• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.12.2019

11:33

KOKOŠKOV BEZ DLAKE NA JEZIKU: To što se zovemo Srbija neće nas automatski odvesti na OI, ekipa mora da bude iznad sujete i ega!

Košarka

KOKOŠKOV BEZ DLAKE NA JEZIKU: To što se zovemo Srbija neće nas automatski odvesti na OI, ekipa mora da bude iznad sujete i ega!

Podeli vest

Novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov otkrio koga će pozvati i kako će stvari funkcionisati u nacionalnom timu

Kokoškov je ove godine imenovan za selektora košarkaške reprezentacije Srbije, o čemu je sanjao od kada je postao trener.

Novi selektor Srbije zna da šampionski tim nije onaj koji ima najbolje pojedince, već onaj koji koji se najbolje ukomponuje, u kojem svaki igrač tačno zna svoju ulogu i podredi joj se maksimalno.

- Državni tim nije ekipa u kojoj su igrači plaćeni. U klubovima oni imaju određene uloge, a u reprezentaciji je neophodno da im se one izdefinišu i da ih prihvate. Reprezentacija mora da bude iznad svake sujete i ega - poručio je u novogodišnjem izdanju "Sportskog žurnala" Kokoškov.

KOKOŠKOV DIGAO GLAS! Kako to da nam smetaju stranci, a Amerikanka igrala za Srbiju!

(VIDEO) SRBINOVA MAGIJA! Jokić ponizio pola Sakramenta, o njegovom potezu bruji NBA liga!

 

Selektor Srbije naveo je da zajedno sa stručnim štabom prati svakog kandidata za nacionalni tim, ali da trenutno još nema kompletnu sliku ekipe.

- Kao stručni štab razmišljaćemo o različitim opcijama i mogućnostima. Sada nemamo sliku u celini, jer svašta može da se desi narednih meseci - mladi će napredovati, neko će se možda oprostiti od reprezentacije... Videćemo ko je voljan, motivisan i sposoban da igra i tada ćemo, nadam se, naći najboljih 16 koje ćemo okupiti i odatle krenuti.

Foto: ap photo

 

 

Najveći ispit za Kokoškova i Srbiju biće kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

- Reprezentacija Srbije je ozbiljan brend, vrlo priznat u svetu košarke, svi su čuli za nas. Ali to je samo ime. Jedan od velikih ovdašnjih košarkaša je rekao 'don't bring the name, bring the game', što za nijansu zvuči jače od našeg 'ne igraju imena, već igrači'. Reprezentativci moraju da donesu najbolje što znaju i mogu, da se maksimalno spreme, da bismo imali najbolje što možemo. To što se zovemo Srbija neće nas automatski odvesti na Olimpijske igre. Svi će doći motivisani i tražiće svoju šansu protiv najboljih. I tu treba biti realan, imamo mnogo kvaliteta i talenata, ali i mnogo objektivnih problema.

(VIDEO) NE MOGU MU NIŠTA! Ovako se Jokić igrao sa rivalima!

(VIDEO) HAJDE, MAJKU VAM JE*EM! Bjelica psovkom pokušao da podigne navijače!

 

Kokoškov je svestan da navijači očekuju samo medalje i da je visoko postavio lestvicu njegov prethodnik Aleksandar Đorđević, koji je sa tri velika takmičenja doneo Srbiji srebrne medalje.

Đorđević je moj košarkaški idol, dominirao je kao igrač. Kada me je Stiv Neš jednom prilikom pitao ko je najbolji plej koji je igrao u generaciji koju ja znam, odgovorio sam da je to je Aleksandar Đorđević. I kao trener je veoma temeljan i profesionalan. Tokom šest godina rada u državnom timu vratio je kult reprezentacije, doneo mnoge dobre i kvalitetne stvari, radio sa mnogo entuzijazma i emocija. A kada je tako, rezultati su neminovni. On je ostavio jedno lepo poglavlje istorije reprezentacije i na tome mu dugujemo ogromnu zahvalnost. Pokušaćemo da nastavimo kontinuitet - naveo je selektor košarkaške reprezentacije Srbije.

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija