koji su radili upravo ono što je Fenerbahčea tokom uvodnih 10 minuta, kontrolisali su meč. Međutim, ponovo je poslednjih nekoliko minuta rival iskoristio u svoju korist da bi na startu poslednje deonice ekipa Željka Obradovića ponovo došla do prednosti (56:57), ali su je od tada predali domaćinu.

(VIDEO) ARMANI ISPUSTIO +18, Real je ipak "kralj" u Madridu!

Kori Higins pogodio je trojku na 40 sekundi do kraja, a odgovor Turaka nije usledio pa je slavlje domaćin navijača moglo da počne.

 

 

U pobedničkom timu istakli su se Vil Klajburn sa 16, odnosno heroj Higins sa 15 postignutih poena, dok se u gostujućim redovima pored našeg reprezentativca Nikole Kalinića (17 poena) istakao i Bobi Dikson (15 poena).

Nije manjkalo uzbuđenja ni na ostalim mečevima. U pravoj triler završnici Bajern je na svom terenu pobedom dočekao nekadašnjeg trenera Svetislava Pešića (73:71) i tako ostao u trci za plej-of. 

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Koponen i Buker sa po 14 poena, dok se kod Barse najviše istakao TomaErtel sa 13 koliko je dao i Ante Tomić. Bajern sada ima 13 pobeda, ali su mu i dalje šanse za TOP 8 - niske.

Vladimir Lučić je dao sedam poena, Nemanja Dangubić se nije upisao u strelce, dok je Stefan Jović ubacio 10 poena.

Pobedu u Podgorici ostvarila je ekipa Efesa, koja je još ranije obezbedila TOP 8, ali to nije sprečilo Vasu Micića da sa 18 poena napuni koš nemoćnog protivnika.

Naš plej je bio najefikasniji kod Efesa sa 18, dok je Edvin Džekson ubacio poen manje za domaćina.

EVROLIGA - 28. KOLO

Četvrtak

CSKA Moskva - Fenerbahče 70:68
/Klajburn 16 - Kalinić 17/

Budućnost - Anadolu Efes 84:91
/Džekson 17 - Micić 18/

Bajern Minhen - Barselona 73:71
/Koponen 14 - Ertel 13/

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija