• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.04.2019

20:56

(VIDEO/FOTO) MAESTRALNA ZVEZDA NA KORAK OD OSVAJANJA ABA LIGE! Budućnost pukla u "Pioniru"

Košarka

(VIDEO/FOTO) MAESTRALNA ZVEZDA NA KORAK OD OSVAJANJA ABA LIGE! Budućnost pukla u "Pioniru"

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde ponovo su pokazali nadmoć nad igračima Budučnosti iz Podgorice i u drugom meču finala ABA lige slavili sa ubedljivih 107:69 stigavši na korak od osvajanja ovog takmičenja

Činilo se da će gosti iz Podgorice pokazati reakciju posle poraza od pre dva dana, ali oni su u drugom meču tek osetili pravu nadmoć Crvene zvezde.

Posle uvodnog ispitivanja snaga i rezultatske klackalice, Crvena zvezda je polovinom uvodne deonice počela da se odlepljuje najviše zahvaljujući raspoloženom Stratosu Pererogluu i Filipu Čoviću.

Dobri završni minutu u prvoj četvrtini samo su bili uvod u dominaciju koja je usledila u preostale tri. Budućnost je samo na momente uspevala da pokaže da je zasluženo u finalu ABA lige, ali raznovrsnost koševa Zvezdinih igrača nije bilo nešto na šta su Podgoričani imali rešenje.

Zvezda je u jednom trenutku došla i do plus 40, što je bila i najveća prednost koji je tim Milana Tomića ostvario na ovom meču.

Jedini loš trenutak za domaće bila je povreda najefikasnijeg igrača Zvezde na ovom meču Perperoglua, strelca 17 poena, koji je krajem treće četvrtine doživeo nezgodan doskok posle kojeg više nije ulazio u igru.

Osim maestralnog Grka, koji je briljirao atraktivnim koševima i tri trojke iz četiri pokušaja u Zvezdi su se istakli i Kej Si Rivers sa 16, Ognjen Dobrić sa 12, dok su po 10 imali Bili Beron i Majk Odžo.

Dok neprimetnih gostiju najbolji je bio Nemanja Gordić sa 11, a sa po 10 poena dvocifreni su bili još samo Filip Barović i Džejms Bel.

Zvezda je ovom pobedom stigla do velikih 2:0 u seriji, a priliku da osvoji trofej imaće već u sredu u podgoričkoj dvorani "Morača".

CRVENA ZVEZDA - BUDUĆNOST 107:69 (26:19, 28:19, 22:16, 31:15)

Dvorana: Aleksandar Nikolić. Sudije: Sreten Radović, Damir Javor, Miloš Koljenšić.

CRVENA ZVEZDA: Čović 9, Perperoglu 17, Davidovac 6, Nenadić 5, Lazić 0, Faje 8, Beron 10, Dobrić 12, Simanić 6, Rivers 16, Cirbes 8, Odžo 10.

BUDUĆNOST: Džekson 2, Kol 9, Šehović 0, Klark 7, Barović 10, Klark 4, Gordić 11, Bitadze 9, Popović 2, Bel 10, Nikolić 5, Vilijams 0.

Kraj

- Popović lepo poentira za 103:69, ali Rivers nastavlja dominaciju u završnoj deonici i postiže 16. poen na meču - 107:69 i ovim rezultatom je meč završen.

- Simanić postiže 100. poen za Zvezdu protiv Budućnosti. Crveno-beli vode sa 100:63, a Nenadić postiže trojku i donosi ravno plus 40 za Zvezdu 103:63.

- Novi poeni Riversa. Zvezda odlazi na 93:61.

- I Rivers postiže trojku. Zvezda vodi sa velikih 81:54.

III četvrtina

- Dominacija Perperoglua. Nova trojka maestralnog Grka na kraju 3/4, ali je u poslednjim sekundama ove deonice uzvratio i Kol, pa se u završnih 10 minuta ulazi sa prednošću Zvezde od 76:54. Grk je prilikom prizemljenja imao nezgodak pad i zaboleo ga je list, pa je otišao put svlačionice.

 

- Konačno poeni za Budućnost. Kol pogađa za dva i smanjuje ubedljivu prednost Zvezde na 73:51.

- Još jedna trojka Perperoglua. Kol je bio nemoćan pred Grkom. Zvezda vodi 73:49.

- Odlični poeni Dobrića uz dodatno bacanje. Zvezdin košarkaš ga koristi i crveno-beli su sada na plus 21 - 70:49.

Foto: Starsportphoto

 

- Beron sa linije slobodnih bacanja donosi Zvezdi maksimalnih plus 21 - 67:46.

- Neverovatan koš Fajea posle odličnog prodora. Zvezdin košarkaš je poentirao uz pomoć vrha table i ponovo vratio Zvezdi osetnih plus 19 - 65:46.

- Nova trojka za Bela. Zvezda vodi plus 12 - 56:44, ali Odžo i Beron postižu četiri laka poena za Zvezdu pa je ponovo plus 16 - 60:44.

- Bel pogađa trojku za Budućnost na startu treće deonice. Prednost Zvezde je smanjena na 54:41.

II četvrtina

- Bili Beron maši još jednu trojku, pa se na poluvreme odlazi sa prednošću Zvezde od 54:38.

- Budućnost je u seriji od 4:0, pa na 11 sekundi pred odlazak na poluvreme smanjuje Zvezdinu razliku na 54:38.

- Odžo koristi jedno od dva slobodna bacanja, dovoljno da Zvezda povede sa plus 20- 54:34.

- Davidovac pogađa svoju drugu trojku na ovom meču. Zvezda vraća plus 15 - 49:34.

Foto: Starsportphoto

 

- Odličan pogodak Kej Sija Riversa, ali Klark uzvraća na drugoj strani. Gosti smanjuju na 46:34.

- Koti Klark postiže poene za Budućnost. Zvezda i dalje ima ubedljivih 44:30.

- Kakav je majstor Perperoglu. Nova majstorija Zvezdinog Grka koji domaćima donosi velikih 44:27.

- Opet se odlično snašao Kol sa distance. Tomić traži tajm-aut, Zvezda vodi 40:26 na polovini druge deonice.

- Lepo se snašao Kol na isteku napada. Zvezda i dalje ima ubedljivih 40:24.

- Nova trojka Perperoglua. Zvezda dolazi na plus 14 - 36:22.

- Na talasim odlične završnice prve četvrtine i Dobrić pogađa trojku na startu druge deonice. Zvezda vodi sa 29:19.

I četvrtina

- Grk nastavlja šou. Sada je u poslednjim sekundama prve četvrtine pogodio trojku i Zvezda na pauzu odlazi sa prednošću od 26:19.

- Kakav koš Perperoglua preko Klarka. Zvezda vodi sa 23:18.

- Odličan prodor Gordića pored Cirbesa i poeni uz faul, koji bivši košarkaš Partizana koristi i gosti ponovo vode 18:17.

Foto: Starsportphoto

 

- Kakav prodor i poeni Čovića. Zvezdin plejmejker lagano prolazi pored Barovića, a zatim i postiže poene sa bacanja i crveno-beli ponovo vode - 15:14.

- Odlična kombinacija Cirbesa i Fajea, a ovaj potonji je prelepo zakucao. Budućnsot vodi sa 12:10.

- Klark i Gordić ubrzo vraćaju vođstvo Budućnosti - 10:8.

- I Odžo se odlično snalazi u reketu Budućnosti pa Zvezda vodi sa 7:4.

Foto: Starsportphoto

 

- Davidovac trojkom donosi prvo vođstvo Zvezdi. Crveno-beli vode sa 5:4.

- Prve poene za Crvenu zvezdu postiže Bili Beron sa linije za slobodna bacanja. Budućnost vodi sa 4:2, a Noris Kol u narednom napadu pravi drugi faul na meču. Ovaj put nesportski.

- Kao i u prvom duelu, Goga Bitadze postiže prve poene na ovom meču. Budućnost vodi sa 2:0.

- Zvezda će kao i u petak imati vatrenu podršku "delija".

 

 

 

- Košarkaši Budućnosti izašli su na teren pod imperativom pobede.

Foto: Starsportphoto

 

- Košarkaši Crvene zvezde izašli su na teren.

Foto: Starsportphoto

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milan

pre 5 godina

buducnost ode u proslost,ono od prosle godine nezaboravlja se,sram ih bio vlast se tada upetljala eto im sad

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav
Politika

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav

Ambasador Ruske federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je večeras da bi Rezolucija o Srebrenici mogla da otvori "Pandorinu kutiju", ali i da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio prisutan danas na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o šestomesečnom izveštaju Unmika o situaciji na Kosovu i Metohiji.

22.04.2024

23:44

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20