• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.04.2019

23:37

BUDUĆNOST TRAŽI PONIŠTAVANJE FINALA! Nova žestoka reakcija iz Podgorice!

Košarka

BUDUĆNOST TRAŽI PONIŠTAVANJE FINALA! Nova žestoka reakcija iz Podgorice!

Podeli vest

Dan nakon poraza u odlučujućem meču finalne serije ABA lige protiv Crvene zvezde, KK Budućnost iz Podgorice oglasila se novim saopštenjem u kome zahteva poništavanje utakmice

Podgoričani su toliko uporni u ovom zahtevu da čak prete i obaveštenjem Evroligi ukoliko im se ne ispuni ono što traže.

Snimci pre početka i tokom poslednje finalne utakmice plej-ofa ABA Lige, koji su obišli region, jasno su pokazali da zbog napada domaćih navijača na igrače KK Bududćnost VOLI, nisu postojali uslovi za normalno odigravanje te utakmice. KK Budućnost VOLI će se obratiti Skupštini tj. klubovima koji su članovi i vlasnici ABA lige sa jasnim zahtjevom da se finalna serija ovogodišnjeg takmičenja poništi.

Dodatno, biće upućen zahtev da se u periodu do početka nove sezone usvoje nove propozicije ABA lige koje će propisati drastične kazne za sve one klubove koji na svojim utakmicama dozvole i delić onoga što je KK Crvena zvezda MTS na poslednjoj utakmici priredila svom sportskom rivalu KK Budućnost VOLI. Nova pravila takmičenja bi morala eliminisati situacije u kojima igrači tokom utakmice, umesto o vrhunskim sportskim rezultatima, razmišljaju o svojoj ličnoj bezbednosti - stoji u delu saopštenja crnogorskog kluba.

(FOTO) ČESTITKE STIŽU SA SVIH STRANA! Zvezdi na tituli čestitali HRVATI, TURCI, a tu je i miljenik "delija"!

Zatim su obrazložili kakve će korake preduzeti.

- Kako je na toj utakmici, između ostalog, eskaliralo rasističko i nacionalističko navijanje domaćih navijača, dužni smo da o svim detaljima cele finalne serije obavestimo i Evroligu.

Jedini cilj ovakvog postupanja je da se košarkaška ABA Liga kao regionalno takmičenja sačuva i da i ponovo bude primer svim predstavnicima sportova u regionu koji pokušavaju da formiraju regionalne lige - piše u saopštenju pa se dodaje:

ZVEZDA PROZVALA "MORALNE ČISTUNCE": Hoće da umanje veliki uspeh, sve ćemo otkriti!

- I na kraju dužni smo odgovoriti i na jedno od pitanja koje se u javnosti često postavlja još od samog početka utakmice. Zašto je donesena odluka da se igrači vrate na teren i da se utakmica odigra?

U razgovorima koje su, nakon napada navijača na naše igrače, sa predstavnicima ABA lige imali predstavnici našeg kluba koji su bili u "Pioniru", jasno je predočeno da ukoliko ne izadjemo na teren i odigramo utakmicu ista će biti registrovana službenim rezultatom u korist KK Crvena zvezda MTS i da će našem klubu biti izrečena ozbiljna kazna. Nakon napada i povratka igrača u svlačionicu, u prostoru ispred svlačionice napadnut je zamenik direktora našeg kluba (što je i evidentirano od strane delegata), tako da su naši igrači i stručni štab očekivali da će napad uslediti i u samoj svlačionici. Glavni sudija utakmice je došao u svlačionicu i saopštio da će ukoliko se ne izadje na teren u sledećih pet minuta, beogradski klub biti proglašen pobednikom, a istu informaciju su predsedniku našeg kluba u telefonskim razgovorima saopštili i Predsednik ABA lige Igor Dodik i direktor ABA Lige Krešimir Novosel. Očigledno je da su predstavnici ABA lige, sudije i delegat u potpunosti podlegli pritisku navijača i rukovodstva KK Crvena Zvezda MT  i da su oni jednako kao i naši igrači i stručni štab bili uplašeni za svoju bezbednost.

U takvoj situaciji procenjeno je da je bolje da odigramo utakmicu i da se naši igrači bezbedno vrate u Podgoricu. Očigledno da bi svaki drugi scenario doveo do eskalacije nemilih dogadjaja u Hali Pionir i ugrozio njihovu bezbednost . Pored ovoga razlog za odigravanje utakmice je bio i u vođenju računa o dostajanstvu i tradiciji kluba i potrebi za afirmacijom viteskih principa u košarci i sportu uopšte, pa je uprava našeg kluba donela odluku da umesto gubitka službenim rezultatom ekipa odigra utakmicu - zaključuju Podgoričani.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
misterNO

pre 4 godine

E, kukavci moji...od straha, noge su vam se odsekle.:)))

Beki

pre 4 godine

Sto niste poveli tatine sinove u Beograd da vas brane . Dosta je bilo terora crnogoraca nad Srbima, dosta su Srbi trpeli i popustali e voda je dosla do usta i bezobrazluku je dosao kraj.

yastreb

pre 4 godine

Koji licemeri! Voleo bih da se poništi serija i da se utakmice odigraju na neutralnom terenu bez publike, da ih počistimo sa 3-0, koliko je i realna razlika između nas i njih.

nenad

pre 4 godine

Kakvi licemeri.nema ni reči o ponašanju svojih navijača u Podgorici i to ne na jednoj,već na obe utakmice.Zar Crnogorci misle da su Srbi ovce pa su zaboravili za tri dana šta se zbivalo u Podgorici.Sada se peru jer su se pogubili u grotlu Hale i nisu se sastavili sa loptom.Uostalom za njih i nije ova liga neka osnuju neku sa Albancima,Njih ne bi provocirali jer ih vole kao rođenu braću.

Mate

pre 4 godine

Onu od prosle godine u podgorici treba ponistiti i kazniti buducnost da neigra u aba ligi sledecih 10 godina i sve one koji su to organizovali isto kao i za izbor za pesmu evrovizije nekad a znamo kako ko i sta

Kibo

pre 4 godine

Ko se mača lati od mača i strada. U prošlogodišnjem finalu pobedili su u Beogradu i nije bilo problema. Onda su zvezdinim košarkašima priredili doček i u atmosferi linča osvojili trofej. Čemu sada suze. Neka isti uslovi budu za sve i svuda. Ključna reč za ceo region je POŠTOVANJE. Kada budemo reč POŠTOVANJE počeli da primenjujemo u svakodnevnom životu imaćemo čemu da se nadamo.

Slavko

pre 4 godine

Kako pamet zna da bude kratka! Nadam se da su imali na umu i ona dešavanja u obe utakmice u Podgorici, kada govore o uvođenju drastičnijih kazni za takve probleme!! Da se tada postupilo po pravilima, ta utakmica u Podgorici, kada su napadnuti igrači i rukovodstvo na klupi Zvezde trebala bi biti prekinuta i zavrćena slućbetim rezultatom 20:0!!! Za Zvezdu!

AS

pre 4 godine

HA, HA, HA... PUSTITE SNIMKE I SA TREĆE I ČETVRTE UTAKMICE I KAKO JE KOL PRE POČETKA PETE UTAKMICE GAĐAO KAMERMANA LOPTOM I NAPAO DEČAKA ŠTO SKUPLJA LOPTE I ISPROVOCIRAO GLEDAOCE NAJVEROVATNIJE SMIŠLJENO DA BI POBEGLI SA TERENA I DOBILI UTAKMICU BEZ BORBE JER IGRANJEM NEMAJU ŠANSE.

Sale

pre 4 godine

Da li traže poništavanje i Zvezdinih koševa? Bolje neka porazmisle o svoj igri!

nesko09

pre 4 godine

Dosta ste se obrukali na parketu,nije vam dovoljno pa trazite pomoc.Koliko je para ulozeno u klub,a nista nije pokazano.Evroliga velika0,ABA liga sramota.Sta ste ocekivali posle onakog domacinskog odnosa u Podgorici?U mesto da pobedite na terenu,trazili ste nesto van njega.Sramota je da finale prodje u ovakvoj atmosferi,ali sta ste trazili to ste dobili.Da ste bili spremni za sportsko nadmetanje,vas trener ne bi izmisljao napade navijaca na prvoj utakmici u Bg.Uzeo pare koje nije opravdao,video da nema nista od pobede,pa onda krivi druge.Realno je klub delovao potpuno rastimovano.I ne mrze vas u Srbiji,vi ste ti sto mrzite.

1999

pre 4 godine

Bolje bi vam bilo da cutite,sada ste dobili 2 utakmice uz citav niz nasilj i nepravilnosti,a ako se ponovu finale necete dobiti ni jednu.

tadija64ZEMUN

pre 4 godine

a vi bate kako te,ne mogu da verujem da crnogorci jos uvek veruju u deda mraza

Milorad Culibrk

pre 4 godine

Dragi Djeticiiii vi ste zaboravili na Njegosevu : " Ko se ne osvjeti taj ne posvjeti. " No evo ka Partizanovac prihvscam da se utakmica ponisti. Nova da se igra na Sjevernom ili Juznom polu. Na Grenladu, Islandu, Tokiju ili Londonu. I jos nesto. Ako vas CZ ne pobjedi sa 40 poena razlike imate se progladiti pobjednicimsa Eto i toliko.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija