• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.09.2019

16:18

SRBIJA VEĆ U ČETVRTFINALU! Španci dobili Italijane posle velike drame i poslali "orlove" među osam najboljih!

Košarka

SRBIJA VEĆ U ČETVRTFINALU! Španci dobili Italijane posle velike drame i poslali "orlove" među osam najboljih!

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Španije slavila je u dramatičnom meču protiv selekcije Italije 67:60 u drugoj fazi Svetskog prvenstva u Kini

U meču koji je bio neizvestan do samog kraja Španija se bolje snašla u završnici meča i ostavrila četvrtu pobedu na turniru, vrednu plasmana među osam najboljih selekcija na svetu, a trijumf "crvene furije" ozvaničio je i odlazaka Srbije u četvrtfinale.

Italijani su daleko bolje počeli meč i u prvoj četvrtini imali velikih plus 10, ali su Španci u drugoj deonici napravili veliku seriju koja ih je do kraja poluvremena odvela na čak i do prednosti, ali su "azruri" na odmor otišli sa pola koša prednosti.

Nastavak je doneo bolji igru Španaca koji su tokom treće četvertine imali blagu prednost koja je naslućivala da će završnica biti dinamična. 

U poslednjih 10 minuta ušlo se sa prednošću Španije od samo dva poena, ali su Italijani pogotkom Alesandra Đentilea ponovo došli u vođstvo.

Ključni trenutak se dogodio kada je Riki Rubio doneo vođstvo Špancima od 58:56, koje "crvena furija" nije ispuštala do kraja meča, a koja se zaustavila na sedam poena razlike.

Najefikasniji u pobedničkom tim u bio je Hunho Ernangomez sa 16 poena, Riki Rubio je ubacio jedan manje, a dvocifreni bio je i Serhio Ljulj sa 11. Sa druge strane, Danilo Galinari je sa 15 poena predvodio poraženu ekipu, a Luiđi Datome se zaustavio na 12.

Derbi meč u grupi J Španci će igrati protiv Srbije u nedelju od pola tri.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija