• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.02.2020

19:45 >> 19:41

(VIDEO) KOKOŠKOV DEBITOVAO POBEDOM! Raduljica razmontirao Fince, "orlovi" odlični na novom početku!

Košarka

(VIDEO) KOKOŠKOV DEBITOVAO POBEDOM! Raduljica razmontirao Fince, "orlovi" odlični na novom početku!

Podeli vest

Naša košarkaška reprezentacija pobedila je Finsku sa 80:58 (19:10, 18:14, 23:13, 20:21) u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine. Debi Igora Kokoškova na klupi "orlova" protekao je u sjajnoj defanzivnoj igri njegovih izabranika

 

Čekao se debi Igora Kokoškova na klupi naše reprezentacije, a ako je suditi po prvom meču, sa razglom je Srbija verovala da će nekadašnji trener Finiksa preuzeti "orlove". Odličnom igrom u Espou naši momci upisali su ubedljivu pobedu na startu novog kvalifikacionog ciklusa.

ŠARENAC ZAPALIO DRUŠTVENE MREŽE! Poznati komentator nazvao reprezentativca Srbije po nadimku, nastao je haos!

Srbija je dobro otvorila meč trojkom Dejana Todorovića i poenima Miroslava Raduljice za početnih 5:0. Centar naše reprezentacije i kapiten na ovom meču bio je prilično dominantan u skoku. Skupio je naš centar šest poena, ali je tražio izmenu nakon pet minuta igre.

Prva četvrtina nije obilovalo poenima pa su promašaju izašli u prvi plan. "Orlovi" su se, kao i Finci na početku meča oslanjali na šut za tri poena koji im nije išao od ruke. Rade Zagorac svojom serijom od pet poena pogurao je "orlove" ka osetnijom razlici.

Foto: fiba

Raduljica je nastavio u drugoj četvrtini da teroriše u reketu. Njegovim poenima Srbija je prvi put otišla na dvocifrenu prednost (23:12). Kapiten "orlova" prvi je stigao do 10 poena, Finci su se baš mučili da zaustave nekadašnjeg igrača Partizana.

Domaćin je imao baš velikih problema u napadu, a Dejan Kravić i Raduljica su delili rampe kao od šale. Finska je uspela da se u poslednja dva minuta sa dve brze trojke Aleksandra Madsena vrati na "minus 13", što je i dalje bio veliki zaostatak. Sa tom razlikom se otišlo na poluvreme (37:24).

Foto: fiba

Mali pad u igri "orlova" desio se u trećoj četvrtini. Posle gotovo pet minuta Srbija je uspela da ubaci samo jedan poen. Međutim, brzo su se naši vratili i ponovo prigrabili veliku prednost. Finci su se mnogo oslanjali na šut sa distance, što nije bilo čudno jer im je selekcija Igora Kokoškova zatvorila prilaz košu.

Srbija je pred kraj treće deonica u potpunosti slomila rivala koji je, čini se, pružio poslednji otpor jačem od sebe. Poenima Novice Veličkovića i Nikola Rebića "orlovi" su otišli na velikuh "plus 25".

Foto: fiba

Srbija je i u poslednjih 10 minuta ušla sa velikom željom. Raduljica je nastavio sa svojim "šou programom". Centar Srbije je ubacio i trojku i došao do 18 poena. Igor Kokoškov je uspeo da svim igračima da šansu da izađu na parket, a na kraju se svaki od naših momaka upisao u listu strelaca.

Najefikasniji u našoj selekciji bili su Raduljica sa 19 poena (8 skokova) i Zagorac koji je dodao 10, u sastavu Finaca istakli su se jedini dvocifreni Topijas Palmi sa 13, odnosno Karl Lindborn sa 7 poena.

Narednu utakmicu "orlovi" igraju već u nedelju kada im u goste stiže Gruzija.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

FINSKA - SRBIJA 58:80 (10:19, 14:18, 13:23, 21:20)

Arena: Espo Metro Arena (Espo), Sudije: Johan Roso, Tolga Sahin, Andrej Šarapa

FINSKA: Kanervo, Koivisto, Marfi, Haf, Salin, Koti, Nutinen, Madsen, Lindbom, Vilson, Sepala, Palmi.

SRBIJA: Simonović, Radanov, Jaramaz, Kravić, Veličković, Raduljica, Todorović, Ilić, Zagorac, Avramović, Trifunović, Rebić.

18.00 - Utakmica je upravo počela!

17.46 - Srbiji će ovo biti treći meč protiv selekcije Finske. Do sada su oba puta pobedili, a poslednji meč odigran je u avgustu 2019. godine kao priprema za Svetsko prvenstvo u Kini. "Orlovi" su tada bili i više nego ubedljivi i slavili su sa 95:75.

17.30 - Naši reprezentativci polako privode kraju zagrevanje pred meč:

 

 

17.20 - Novi selektor Srbije Igor Kokoškov debitovaće na klupi "orlova" upravo u suradu sa Fincima. Iako je očekivao da će imati pomoć Miloša Teodosića, iskusnom pleju Virtus nije dao dozvolu da igra za reprezentaciju.

17.05 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Finske i Srbije. Uz informer.rs pratite uživo dešavanja iz Espo arene.

Foto: fiba

 

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija