• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: telegraf

09.04.2019

18:11

USLOVI ZA MLADE KOŠARKAŠE NIKAD BOLJI! Danilović: Predsednik Aleksandar Vučić je najzaslužniji!

Košarka

USLOVI ZA MLADE KOŠARKAŠE NIKAD BOLJI! Danilović: Predsednik Aleksandar Vučić je najzaslužniji!

Podeli vest

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović pričao je o trenutnoj situaciji u srpskoj košarci i koliko se infrastrukturno popravlja u odnosu na prethodni period

Legendarni srpski košarkaš otvoreno je pričao o uslovima u njegovo vreme i sada  kada je prvi čovek srpske košarke.

- U to vreme su bili ok uslovi, nije nam ništa falilo kao igračima, kao reprezentativcima. Bili smo siti, imali smo krov, bilo je toplo, mogli smo da treniramo, ali to su neka prošla vremena. Sada je to mnogo zahtevnije i uopšte situacija oko sporta i infrastrukture je daleko bolja u odnosu na nekih zadnjih 10-15 godina, posebno u odnosu na neko moje vreme.  Znate šta, ja sam čovek koji se ne bavi politikom, ali bio bih cinik i ne bih bio fer kada ne bih rekao da najveću zaslugu za sve te stvari koje se dešavaju u ovom sportu, odnosno infrastrukturu i sve ostalo, ima Ministarstvo omladine i sporta, ali pre svih predsednik Aleksandar Vučić - rekao je za Telegraf Danilović.

ŽREB ZA MUNDOBASKET! Evo kada Srbija saznaje rivale i ko sve dolazi u obzir!

 

Ja sam čovek koji se ne bavi politikom, ali bio bih cinik i ne bih bio fer kada ne bih rekao da najveću zaslugu za sve te stvari koje se dešavaju u ovom sportu, odnosno infrastrukturu i sve ostalo, ima Ministarstvo omladine i sporta, ali pre svih predsednik Aleksandar Vučić
Predrag Danilović 

Predsednik KSS kaže da ima još prostora za napredak.

- Veliki sam optimista što se tiče infrastrukture i svega ostalog, a samim tim i pravljenja igrača za budućnost, jer ovaj naš region, konkretno Srbija je, ne znam kako, to je misterija već decenijama, i pitanje na koje ja nemam odgovor, ali mi imamo momke koji su talentovani i radi se dobro, i ta infrastruktura je velika stvar, koja zadržava tu decu ovde u Srbiji, koja ih ne teran napolje, da idu za boljim uslovima, jer stvarno imaju dobre uslove ovde - naglasio je Predrag Danilović.

Glavna stvar kojom se Savez i Organizacioni odbor EP trenutno bavi, jeste organizacija Evropskog prvenstva za žene. Igra se u dva grada po grupama - Niš i Zrenjanin, a završnica se igra u Beogradu.

- Ima dosta stvari, veliki je posao i bio bih nepošten kao predsednik KSS da ne pomem Ministarstvo omladine i sporta i Vladu Republike Srbije za trud koji ulažu. Bez njihove pomoći to ne bismo mogli da uradimo. Sama kandidatura koja je bila pre nekoliko godina je mogla da se priloži jedino uz garanciju države. Iza svih tih velikih dešavanja mora da stoji država i država ima veliko razumevanje za te stvari, što je veoma pozitivno i dobro - poručio je Danilović.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aaaa

pre 5 godina

Sportisti su ponos Srbije,treba ulagati sto vise u sport.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija