• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.02.2020

19:49

KATASTROFA ZVEZDE U BARU! Luković upropastio očajne crveno-bele, koji su zagorčali sebi život u borbi za plej-of!

Košarka

KATASTROFA ZVEZDE U BARU! Luković upropastio očajne crveno-bele, koji su zagorčali sebi život u borbi za plej-of!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Baru od Mornara rezultatom 71:63 u 19. kolu ABA lige

Očajan meč odigrali su crveno-beli, ništa im nije polazilo za rukom, ništa nisu mogli puleni Dragana Šakote da pogode, bili su čak u minusu 24 poena. Probudili su se Beograđani u poslednjoj četvrtini, ali je bilo kasno, uspeli su samo da izbegnu katastrofu, ali ne i poraz. 

Najbolji je kod pobednika bio Uroš Luković sa 23 poena i sedam skokova, dok ga je pratio Džejkob Pulen sa 13 poena.

U Zvezdi je Kevin Panter ubacio 22 poena, Bili Beron je dodao 16, Gist je ubacio osam, a po pet poena su imali Lazić i Štimac. 

 

 

Tri kola pre kraja ligaškog dela takmičenja borba za plasman u plej-of se totalno zakomoplikova. Zvezda, Cedevita Olimpija i Mornar trenutno imaju skor od 12 pobeda i sedam poraza. Mornar je bolji od Cedevite u ukupnom skoru jer ih je dva puta pobedio. Cedevita je bolja od Zvezde jer ju je dobila u prvom meču, tako da će u sledećem kolu crveno-beli moraju da budu bolji od Ljubljančana ukoliko žele da se nađu među četiri tima koji će izvaditi kartu za plej-of. Što se tiče odnosa Zvezde i Mornara, crveno-beli su dobili prvi meč sa 105:82, a izgubili su sa manjom razlikom u Baru, tako da su bolji u međusobnom skoru.

KALKULACIJE! BIĆE PAKLEN FINIŠ! Šta ako Partizan i Budućnost budu izjednačeni na kraju?

REAKCIJA! Zvezda tužila ABA ligu!

 

Od starta meča je Mornar gazio crveno-bele, a posebno je raspoložen bio Uroš Luković. Domaćin je meč otvorio serijom 9:2 i stekao solidnu prednost koju je u nastavku samo uvećavao. Zvezda nije imala odgovor u svom reketu gde su košarkaši Mornara bili veoma dominantni. Ništa crveno-beli nisu mogli da pogode, dovoljno je reći da su prve poene na utakmici postigli posle četiri minuta igre. 

Foto: Starsportphoto

 

 

Nešto bolje su izabranici Dragana Šakote odigrali u drugoj četvrtini. Kevin Panter se razigrao, ali to nije bilo dovoljno.  Uspeli su gosti da priđu na "-10", ali odmah su odgovorili Barani serijom 10:1, stekli 19 poena prednosti i na kraju prvog poluvremena vodili 39:23.  Zvezda je bila očajna, bez želje, energije, borbenosti više crveno-beli nisu ni mogli da urade u prvom delu meča.

Zvezda je otvorila drugo poluvreme serijom 7:0. Ali, bilo je to kratkog daha. Uzvratili su Barani i nokautirali goste serijom 10:2 i otišli na 20 poena prednosti sredinom treće četvrtine. 

Pred poslednju deonicu Mornar je imao 24 poena prednosti. Zvezda je furiozno otvorila četvrtu deonicu serijom 11:0. Beron se razigrao pa su gosti bili na minus 11 na tri minuta pre kraja (67:56). Ali, nije Zvezda uspela da izbegne poraz, samo totalni debakl.

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

MORNAR - CRVENA ZVEZDA 71:63 (20:9, 19:14, 19:15, 9:25)

 

Dvorana: Topolica. Sudije: Milivoje Jovčić, Sašo Petek, Josip Radojković.

MORNAR: Pulen 13, Heris 2, Hant 2, Nidam 4, Šehović 6, Vajthed 10, Vujošević, Vujošević, Voler, Markota 5, Vranješ 3, Bjelica 3, Luković 23.

CRVENA ZVEZDA: Panter 22, Kuzmić 0, Perperoglu, Davidovac 3, Lazić 5, Beron 16, Dobrić 2, Gist 8, Jagodić-Kuridža, Dženkins 2, Simanić, Štimac 5.

Tok meča

Četvrta četvrtina

40. minut - Zvezda opet na jednocifrenom minutu 69:61. Alim opet 10m poena za Mornar, međutim Beron uzvraća trojkom. Kraj, poraz Zvezde  71:63. 

38. minut - Luković pogađa sa linije za slobodna bacanja Mornar vodi 69:59.

37. minut - Nidam ne pogađa za dva, pa Šehović pravi faul. Zvezda prilazi na 11 poena minusa - 67:56. Trojka Berona posle tajm-auta Zvezda je na 67:59.

36. minut - Teška pozicija, ali treća trojka Berona i to pod faulom.Zvezda je na 67:53.

35. minut - Luković nastavlja da rešeta crveno-bele, vodi Mornar na 67:49.

34. minut - Pulen ne može da pogodi bacanja, ali može trojku, prekida seriju Zvezde - 65:49. Bili su ovo prvi poeni Mornara u četvrtoj četvrtini.

33. minut - Gist je komplikovao ali na kraju poentirao i Zvezda prilazi na minus 13 - 62:49. Serija zvezde 11:0.

32.minut - Nova trojka Berona i Mornar traži tajm-aut. Zvezda je na -16 - 62:46. Serija Beograđana od 8:0.

31. minut - Poeni za tri Berona, pa Davidovac poentra. Mornar vodi 62:43. 

Foto: Starsportphoto

 

 

Treća četvrtina

30. minut - Šehović je uz faul pogodio tako što je prvo probacio loptu sa donje strane obruča, pa je ona pala kroz cilindar. Na kraju treće četvrtine, rezultat je 62:38 za Mornar.

28. minut - Ali, ne staje Luković, postiže 19 poen na utakmici. S druge strane Panter pravi faul. Sada trojka Vajtheda za maskimalnih +22 za Mornar. Ali, pravi faul, a Panter sa penala poentira za 58:38. 

Zvezda je u prvom meču, u "Pioniru", pobedila rezultatom 105:82.


27. minut - Panter promašuje jedno slobodno bacanje. Usledila je kontra Zvezde i zicer Dobrića za 51:36.

26. minut - Trojka Bjelice za 49:29. Šakota traži tajm-aut! Sada Panter ubacuje tri poena, ali Luković opet zakucava.  Mornar čuva ubedljivu prednost - 51:32.

25. minut - Pulen veže pet poena, Mornar je na +17 - 46:29. Auuu! Luković blokira Pantera!

24. minut - Sada Gist promašuje, pa krade loptu, ali ništa od kontre Zvezde. Sada Pulen postiže poene za Mornar, a Kuridža ne poentira za crveno-bele.

23. minut - Heris je promašio, ali Luković je to ispravio. Kakva partija Lukovića! S druge strane Gost se upisao, Mornar vodi 41:29.

22. minut - Nidam nije pogodio, ali nije ni Gost za Zvezdu. Potom Mornar gubi loptu, Nidam igra nogom, a Panter ne ubacuje trojku. 

21. minut - Zvezda otvara drugo poluvreme sa četiri vezana poena preko Pantera i Dženkinsa. Smanjuje prednost domaćina na 39:27.

 

 

Druga četvrtina

20. minut - Opet nema trjke za Zvezdu, ali Nidam je bio precizan i vodi Mornar na +19 - 39:20. Posle tajm-auta Panter iz driblinga ubacuje za tri. Sada Mornar traži tajm-aut.  Zvezda na poluvremenu gubi 39:23.

19. minut - Simanić pravi faul, na penale ide Markota, koji je imo polovičan učinak. Mornar vodi 34:20. Loš Beron, Nidam mu krade loptu, pa Luković lagano zakucava - 36:20.

18. minut - Dobra finta Pantera, pa zakucavanje Gista.  Zvezda je na "-13" - 33:20.Imao je Mornar 19 poena više. Šteta, Simanić nije poentirao.

17. minut - Promašaji Pantera i Pulena, pa Kuridža pravi faul u napadu. Zvezda u nokdaunu.

 

 

16. minut - Panter ubacuje za dva za crveno-bele, koji su imali sreće, Pulen nije pogodio za tri. Novi poenti Pantera uz faul, Zvezda smanjuje minus na 32:18.

15. minut - Vajthed poentira pored Jagodić Kuridžer, Mornar vodi 32:13. Posebno je bio besan Panter posle poena igrača Mornara.

14. minut - Ni Štimac ne uspeva da pogodi za crveno-bele, očajno poluvreme Zvezde u Baru.

13. minut - Sada zakucavanje Šehovića nakon što je pretrčao Perperoglua za vođstvo 30:13.  Panter je pokušao za tri ali ništa ne mogu da pogode gosti. 

12. minut - Međutim, trojka Mornara, Vranješ je pogodio i povećao vođstvo na 25:12. Štimac s druge strane ne ubacuje za dva za crveno-bele.Mornar vodi 28:12.

11. minut - Poenima Hanta počela je druga deonica. Panter s druge strane ubacuje trojku  a Mornar vodi 22:12. 

 

 

Prva četvrtina

20. minut - Štimac poentira za Zvezdu koja posle prvih 10 minuta gubi 20:9.

9. minut- Konačno, Panter poentira za Zvezdu koja gubi 20:7.

8. minut - Ne staje Uroš Luković, poentira preko Štimca, pa trojka Markota i Mornar ima 14 poena više - 19:5.

7. minut - Pulen veže pet poena za 14:5, potom Nidam ne poentira,a  Zvezde ne koristi šansu. Sa duge strane ni Nidam, pa lopta ispada Beronu. Serija promašaja s jedne i druge strane.

6. minut - Lazić nije pogodio trojku, ali jeste Pulen s druge strane. Mornar vodi 12:5.

5. minut - Pulen asistira, a Luković zakucava, sve poene je postigao za Mornar, koji vodi 9:2. Štimac i Lazić smanjuju minus sa linije za slobodna bacanja na 9:5.

4. minut - Ne pogađa ni Dženkins , pa ni Beron, konačno Štimac postiže prve poene za Zvezdu posle četiri minuta igre.

3. minut - Novi promašaj Berona, pa Lazić pravi faul. Zvezda i dalje bez poena u meču.

2. minut - Kuzmić ne pogađa za Zvezdu, a Mornar ide preko Lukovića na 7:0. Beron ne ubacuje trojku, potom ni Lazić ne uspeva.

 

 

1. minut - Četiri vezana poena Luković na startu meča, Mornar vodi 5:0.

 

 

U konkurenciji za večerašnji meč neće biti Lorenzo Braun, zbog bolesti! 

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 4 godine

Ovaj Crnogorac Sakota nemoze biti trener Crvene Zvijezde i tacka

Deda Delija

pre 4 godine

" ... U Zvezdi je Kevin Panter ubacio 22 poena, Bili Beron je dodao 16, Gist je ubacio osam, a po pet poena su imali Lazić i Štimac..." Vidi koliko su stranci pogodili, a koliko domaci. Da li oni u toj srazmeri primaju novac ili se tako bori za Zvezdu?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija