• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.07.2020

11:08

(VIDEO) BILI SU RASPAD, PA SU BES ISKALILI NA AMERIMA! Stojaković bez dlake na jeziku, otkrio veliku tajnu iz Indijanapolisa!

Košarka

(VIDEO) BILI SU RASPAD, PA SU BES ISKALILI NA AMERIMA! Stojaković bez dlake na jeziku, otkrio veliku tajnu iz Indijanapolisa!

Podeli vest

Legendarni srpski košarkaš, osvajač zlata u Indijanapolisu 2002. godine i NBA prstena sa timom Dalas Maveriksa, Predrag Stojaković, otkrio je neke stvari sa šampionata u Americi koje nismo znali

Prisetio se Indijanapolisa 2002. godine. U četvrtfinalu pali su Amerikanci (81:78),  a "plavi" su kasnije u polufinalu savladali Novi Zeland u polufinalu, a potom u finalu posle produžetka pala je Argentina sa 84:77.

- Ne znam kako da opišem dešavanja u Indijanapolisu. Naravno, posle osvajanja svi mi to opisujemo kroz neke šaljive anegdote, ali u tom momentu to uopšte nije bilo šaljivo. U jednom periodu, do utakmice sa Amerikancima u četvrtfinalu, bilo smo, da ne kažem raspad, ali nismo igrali dobru košarku - kazao je u intervjuu za Sport klub Predrag Stojaković i nastavio:

PUKLA BOMBA! Selektor Srbije menja Obradovića u Fenerbahčeu!

NA DANAŠNJI DAN SRBIJA JE POSTALA PRVAK SVETA! Godišnjica onih suza, i kako su klinci postali fudbalski Novak Đoković!

 

- Ipak, svako je u sebi pronašao tu dozu ponosa. Proradio je inat i mi smo proradili kao tim. Shvatili smo da svako od nas mora nešto da žrtvuje, da bismo nešto uradili kao ekipa. Posle jedne utakmice protiv Amerikanaca se ispostavilo da naše samopouzdanje raste. To je taj "momentum‘, što bi rekli Amerikanci, koji nas je poneo sve do kraja tog takmičenja. E sad, da li postoje problemi? Problemi postoje u svim ekipama. Mislim da su ekipe bez problema ekipe bez pulsa. Ne možeš da očekuješ od ljudi koji nemaju puls i emociju da budu dobri takmičari. Naša stara škola je učila da na neki način isprovociramo momenat. Naravno, mi smo bili toliko istrenirani u tom sistemu, gde se govorilo: "Ili će da postane, ili će da ostavi košarku". Nije bilo između, da ga mazimo, pazimo i da mu pomognemo. Da li ima karakter za to? Ako nema, neka se bavi nečim drugim. To je bilo tako u našem sistemu. Tako su i naši treneri nas vodili kroz takmičenja. Možda je to u našem mentalitetu.

Stojaković je mlad otišao u NBA. Upitan da li je znao šta ga tamo čega i koliko je bio spreman za sva iskušenja u najjačoj ligi sveta, on je rekao:

Iskreno, nisam znao. Draftovan sam sa 19 godina. Deo sna mi se tada ispunio i bio sam korak bliže NBA. U tom momentu sam ugovorom bio vezan za PAOK, a imao sam i izvesnu nesigurnost – nisam mnogo znao o NBA. Tokom devedesetih, kada smo mi pratili ligu, nije bilo moguće gledati NBA kao što je to danas slučaj. Postojala je doza, da ne kažem straha, ali nepoznavanja u šta se ulazi. Sledeće dve godine, do 19. do 21, dosta si mu pomogle da postanem bolji igrač i da se na najbolji mogući način, mentalno i fizički, pripremim za nova iskušenja koja sam u početku karijere doživeo u NBA.

 

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija