• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.09.2019

07:15

ON JE IMAO POSEBAN MOTIV! Čak 17 godina je čekao ovaj trenutak!

Košarka

ON JE IMAO POSEBAN MOTIV! Čak 17 godina je čekao ovaj trenutak!

Podeli vest

Reprezentacija Srbije poražena je od Argentine (97:87) uz četvrtfinalu Mundobasketa. Trijumf "gaučosa" verovatno je najviše obradovao njihovog kapitena Luisa Skolu (39), koji je bio član njihove selekcije koja je 2002. godine poražena u finalu Svetkog prvenstva od Jugoslavije (84:77)

Pre davnih 17 godina Argentina je bila najveće iznenađenje šampionata u Indijanapolisu. Skola je bio član sada već legendarne ekipe, koja je sama sebe finansirala, jer je njihova država bankrotirala. Oni su tada bili heroji svog naroda, koji je svaki njihov trijumf smatrao kao ličnu pobedu.

Foto: AP Photo/Andy Wong

Pored sadašnjeg kapitena u ekipi "gaučosa" su bili i: Manu Đinobili, Fabrisio Oberto, Hugo Skonoćini,Andreas Noćioni i Gabriel Fernandez.

Ipak, to nije bilo dovoljno da se savlada Jugoslavija u finalnoj utakmici turnira. Bez obzira što su osvojili srebrenu medalju, u Argentni su tu ekipu nazvali "zlatna generacija".

Foto: REUTERS/Susana Vera

Vremešni Skola jedini je iz te ekipe aktivan igrač, i pored toga što ima 39 godina, još uvek je pun elana, kada je u pitanju nacionalni grb. To je dokazao i na ovom Mundobasketu, gde je uspeo da zauzme drugo mesto po broju postignutih poena u istoriji Svetskog prvenstva.

Foto: AP Photo/Ng Han Guan

U trijumfu za polufinale takmičenja, on je postigao 20 poena što ga čini najefikasnijim igračem svog tima u u ovom duelu.

Foto: Tanjug

Za Skolu je ovo svakako poseban turnir, ne samo da se upisao u košarkašku trofejnu arhivu, nego je uspeo i da osveti poraz star 17 godina.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mirko

pre 4 godine

Oni su tada bili heroji svog naroda, koji je svaki njihov trijumf smatrao kao ličnu pobedu a država bankrotirala. Ovo je problem siromašnih naroda.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija