• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.09.2019

07:15

TIHI HEROJI KOJI SU IZNENADILI SVE! Argentincima je ostao još jedan korak do ostvarenja sna o kojem je maštala "zlatna generacija"!

Košarka

TIHI HEROJI KOJI SU IZNENADILI SVE! Argentincima je ostao još jedan korak do ostvarenja sna o kojem je maštala "zlatna generacija"!

Podeli vest

Košarkaši Argentine su najveće iznenađenje Mundobasketa, prvo su u četvrtfinalu pobedli Srbiju (97:87), a onda su u polufinalu dobili i Francuze (80:66), i tako se plasirali u finale Svetskog prvenstva

"Gaučosi" na početku šampionata nisu važili za naročite favorite, ali iz meča u meč, dokazivali su koliko vrede, što ih je zasluženo odvelo u samu završnicu turnira, gde ih čeka Španija (nedelja 14.00).

Lideri ovog podviga su prekaljeni košarkaški lisac Luis Skola i plejmejker Real Madrida Fakundo Kampaco, ali pored njih tu je još 10 igrača koji su doprineli ovoj senzaciji.

Foto: Tanjug

O Skoli se mnogo toga zna. On ima 39 godina, bio je član srebrene generacije sa Svetskog prvenstva u Indijanapolisu 2002. godina, a sa istom ekipom je uzeo zlato na Olimpijskim igrama 2004. godine u Atini. Iza njega su 24 godine profesionalne karijere, a čak 10 godina je igrao u NBA ligi.

Foto: fiba

Fakundo Kampaco je sa Realom dva puta osvojio Evroligu, on se pojavio u nacionalnom dresu Argentine, kada su njihovi "zlatni momci" već bili na zalasku karijera. Baš tada, kada su svi misli da su najbolji dani argentinske košarke gotovi, desio se preokret. Sada Kampaco u tandemu sa iskusnim Skolom predvodi svoj nacionalni tim  u pohodu ka zlatnoj medalji na Svetskom prvenstvu.

Foto: fiba

Ostatak ove družine čine ljudi koji su iz različitih razloga počeli da se bave ovim sportom, verovatno ni ne sanjajući da će jednog da igrati za titulu prvaka sveta, a da će im igrački partner biti, ni manje, ni više nego Luis Skola, uz čije bravure je većina njih odrasla.

Foto: fiba

Svi imaju svoju priču, Nikoalas Brusino je pre par godina zamalo okončao svoju karijeru zbog srčanih problema, ali ipak posle uspešne operacije, odlučio je da nastavi dalje, a može se reći da je daleko dogurao.

Markus Delija je maštao o nešto manjoj lopti od košarkaške, naime njegova životna želja je bila da bude novi Rodžer Federer, koji mu je sportski uzor. Ipak, život ga je odneo na drugu stranu, ispostaviće se, za sada korak šampionskog trona.

Foto: fiba

Zanimljiva je priča još jednog igrača Real Madrida Nikolasa Laporovitole. On se ovim sportom počeo baviti zahvaljujući filmu "Spejs džem" kojim je bio očaran u detinjstvu. Danas klincima u njegovoj rodnoj grudi nije potreban nikakav film, korisnije bi im bilo da pogledaju ove momke koji su iznenadili čitavu košarkašku javnost svojom borbenošću.

Ovi momci su verovatno odrasili na priči o Indijanapolisu iz 2002. godine, kada su "gaučosi" poraženi u finalu Svetskog prvenstva od Jugoslavije, a pošto pored sebe imaju jednog od aktera te priče Luisa Skolu, sigurno će dati sve od sebe da ovaj put okače zlato oko vrata.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija