• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.10.2019

08:51

NIJE USPEO DA SE SAKRIJE U CRNOJ GORI! Uhapšena legenda ruske košarke, čeka ga šest godina robije (VIDEO)

Košarka

NIJE USPEO DA SE SAKRIJE U CRNOJ GORI! Uhapšena legenda ruske košarke, čeka ga šest godina robije (VIDEO)

Podeli vest

Bivši direktor ruske košarkaške reprezentacije i nekadašnji reprezentativac Dmitrij Domani osuđen je na šest godina zatvora zbog krađe 44 miliona rubalja

U vreme dok je bio direktor Ruske košarkaške federacije Domani je novac prebacivao na fiktivne kompanije koje su tobože iznajmljivale opremu za pripreme košarkašima.

Kad je shvatio da će biti uhapšen Domani je pobegao u Crnu Goru, ali je po poternici Interpola bio uhapšen i prebačen u Rusiju, prenose Novosti. Reč je o nekadašnjem košarkašu moskovskih klubova CSKA i Dinama, koji je karijeru završio 2012. u „Crvenim krilima" iz Samare. Za vreme boravka u SAD studirao je menadžment pa je to bio argument da mu se poveri dužnost generalnog menadžera muške reprezentacije.

Kao igrač Dmitrij Domani je dva puta osvajao srebrnu medalju na svetskom prvenstvu. Kad je smenjena Julija Anikejeva sa funkcije predsednice Ruske košarkaške federacije 2015. novi predsednik Andrej Kiriljenko je tražio da se napravi detaljna kontrola finansija. Inspektori su utvrdili da je nestalo 127 miliona rubalja.

Bivši rukovodioci košarkaške federacije su falsifikovali račune i naduvavali troškove za pripremu reprezentacije i takmičenja. Za ta mućkanja su koristili firme svojih rođaka, pa i svoje lične.

ZVEZDANU TERZIĆU NAMEŠTALI SAČEKUŠU U CRNOJ GORI! Prijatelj mu otkrio šta mu se SPREMA, izbegao je NAJGORI SCENARIO!

TERZIĆ IDE U LONDON NA DVE NEDELJE! Generalni direktor Zvezde odlučio da se skloni posle skandala u Crnoj Gori!

 

Domani nije priznao svoju krivicu, a tvrdi da je pobegao u Crnu Goru jer su ga istražitelji maltretirali i terali da optuži bivšu predsednicu košarkaške fededracije Anikejvu koja je još u begstvu. Iako je bila u domaćem pritvoru Anikejeva je uspela da pobegne 2017. Njoj je sud u odsustvu izrekao kaznu od 4,5 godina zatvora jer je ukrala 42,8 miliona rubalja.

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija