• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

28.05.2019

13:00

(VIDEO) JELENA JE SUPER-ŽENA! Srpska košarkašica na pripremama s DVOMESEČNOM BEBOM!

Košarka

(VIDEO) JELENA JE SUPER-ŽENA! Srpska košarkašica na pripremama s DVOMESEČNOM BEBOM!

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Srbije za kapitena ima super-ženu! Krilni centar Jelena Milovanović (29) učestvuje u pripremama našeg nacionalnog tima za Evropsko prvenstvo, iako je pre samo dva i po meseca postala majka

Igračica mađarskog Šoprona 15. marta rodila je dečaka Matea, a sada je se selekcijom Srbije na Zlatiboru, gde se priprema za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano u našoj zemlji i Letoniji od 27. juna do 7. jula. Uz nju su sin i suprug, bivši košarkaš Dejvid Bruks.

"Kad je reč o reprezentaciji, tu nema dileme. I kad sam bila trudna znala sam da ću ovog leta igrati na Evropskom prvenstvu. Beba je mnogo mala, pa nije bilo govora da se odvojimo. Pa su ljudi iz saveza omogućili da ovde na Zlatiboru budemo svi zajedno", rekla je Jelena.

Foto: RINA/privatna arhiva

Za ovu mladu majku dan počinje u pet ujutru, nakon toga slede naporni treninzi, ali ono što joj najviše daje snagu jeste Mateov osmeh koji je sačeka kad se vrati iz sale.

"On je izuzetno dobra beba. Lepo jede i spava i sa te strane ne moram da brinem. Majčinstvo je najlepši osećaj na svetu, a pored toga košarka je moja velika ljubav tako da to dvoje spojeno daje mi još veću energiju i elan da se borim na terenu. Nije lako, još uvek nisam u najboljoj formi, ali mnogo mi je lakše što sam sa devojkama ovde nego da sam se pripremala sama", kaže ova vredna košarkašica.

Foto: RINA/privatna arhiva

Sina Matea, Jelena je dobila je u braku sa američkim košarkašem Dejvidom Bruksom i uz osmeh kaže da će i njihov naslednik verovatno biti košarkaš.

"Dejvid je već rekao da će sa dve godine Matea usmeriti na košarku, da trči, radi “merdevine” ali i da dribla košarkašku loptu. Iako ima tek dva meseca gledao je košarkašku utamkmicu ovde na Zlatiboru, a ako se mama bude borila za neku od medalja i to će gledati sigurno", izjavila je Jelena.

Foto: RINA/privatna arhiva

Jelena Milovanović i Saša Čađo

Na Evropksom prventsvu Srpkinje očkuje teška grupa u kojoj su Rusija, Belorusija i Belgija, a selektorka Marina Maljković napravila je potpuno novi tim u odnosu na onaj koji je osvojio evropsko zlato.

"Svaki početak priprema je težak. U timu je dosta novih devojaka, pa je potrebno vreme da se uigramo i zato će pripreme i trajati duže. Bitno nam je da prođemo grupnu fazu, daćemo sve od sebe i idemo utakmicu po utakmicu", kaže kapiten srpske ženske reprezentacije i dodaje da na predstojećem Evropskom prvenstvu koje se igra u Berogradu i Zrenjaninu, očekuju da im publika bude vetar u leđa.

"Još veći podstrek biće nam domaći teren. Imamo još mesec dana da se dobro pripremimo i uz pomoć naše publike ostvarimo dobar rezultat. Cilj nam je da uđemo u šest najboljih ekipa, kako bi mogli da se kfalifikujemo za učešće na Olimpisjkim igrama u Tokiju 2020. godine", jasna je Jelena Milovanović.

Navijaće i Dejvidova porodica

Podršku snajci na Evropskom prvenstvu daće i Dejvidova porodica koja ovog juna prvi put dolazi u Srbiju, a sin Mateo će kako kaže takođe biti verni najvijač, ukoliko se utakmice ne budu igrale suviše kasno.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija