• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.09.2019

10:06

ARGENTINA - ŠPANIJA! Svet dobija novog šampiona!

Košarka

ARGENTINA - ŠPANIJA! Svet dobija novog šampiona!

Podeli vest

U nedelju ćemo dobiti novog šampiona sveta u košaraci! U finalu Mundobasketa u Pekingu igraju Argentina i Španija (14.00, RST 1)

Jedine dve reprezentacije koje su pobedila našu reprezentaciju na Mundobasketu u Kini bore se za najsjajnije odličje.

Teško je izdvojiti favorita. Španija možda ima prednost pre svega zbog iskustva igranja na najvažnijim utakmicama. Ali, ako lider "gaučosa" Luis Skola bude raspoložen, neka je Bog u pomoći "furiji".

(VIDEO) DA LI JE KINA PROPUŠTENA ŠANSA? Raduljica je malo nervozan: Ne bih odgovorio na to pitanje!

(VIDEO/FOTO) POBEDA ZA NOVI POČETAK! Dostojanstven oproštaj "orlova", Bogdan zgazio Čehe za 5. mesto! BILO, NE PONOVILO SE!

 

- Otišle su zlatne generacije, ali umesto da napravimo korak unazad dogodilo se suprotno, napravili smo korak unapred. Nešto mi je govorilo da ćemo osvojiti zlato, a sada smo na korak od toga. Svako ima pravo da sanja velike stvari, nekad se ograničavamo, ali sada mi je na umu samo jedna stvar – kazao je plej Španije Riki Rubio.

LITVANAC PONIZIO GRKA! Izvinite, ko je taj čovek?

SVE JE JASNO! Kokoškov otvoreno rekao šta misli o preuzimanju Srbije!

 

Što se tiče istorije, ona je u potpunosti na strani Španaca. Dobili su 14 od poslednjih 15 duela sa Argentinom, a neporaženi su od Svetskog prvenstva u Japanu 2006.

Tada su Španci osvojili svoju prvu i jedini titulu prvaka sveta. Azija im očigledno prija, a i naredni Mundobasket će biti odigran na najvećem kontinentu (Japan, Indonezija i Filipini 2023). I Argentinci igraju za svoju drugu svetsku titulu, ali prvu posle 69 godina. Osvojili su premijerni Mundobasket čiji su bili domaćini 1950. Poslednje finale igrali su 2002. kada su izgubili od SR Jugoslavije posle produžetka u Indijanapolisu.

 

 

Pre dve godine sam nešto rekao. Rekao sam da me ovaj tim podseća na 'zlatnu generaciju' koja je igrala 1999/2000. Mnogi su mislili da sam lud. Danas nisam toliko lud jer se nalazimo u istoj poziciji u kojoj smo bili 2002. godine -  rekao je Skola.

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija