• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.07.2019

12:34

"ORLOVI" POLEĆU IZ PRVOG ŠEŠIRA! Žreb za kvalifikacije Evrobasketa u ponedeljak!

Košarka

"ORLOVI" POLEĆU IZ PRVOG ŠEŠIRA! Žreb za kvalifikacije Evrobasketa u ponedeljak!

Podeli vest

Poznati su šeširi za žreb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će se održati 2021. godine.

Srbija će se naći u prvom šeširu zajedno sa Španijom, Francuskom i Litvanijom što bi trebalo da znači da će Orlovi imati lakše protivnike u grupi na Kontinentalnom šampionatu.

Žreb će se održati u pondeljak, 22. jula u Minhenu. U kvalifikacijama će učestvovati 32 reprezentacije podeljene u osam grupa. Posle dvokružnog sistema takmičenja, plasman na kontinentalni šampionat izboriće po tri prvoplasirana tima iz svake grupe.

Kvalifikacije će igrati i domaćini Evrobasketa - Nemačka, Češka, Gruzija i Italija, ali će oni biti van konkurencije, pošto im je zagarantovano mesto na prvenstvu.

Žreb će biti poludirigovani. Ekipe iz prvog šešira biće žrebane u grupe A, C, E i G, zajedno sa ekipama iz četvrtog, petog i osmog šešira. Ekipe iz drugog šešira biće žrebane u grupe B, D, F i H, sa ekipama iz trećeg, šestog i sedmog šešira. U jednoj grupi može da bude samo jedan domaćin.

Osmi šešir biće kompletiran posle treće runde predkvalifikacija, koja se igra od 3. do 21. avgusta.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2021, biće održane kroz tri FIBA prozora, u terminima 17. do 25. februar 2020, 23. novembar do 1. decembar 2020. i 15. do 23. februar 2021.

Sastavi šešira

Prvi: Španija, Francuska, Srbija, Litvanija
Drugi: Slovenija, Grčka, Hrvatska, Rusija
Treći: Italija, Letonija, Turska, Ukrajina
Četvrti: Finska, Nemačka, Češka, Poljska
Peti: Gruzija, Crna Gora, Belgija, Izrael
Šesti: Mađarska, BiH, Holandija, Makedonija
Sedmi: Estonija, Bugarska, Švedska, Austrija
Osmi: Albanija/Belorusija/Danska, Slovačka/Kipar/Rumunija, Luksemburg/tzv.Kosovo/Velika Britanija, Švajcarska/Portugalija/Island


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija