• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.09.2019

09:53

(VIDEO) ĐORĐEVIĆ NIJE ŽELEO DA ODE SA MESTA SELEKTORA! Evo šta je Sale pričao pred put u Kinu!

Košarka

(VIDEO) ĐORĐEVIĆ NIJE ŽELEO DA ODE SA MESTA SELEKTORA! Evo šta je Sale pričao pred put u Kinu!

Podeli vest

Aleksandar Đorđević povukao se sa mesta selektora košarkaške reprezenatcije Srbije nakon pobede nad Češkom u borbi za peto mesto na Svetskom prvenstvu u Kini

Đorđević je odmah po okončanju utakmice sve šokirao izjavom da odlazi sa mesta selektora Srbije. Posle Mundobasketa mu je istekao ugovor sa KSS, ali malo ko je očekivao da ta saradnja neće biti nastavljena. 

Da, rekao sam već igračima, red i vreme je. Nije bilo razgovora o mom nastavku, niti ne, za sada. Na meni je da se povučem i da ne očekujem nikakav razgovor. Znam kada trener treba da napravi prvi korak, osećam obavezu kada to treba da napravim. Nažalost odlazim u trenutku kada nismo napravili rezultat - objasnio je posle meča Đorđević.

On je otkrio da je i pre Svetskog prvenstva doneo odluku da se povuče sa mesta selektora.

Odlučio sam da odem još pre Svetskog prvenstva, ide život u drugom smeru. Želim da leto posvetim porodici, jer joj dugujem puno. Nije bilo lako, od kvalifikacija, do takmičenja, svašta smo prošli, od povreda, turnira....

STEFAN JOVIĆ SE UŽELEO PORODICE: Hoću kući, što pre!

SAHRANJENA MAJKA VASILIJA MICIĆA! Najpotresnija scena - Vasa plače i grli sestru!

 

Međutim, u emisiji ''Zlatni momci'', koja se snimala pre odlaska na Svetsko prvenstvo i koja kroz šest epizoda govori o istoriji nastupa naših reprezentacija na Mundobasketima, Đorđević je pričao o budućnosti. Rekao je kako već sad u glavi ima i tim, ne za Tokio, nego za naredni Mundobasket. Da će ostati na mewstu selektora moglo se zaključiti i po Saletovoj izjavi ''Polako, još ćemo se mi ćerati''.

- Vidim još dalje od ovog leta, vidim gde će sledeće Svetsko prvenstvo biti sa kojim igračima. Mislim da smo napravili dobru jednu bazu. Da jedna generacija može vrlo lako da preuzme i da nastavi put ovih starijih koji vode glavnu reč, kao što su Teodosić, Raduljica, Bjelica itd. pre njih Krstić... gde su oni to poneli i sad posle njih dolaze Jokić, Micić, Bogdanović...- pričao je tada Đorđević.

BOGDANOVIĆ SVE REKAO! Evo da li je bilo sukoba, svađe i tuče igrača u svlačionici!

HOĆU DA BUDEM NOVI SELEKTOR! Obradović spreman da preuzme nacionalni tim, ozbiljan kandidat i Kokoškov!

 

Dotakao se, sad već bivši selektor, i čuvene mirne glave i vatre u srcu, za koju kaže da je glavni pokretač svega i da bez te vatre nema šampiona.

- Vatra u srcu ne sme da se ugasi nikada! Vatra u srcu je ono što te nosi do kraja života i to moraš da pokažeš u svakom pogledu, svakom trenutku, pogotovo u svojoj profesiji. Ja mislim da košarka bez vatre u srcu nije šampionska košarka, nego je samo ona koja popunjava minute na televiziji, daje nekim sponzorima šansu da se pokažu, ali ova šampionska bez vatre u srcu ne postoji! - rekao je tada Đorđević.

Ali, izgleda da se ta vatra u Kini ugasila. Zbog toga "orlovi" nisu ni igrali šampionski košarkašu.

Saletovu izjavu možete videti od 47. minuta videa.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija