• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

18.07.2019

13:49

(FOTO) "ORLOVI" KRENULI BEZ JOKIĆA! Đorđević neće o Kaliniću: Imamo ekipu koja stoji nogama na zemlji! Naše misli su uz Kuzmića!

Košarka

(FOTO) "ORLOVI" KRENULI BEZ JOKIĆA! Đorđević neće o Kaliniću: Imamo ekipu koja stoji nogama na zemlji! Naše misli su uz Kuzmića!

Podeli vest

Košarkašaka reprezentacija Srbije okupila se u Beogradu pred početak priprema za Svetsko prvenstvo u Kini

Selektor Aleksandar Đorđević prvo je poručio da Ognjen Kuzmić nije sam.

-  Pozdrav svima, posebno Kuzmiću koji nije sa nama. Nadamo se da ce brzo ozdraviti i da će ponovo biti sa nama. Veliki čovek i saigrač, naše misli su uz njega.

Hvala svakom igraču koji se odazvao i odradiio poziv. Čak i oni koji danas nisu tu, su budućnost naše kosarke. Idemo u jakom sastavu. Nadam se da ćemo se vratiti iz Kime sa medaljom.

Mnogo prašine podigla je odluka selektora da u Kinu ne vodi Kalinića i Nedovića.

- Na meni je da donesem odluke ko će ići, ako pogledam pored sebe imam dobru ekipu. Ja uvek pričam o onima koji su tu. Ja uvek imam vizije o tome u kom sastavu igramo protiv kog protivnika, i tako pravim tim. Imamo jako zrelu ekipu koja zna šta nas čeka, i koja stoji nogama na zemlji.

Zbog NBA pravila Nikola Jokića će se priključiti ekipi 2. avgusta. 

Foto: Starsportphoto

 

Selektor je istakao da tim ima dovoljno vremena za pripreme.

- Pripreme su isplanirane u doslednosti sa svim što smo radili do sada. Igrači znaju šta ih čeka i to nam je do sada donosilo rezultate. Nadam se da će nas povrede zaobići i da ćemo u Kinu otići u najjačem sastavu. Prvenstvo će biti izuzetno zahtevno, ima mnogo dobrih reprezentacija koje su podigle formu, ali i igrača koji su podigli svoj individualni kvalitet - rekao je selektor. 

Foto: Starsportphoto

 

Kaže da je izabrao tim s obzirom na to šta Ssrbiju čeka u Kini.

- Mnogi igrači su napravili iskorak u karijeri i zato su tu. Svi koji su bili na ranijim spiskovima su i dalje deo ove ekipe i treba da budu spremni na moj poziv. Izabrao sam tim u odnosu na ono što nas čeka. Fizička spremnost će biti naš bitan adut. Tu je dosta momaka koji su iskočili i stigli do NBA. Igrače su svesni koliko moramo biti na zemlji uz maksimalno poštovanje svakog protivnika s kojim ćemo igrati, ne samo na Svetskom prvenstvu, već i pre toga. Napravićemo detaljan plan za individualne programe, ima stvari koje moramo da ispoštujemo s obzirom na obaveze igrača iz njihovih ugovora.

Foto: Starsportphoto

 

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
laki

pre 4 godine

koja bre nba pravila pa marjanović, bogdanović, bjelica, igraju nba pa su došli na pripreme. ko je bre jokić da ima poseban tretman. sasa mnogo si popustljiv.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija