• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.11.2020

23:57

IGRAČICE SAGLASNE! "Borbenost je bila ključ pobede! Bićemo sve bolje!"

Košarka

IGRAČICE SAGLASNE! "Borbenost je bila ključ pobede! Bićemo sve bolje!"

Podeli vest

Selektorka košarkašica Srbije, Marina Maljković izjavila je danas da je neprijatno i čudno igrati utakmice kada ekipe nisu spremne

Srbija je danas u Istanbulu pobedila Litvaniju 82:71, u trećem kolu Grupe E kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

- Videli ste i sami ono što sam vam rekla u pripremi utakmice, da su igračice i jednog i drugog tima nedovoljno spremne. Igrali smo loše uvodnih pet minuta, ali smo uspele brzo da uradimo ono što smo se dogovorile. Dosta smo grešile ali na našu sreću, imali smo više pozitivnih trenutaka i trudile smo se da izdržimo sa trčanjem. I pored svih grešaka uspele smo da sprovedemo ono što smo se dogovorili - izjavila je Marina Maljković.

Foto: Starsportphoto

Košarkašica Sonja Vasić je istakla da bi u drugim okolnostima ovo bila ubedljiva pobeda Srbije.

- Mislim da se vidi da nismo uigrane. Samo na trenutke je delovalo kao da smo to mi. Zadovoljne smo pobedom, ali realno nije to to. Mislim da bi sa nekim našim uobičajenim ritmom ovo bila ubedljivija utakmica. Ali, s obzirom na celu situaciju, mislim da je najbitnije da smo pobedili - rekla je Sonja Vasić.

Najefikasnija kod Srbije je bila Aleksandra Crvendakić sa postignutih 19 poena.

- Teška utakmica za nas, imali smo problem u skoku. Mislim da smo borbenošću nadoknadile te nedostatke. Smatram da možemo mnogo bolje da igramo i da pokažemo bolju igru protiv ekipe Turske. S obzirom da nismo imale mnogo treninga postoji veliki prostor za napredak - izjavila je Aleksandra Crvendakić.

Foto: Starsportphoto

Reprezentativka Ivon Anderson veruje da će ekipa napredovati iz meča u meč.

- Dobro smo se borile. Imale smo plan utakmice i uradile smo ono što smo htele. Samo je potrebno da nastavimo da napredujemo i da se upoznajemo. Trebalo bi da iz ovog meča uzmemo one dobre stvari i primenimo ih na utakmici protiv Turske - navela je Ivon Anderson.

Naredni kvalifikacioni meč Srbija će igrati protiv Turske, u subotu, 14. novembra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija