• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.06.2019

11:55

JOKIĆ NIKADA NEĆE BITI STARTER, NEĆE IGRATI 30 MINUTA! Ovako su Ameri pričali! Šta sada kažete pametnjakovići?

Košarka

JOKIĆ NIKADA NEĆE BITI STARTER, NEĆE IGRATI 30 MINUTA! Ovako su Ameri pričali! Šta sada kažete pametnjakovići?

Podeli vest

Nikola Jokić, as Denvera, 2014. godine izabran je u drugoj rundi drafta, a američki mediji nisu mnogo verovali u srpskog asa

Pet godina kasnije, Nikola iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri, izabran je u prvu petorku NBA lige, pa su Ameriknaci morali da se pokriju ušima 

Tako je "Bleacher report" pisao da bi Jokić mogao da bude jefitinija verzija Borisa Dijaa,  da može da bude pretnja u šutu za tri poena, kao Pero Antić.

Visok 'IQ' i sjajna visina možda će biti dovoljna da zaradi koje minute na startu karijere, ali neće pružiti dovoljno dobru odbranu ili napadački arsenal kako bi dobio važnu ulogu. Biće mu potrebno vreme da dokaže da može da nadoknadi slabu građu i da bori se sa NBA centrima na duže staze - piše u članku.

Foto: ap photo

 

Smatrali su da srpski reprezentativac neće imati važnu ulogu, a on je postao glavna karika Denvera, koji je vodio tim do prvog plej-ofa posle šest godina.

- Slabo građeni košarkaši mogu da 'prežive' u NBA i čak zarade važnu ulogu. Ako Jokić bude mogao da 'izruči' dobre šuteve i prave odluke kada ima loptu u rukama, mogao bi da bude lošija verzija Dijaa i pretnja u šutu s distance kao Pero Antić. Nažalost, njegova odbrana će ga verovatno sprečiti u tome da ikada igra više od 30 minuta ili da bude starter. Međutim, nema ničega lošeg u tome da budete cenjeni rezervni igrač u pobedničkom timu.

Malo je reći du su pogrešili. Jokić, najbolji centar na svetu, u drugoj sezoni postao starter, naredne igrao više od 30 minuta u proseku, a u plej-ofu je odigrao čuvenih 65 minuta u jednom meču. Prethodne sezone beležio je 20.5 poena, 10,8 skokova i 7,3 asistencije u ligaškom delu sezone, dok je u plej-ofu imao sledeće brojke - 25 poena, 13 skokova i 8,4 asistencija.

Jedno je sigurno, više ga neće potcenjivati. Ali, mogao bi da razbije Amere i finalu Svetskog prvenstva u Kini, da ih podseti da ne trče pred rudu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija