• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.07.2019

09:54

SALE, SAMO POZOVI! OD NJEGA NIKADA NEĆE ČUTI "NE"! Srpska NBA zvezda POKAČILA SE SA KAZINSOM, Kari mu rekao: Mali, polako!

Košarka

SALE, SAMO POZOVI! OD NJEGA NIKADA NEĆE ČUTI "NE"! Srpska NBA zvezda POKAČILA SE SA KAZINSOM, Kari mu rekao: Mali, polako!

Podeli vest

Mladin Alen Smailagić, koga je Golden Stejt izabrao kao 39. pika na ovogodišnjem draftu, pričao je o tome kako je završio u Americi, šta mu je rekao Stef Kari, ali i da je imao zanimljive duele sa slavnim centrom Demarkusom Kazinsom koji mu je čak i pretio

- Još uvek mi se sve okreće i nisam svestan svega. Očekujem da dobijem neku minutažu, da pokažem da tu pripadam, pa tokom godine da rastem - kazao je za Novosti  Smailagić.

Na mladog igrača je najveći utisak ostavio jedan od najboljih igrača NBA lige - Stef Kari.

- Nakon jedne utakmice koju sam presedeo, Stef Kari mi je prišao. Bio sam oduševljen. Čovek koji je milioner, NBA zvezda i koji uopšte nije imao razloga da priča sa mnom mi se obratio. Bio sam "u bedaku" što nisam igrao, ali on mi je rekao: "Mali, polako, imaš 18 godina, ne moraš nigde da žuriš. Ja sam bio na koledžu u tvojim godinama." Meni je to mnogo prijalo i dalo snagu da nastavim dalje. Nije morao ništa da kaže, a dečko je prišao i pričao sa mnom kao da mi je brat rođeni.

Već je bilo i čarki sa jednim igračem.

- Malo sam se pokačio sa Demarkusom Kazinsom na jednom treningu. Rekao mi je da mu se sviđa što sam borben, ali da ću, ako ga udarim još jednom, videti šta će se desiti. Nisam znao šta da radim, mnogo je jači od mene, morao sam da ga bijem, ali da niko ne vidi.

Smailagić je u redove Golden Stejt Voriorsa stigao preko razvojnog tima te ekipe, a bio je četvrti pik na draftu Dži lige 2018.

Moka nije hteo da ga "pokvari" 

Imao je Alen Smailagić neobičan susret sa Mokom Slavnićem.

- Nisam mu ni pružio ruku, a već me je opsovao. Rekao mi je da ću biti igrač, ali da ne želi da me „pokvari”. To je bilo kada sam imao 13 godina, mislio sam da ne želi da me trenira, već samo da hoće da me „otkači”.

Nisam imao pojma da će da me odaberu. Čovek iz kluba je rekao da sam spreman i da bi trebalo da odem na taj draft. Saut Bej Lejkersi, razvojna ekipa L. A. Lejkersa, draftovala me je, ali su me trejdovali u Santa Kruz Voriorse za jednog starijeg igrača.

Alen je igrao za kadetsku i juniorsku selekciju Srbije. Ako ga pozove selektor Aleksandar Đoređević ne mora da brine o odgovoru s druge strane. Zna se - Srbija!

Čekam poziv selektora Aleksandra Đorđevića kojem ću se rado odazvati.

A njegova košarkaška priča počela je u beogradskom naselju Kotež.

- Tata me je upisao sa sedam godina na košarku, kada sam pošao u prvi razred. Pre svega da bi me sklonio sa ulice, jer je Kotež problematičan kraj. Trener Miške me je pitao da dođem na trening i da ću tri meseca trenirati besplatno. Rekao sam da ću doći da probam, ali posle toga sam se zaljubio u košarku i nastavio da treniram.

(VIDEO) STRAŠAN DEČKO! Smailagić postao PRAVI RATNIK, pa se odužio ZAKUCAVANJEM i to protiv Jokićevog Denvera!

(VIDEO) NBA ZAGREVANJE! Naš Smajli ponovo lomio obruče, povređeni Zajon izazvao zemljotres, ali stvarno!

Mladi košarkaši neretko završe u redovima Partizana ili Crvene zvezde, ali igrom sudbine Smailagić je u Ameriku otišao pravo iz KK Beko.

- Miroslav Muta Nikolić je hteo 2017. da me dovede u Partizan, imao sam predugovor sa Dinamikom, ali su mi rekli da ću igrati u juniorima, a to sam već imao u Beku. Malo je falilo da odem u Dinamik, da je Muta ostao verovatno bih i ostao tamo, ali Bog je ovako hteo.

Uzori su mu Bjelica i Durent.

- Sa Durentom nisam imao neki kontakt, dosta je asocijalan, uglavnom je sa svojim društvom. Jedino pre utakmice ili treninga može da se popriča sa njim, ali posle toga da se ode na neku kafu sa njim ili nešto drugo veoma teško.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Tajni plan Putina za Iran i Izrael! Ovo odlučio da uradi?! Oči celog sveta uprte u Rusiju: Ako je tačno, čeka nas još strašniji scenario!
NJIH CILJA

Tajni plan Putina za Iran i Izrael! Ovo odlučio da uradi?! Oči celog sveta uprte u Rusiju: Ako je tačno, čeka nas još strašniji scenario!

Oči sveta su trenutno uprte u situaciju na Bliskom istoku. Prvi put u istoriji Islamske Republike, Iran je u nedelju uveče direktno napao svog najvećeg neprijatelja Izrael. Prema Izraelu, ukupno je ispaljeno oko 300 projektila, ali su gotovo sve presreli izraelska vojska i njeni saveznici. Mnogi su odmah postavili pitanje kakva je uloga ruskog predsednika Vladimira Putina ovom sukobu.

16.04.2024

10:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija