• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Tanjug/Informer

04.11.2019

22:50

SRBIJA KREĆE U NOVI PODUHVAT! Maljković: Sa mladim snagama do pobede protiv Turske!

Košarka

SRBIJA KREĆE U NOVI PODUHVAT! Maljković: Sa mladim snagama do pobede protiv Turske!

Podeli vest

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković saopštila je danas spisak igračica na koje računa za meč prvog prozora kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine protiv Turske

Na spisku se nalaze 23 košarkašice: Jelena Bruks, Aleksandra Stanaćev, Maja Škorić, Jovana Nogić, Maja Miljković, Aleksandara Crvendakić, Nevena Jovanović, Ana Dabović, Nikolina Milić, Saša Čađio, Miljan Bojović, Teodora Turudić, Snežana Bogićević, Tina Krajisnik, Dajana Butulija, Ivana Katić, Sofija Olić, Aleksandra Mužević, Maša Janković, Nadežda Nedeljkov, Milica Bojović, Mona Zarić i Milica Popović.

- Novi ciklus počinje i ja očekujem da na pravi način dobijemo neka nova imena za žensku košarku. Samim tim i veliki broj mladih i novih igračica je pozvan za ovaj prozor. Kao i uvek, traži se prilika više i način više da se sve košrkašice upoznaju, tako da će se devojke okupiti vikend pre 11. novembra kada bude zvanično okupljanje. Imaćemo četrii ili pet treninga sa najmlađim igračicama, da ih testiramo koliko brzo mogu da se priključe seniorkama - rekla je Maljković na konferenciji za medije u Kući košarke.

Foto: Starsportphoto

Ona je istakla je da će nosioci reprezentacije, koja je ovog leta osvojila bronzanu medalju na EP, u ovim kvalifikacijama igrati po posebnom režimu.

- One će naravno igrati na utakmci protiv Turske, ali očekujem da igračice poput Aleksandre Crvendakić i mlađih, na pravi način iznesu tešku utakmicu i da pokažu da su spremne za to. Imamo mali problem, Dragana Stanković neće biti sa nama na utakmici protiv Turske zbog povrede. Prijateljske utakmice koje smo tokom leta igrali sa njima ne mogu da se porede sa takmičarskim utakmica. Još uvek nije izašao spisak, ali očekujemo da neće biti mnogo promena - rekla je selektorka i dodala:

- Treba vredno da radimo, da se pripremimo za februar. Daj Bože da dobijemo domaćinstvo. To je jedan ciklus koji se manje-više zatvara za one koji su bili nosioci reperezantacije u poslednjih nekoliko godina, zlata na EP, bronze na Olimpijskim igrama, bronze letos... Uživali smo ovog leta dok smo osvajali bronzu, pokazali smo da možemo da se nosimo sa pritiskom. Volimo da igramo kod kuće. I dalje snaga te broznane medalje važna kod svih nas. Pokazali smo da je prelep ambijent za ženski sport i žensku košarku napravljen u Areni. Očekujemo da hram novobeogradske košrke "Ranko Žeravica" bude pun i da pokušamo da sa novim mladim snagama pobedimo Tursku. Neće biti lako, ali obećavamo da ćemo ostaviti poslednji atom snage na terenu - zaključila je Maljković.

Košarkašica Sonja Petrović zbog oporavka od operacije kolena neće igrati na meču portiv Turske, ali će btii uz svoje saigračice.

- U fazi sam oporavka i neću moći da igram za reprezentaciju u ovom okupljanju, ali ću se potruditi da što više budem uz devojke. Mislim da smo na EP ušli i započeli novi ciklus, kada je data prilika novim licima, mnogo mladih igračica je bilo u ekipi... Mislim da nam je to i dalo novu energijiu zbog čega je ta bronza posebna. Meni je bilo bitno da mogu da budem uz ekipu i da na neki način ne porpustim ovaj ciklus. Od ovog kreće ono što je najbitnije u februaru. Nadamo se daćemo dobiti domaćinstvo. Najbitnije je da je velika grupa devojaka tu, mi nosioci i mlađe koje treba da preuzmu, da nastavimo da radimo po istom sistemu. Svi smo svesni da je ova generacija uskoro završava svoju priču i želim da to bude u pravom smislu, plasmanom na Olimpijske igre - rekla je Petrović.

Meč između Srbije i Turske igra se 14. novembra u 17 sati u hali "Ranko Žeravica", a karte za taj meč puštene su danas u prodaju.

Cene ulaznica su od 300 do 500 dinara, a mogu da se kupe preko internet sajta www.tickets.rs, kao i na svim njihovim prodajnim mestima.

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Petković sa nemačkom ambasadorkom: Priština svakodnevno generiše nove krize!
Politika

Petković sa nemačkom ambasadorkom: Priština svakodnevno generiše nove krize!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Republici Srbiji, Nj.E. Anke Konrad, sa kojom je razgovarao o sve težem položaju srpskog naroda u pokrajini, gde, kako je naveo, Priština umesto normalizacije i deeskalacije situacije svakodnevno generiše nove krize na terenu.

16.04.2024

15:26

IDEA potpisala trogodišnji ugovor sa Beogradskim maratonom i najavila donaciju defibrilatora Crvenom krstu Beograd
Društvo

IDEA potpisala trogodišnji ugovor sa Beogradskim maratonom i najavila donaciju defibrilatora Crvenom krstu Beograd

Danas je održana konferencija za medije povodom potpisivanja novog trogodišnjeg ugovora o strateškoj saradnji Beogradskog maratona i brenda IDEA, kao i donacije aparata AED (automatski eksterni defibrilatora) Crvenom krstu Beograd od strane fondacije Heroji Beogradskog maratona i kompanije Mercator-S, a koji će biti postavljeni na javnim površinama u Beogradu, i biti dostupni za efikasno spasavanje života naših sugrađana.

16.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija