• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.04.2019

08:08

UTAKMICE GODINE! Zvezda i Partizan u borbi na život i smrt!

Košarka

UTAKMICE GODINE! Zvezda i Partizan u borbi na život i smrt!

Podeli vest

Večiti rivali se spremaju za košarkaški rat u "Pioniru", čeka nas prava borba na život i smrt, ističu bivši treneri i legende večitih rivala! Košarkaše Zvezde i Partizana sutra (18.00, Arenat 1) očekuje treći i odlučujući meč u polufinalnoj seriji ABA lige.

Rezultat u pobedama je zasad 1:1, a u majstorici će biti odlučeno ko će izboriti plasman u finale i biti u prilici da se bori za šampionski prsten na Jadranu, ali i za povratak u Evroligu. 

Ekipe pod pritiskom

Nekadašnji trener Partizana i Zvezde Miroslav Nikolić ističe da je najvažnije da tokom utakmice ne bude incidenata!

- Ovo je za oba tima izuzetno bitan meč i sitnice će odlučiti pobednika. U subotu će od velikog značaja biti faktor sreće i nadahnuća, ali i živaca. Za mene je najbitnije da pobedi košarka i da ne bude incidenata, jer su oba tima pod pritiskom. U derbiju nema favorita, bez obzira da li je neki tim kvalitetniji ili nije - objašnjava Nikolić.

Večiti rivali su se čak pet puta sastali ove sezone, a Partizan je uspeo da slavi u dva duela. Nekadašnji košarkaš kluba iz Humske Nikola Bulatović kaže da izabranici Andrea Trinkijerija mogu do nove pobede nad Zvezdom.

(VIDEO) TOMIĆ ODBRUSIO TRINKIJERIJU: Mi ne PRIZIVAMO KRV I UDARCE kao neki, ne bavimo se BOKSOM, zanima nas samo KOŠARKA!

- Sada su večiti rivali izjednačeni i niko nije u prednosti. Prva dva duela su bila na jednu loptu, tako će biti i u majstorici.  Zato očekujem veliku borbu u subotu u "Pioniru". Mislim da će malo veći pritisak biti na crveno-belima. Ipak je njihov glavni cilj od starta sezone je bio povratak u Evroligu - poručuje Bulatović.

TRINKIJERI ŠOU! Kako je crna mačka poslata Zvezdi i zašto je pred majstoricu važno ko priča prvi

Košarkaši Zvezde su prema kladionicama favoriti za osvajanje ABA lige, a sa njima je saglasan i bivši trener kluba sa Malog Kalemegdana Zmago Sagadin. 

- Crveno-beli imaju kvalitetniji tim i uopšte nemam dilemu ko će slaviti u narednom meču i ko će osvojiti ABA ligu. Zvezda svakako zaslužuje da se vrati u Evroligu, dok je Budućnost pokazala da nije još dorasla za to takmičenje - ističe Sagadin.

Pretrpeli promene

Klub sa Malog Kalemegdana biće domaćin u "Pioniru", a na tribinama neće biti gostujućih navijača. Nekadašnji trener Zvezde Aleksandar Trifunović veruje da će "delije" pomoći izabranicima Milana Tomića da prođu u finale. 

- Crvena zvezda je bila dominantna tokom ligaškog dela Jadranske lige i zato joj pripada uloga favorita. S druge strane, Partizan je pretrpeo razne promene tokom sezone, koje su dosta uticale na njegovu igru. Ako uzmemo u obzir sve navedeno, pa i prednost domaće publike, onda verujem da je Zvezda u blagoj prednosti - zaključuje Trifunović.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija