• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.07.2019

18:30

SRAMOTA! "ORLIĆI", ŠTA VAM BI? Mladi košarkaši ispali od Velike Britanije!

Košarka

SRAMOTA! "ORLIĆI", ŠTA VAM BI? Mladi košarkaši ispali od Velike Britanije!

Podeli vest

Mlada reprezentacija Srbije, igrači rođeni 1999. godine i mlađi, nije uspela da se plasira u četvrtfinale na Evropskom prvenstvu u Tel Avivu

"Orlići" su u meču osmine finala poraženi od selekcije Velike Britanije kojoj je ovo pri trijumf na šampionatu 72:77 (15:17, 18:19, 17:16, 22:25).

Naš mladi tim od samog početka meča nije bio na očekivanom nivou, dosta je grešio, veoma loše šutirao iz igre kao i sa linije slobodnih bacanja zbog čega je na kraju duela bio surovo kažnjen. Reprezenacije Srbije će se u nastavku šampionata boriti za plasman od 9. do 16 mesta, a naredni protivnik biće joj selekcija Grčke.

Pre svega pokretljivom i agresivnom odbranom selekcija Velike Britanije uspela je da iznenadi naš mladi tim na početku utakmice. Rival je većim delom prve četvrtine bio u minimalnom vođstvu, a u nekoliko navrata imao četiri poena prednosti (3:7, 11:15).  Ista slika viđena je i u drugom periodu. Britanci su diktirali tempo i u 18. minutu došli do rekordnog vođstva – 27:34, što im je pomoglo da prvi deo igre reše u svoju korist – 33:36. U prvih 20 minuta Srbija je imala samo dva raspoložena igrača Marka Pecarskog (16) i Andriju Marjanovića (10) koji su postigli gotovo polovinu poena za naš tim.

ČETIRI ZEMLJE! Evo ko je domaćin EP 2021. godine!

EUFORIJA SVE VEĆA! Sale prvi put proziva "orlove", kreću pripreme za Kinu!

Tek sredinom treće četvrtine reprezentativci Srbije su bar na tren pronašli rešnje za zonsku odbranu rivala. Konačno je proradio šut, trojke su pogodili Mihailo Jovičić i Stefan Momirov što je rezultiralo izjednačenjem – 42:42. Međutim, Britanci ubrzo prave seriju 6:0, što im je omogućilo da zadrže prednost i na isteku 30. minuta – 50:52. Dugo su se ekipe smenjivale u minimalnom vođstvu tokom finalne deonice. Selekcija Velike Britanije je prva uspela da se odlepi i minut pre kraja povede sa 66:71. Pokušali su srpski reprezentativci sve u samoj završnici kako bu došli bar do produžetka, ali su Britanci nepogrešivo šutirali sa linije slobodnih bavcanja i zasluženo stigli do velikog izneđaenja i pobede – 72:77.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija