• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.09.2019

11:07

SAŠA UMESTO SAŠE, OTPAO KOKOŠKOV! Postignut usmeni dogovor, Srbija narednih dana dobija novog selektora!

Košarka

SAŠA UMESTO SAŠE, OTPAO KOKOŠKOV! Postignut usmeni dogovor, Srbija narednih dana dobija novog selektora!

Podeli vest

Saša Obradović na korak do preuzimanja košarkaške reprezentacije, pošto je Igor Kokoškov ispao iz konkurencije zbog obaveza u NBA ligi * Narednih dana sledi sastanak čelnika KSS i Obradovića, koji će naslediti Sašu Đorđevića

Saša Obradović biće narednih dana izabran za novog selektora košarkaške reprezentacije Srbije, saznaje Informer. Trener francuskog Monaka naslediće na klupi nacionalnog tima nekadašnjeg saigrača iz reprezentacije Aleksandra Sašu Đorđevića, kojem je po završetku Svetskog prvenstva u Kini istekao ugovor.

Pita se Ukrajinac

Moraće Obradović da dobije dozvolu gazde Monaka Sergeja Djadečka da radi dva posla istovremeno

Navodno je sa Obradovićem već postignut usmeni dogovor, ali po povratku rukovodstva KSS iz Kine očekuje se sastanak dve strane i potpisivanje ugovora.

Skariolo izuzetak

Drugi najozbiljniji kandidat za selektora "orlova" bio je Igor Kokoškov, ali činjenica da je angažovan u stručnom štabu Sakramento kingsa ipak je presudno uticala da ispadne iz konkurencije. Naime, Srbija će već u februaru igrati kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo, a Kokoškovu će tad biti u jeku sezona u NBA ligi.

 

 


- Razmišljali su u Košarkaškom savezu Srbije da bi Kokoškov mogao da obavlja selektorski posao kao Serđo Skariolo na klupi Španije, kojoj je doneo titulu prvaka sveta. Međutim, italijanski stručnjak je u trenutku kad je dobio poziv da bude deo stručnog štaba Toronto reptorsa prvo obavio razgovore s čelnicima španskog saveza. Onda je od NBA kluba zahtevao ugovorom obezbeđenu dozvolu da vodi "furiju" u kvalifikacijama za Mundobasket. Kokoškov već ima ugovor sa Sakramentom i bilo bi neozbiljno da naknadno traži odsustvo usred sezone - kaže naš izvor iz KSS.

HOĆU DA BUDEM NOVI SELEKTOR! Obradović spreman da preuzme nacionalni tim, ozbiljan kandidat i Kokoškov!

SVE JE JASNO! Kokoškov otvoreno rekao šta misli o preuzimanju Srbije!

S druge strane, ni angažovanje Saše Obradovića nije jednostavno, jer će i on morati da dobije dozvolu gazde Monaka Sergeja Djadečka da radi dva posla istovremeno. Ključnu ulogu bi mogao da odigra Obradovićev menadžer i najuticajniji evropski košarkaški agent Miško Ražnatović. Čuveni menadžer je između redova nagovestio da Obradović ima mnogo bolju startnu poziciju od Kokoškova.

- Manevarski prostor za izbor selektora je sužen. Neozbiljno je za bilo koju organizaciju da u februarskim kvalifikacijama jedan trener vodi reprezentaciju, pa u kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u julu drugi, pa da se u novembru vrati onaj prvi. Zato sam 99 odsto siguran da Kokoškov ne može da bude ozbiljan kandidat - objasnio je Ražnatović.

(VIDEO) ĐORĐEVIĆ NIJE ŽELEO DA ODE SA MESTA SELEKTORA! Evo šta je Sale pričao pred put u Kinu!

BOGDANOVIĆ SVE REKAO! Evo da li je bilo sukoba, svađe i tuče igrača u svlačionici!


Obradović je, takođe, javno rekao da mu je želja da vodi nacionalni tim i da bi mu to bio vrhunac karijere. Lako je postigao načelni dogovor s čelnicima KSS, a ostaje još samo da se definišu detalji.

Ni zdravo, ni do viđenja

Inače, stekao se utisak da je na obostrano zadovoljstvo završena saradnja Đorđevića i Košarkaškog saveza Srbije. Bivši selektor je posle rezultatskog neuspeha na Mundobasketu rekao da mu novi ugovor nije ni ponuđen, ali i da želi više da se posveti porodici. Od čelnika KSS, dok je predsednik Predrag Danilović sve vreme bio u Kini, niko se nije oglasio. Dakle, niti se iko zahvalio Đorđeviću za tri srebrne medalje osvojene za šest godina, i to po jednu sa Svetskog prvenstva, Evropskog prvenstva i Olimpijskih igara, niti je bilo ko iz košarkaške organizacije rekao da bi Đorđević trebalo da ostane na čelu "orlova".
 

Bonus video

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
stjepan supanc

pre 4 godine

типично српска посла ..... уместо лошег долази гори ...

Ziko pop

pre 4 godine

Nemojte me pogresno shvatiti niti imam nameru da bilo koga uvredim, ali u narodu postoji izreka:" sa konja na magarca".Kakav god da je Sasa Djordjevic( a nije nikakav) je za Obradovica trenercina.

pit

pre 4 godine

Bozidar Maljkovic. I bice Zlata koliko hoces !!!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija