• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.11.2019

16:31

ZAR JE DOTLE DOŠLA NAŠA KOŠARKA?! ABA ligi glavni konkurent za dobijanje licence - VELIKA BRITANIJA!

Košarka

ZAR JE DOTLE DOŠLA NAŠA KOŠARKA?! ABA ligi glavni konkurent za dobijanje licence - VELIKA BRITANIJA!

Podeli vest

Glavni čovek Evrolige Đordi Bartomeu govori je ovog četvrtka u Berlinu o daljim planovima u organizaciji najjačeg evropskog košarkaškog takmičenja. Tom prilikom on je ohrabrio ABA klubove, ali ih jednom činjenicom ozbiljno naljutio

 

Španac je bio gost u Berlinu, na meču Alba - Žalgiris, gde se na licu mesta još jednom uverio u sveobuhvatne kapacitete nemačkog predstavnika, koji je, prema njegovim rečima, glavni kandidat za dobijanje stalne "ulaznice" za takmičenje u Evroligi.

ZARAĆENE STRANE ZA ISTIM STOLOM! Pojavio se snimak KOJI ĆE PODIĆI PRAŠINU! (VIDEO)

Bertomeu je u razgovoru sa novinarima naglasio da je za razvoj takmičenja u narednim godinama ključna tržišta Nemačke, Francuske, te da je i Engleska "u fokusu" kao veliki izazov kome treba pristupiti. Za klubove sa Balkana, koji su do sada kroz Regionalno takmičenje tražili svoje mesto u Evroligi, Bertomeu je rekao da su i oni "u razmatranju".

Foto: Starsportphoto

- Sa jedne strane, mislim da je Evroliga poslednjih godina vrlo jasna kada su u pitanju tržišta kojima težimo, na kojima želimo da ostarimo naš uticaj. Sa druge strane, postoje neka tradicionalne teritorije koje zavređuju našu pažnju - rekao je Bertomeu, pa nastavio:

- Što se tiče prvog, mislim da je Nemačka oduvek bila među prioritetima, kao i Francuska i Velika Britanija. To su strateški važna tržišta i naša je namera da idemo ka njima. Odluku koju smo doneli za ASVEL (dobio licencu ove sezone) i Bajern (licenca od ranije) su pokazatelji u kom pravcu želimo da idemo. Nemačka ostaje prioritet, zato što verujemo da su najmanje dva tima iz Nemačke u Evroligi nešto čemu težimo i što je važno za nas. Francuska takođe, a što se Velike Britanije tiče, verovatno već znate da nam je san da i tamo proširimo ligu iako Engleska nema košarkašku kulturu i tradiciju. Ali, mi smo organizacija koja voli izazove, tako da ćemo stremiti u tom pravcu. Ali, takođe, psotoje tržišta kao što su Rusija i Balkan kroz ABA ligu, koja su isto tkao veoma interesantne košarkaške teritorije i sigurno je da su uzete u razmatranje. Prema tome, usmereni smo ka ta dva tržišta, iz različitih razloga, one koje sam već pomenuo.

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija