• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.11.2020

17:11

MILICA ĆE PUĆI OD MUKE NAKON OVIH REČI! BRUTALNO!

Košarka

MILICA ĆE PUĆI OD MUKE NAKON OVIH REČI! BRUTALNO!

Podeli vest

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo gde će pod vođstvom Marine Maljković pokušati da se još jednom bori za najviši plasman i jednu od medalja. Selektorka je gostujući na TV Prva još jednom istakla da je meč sa Turskom bio jako težak i da je ponosna na svoje devojke posle pobed

Ona je još jednom podsetila da pobedu na ovom meču posvećuje svima koji se bore sa virusom korona. 

- Znate kako nismo igrali kući pa da kažemo da nam je falila publika, ali ovo su dve jako bitne pobede i dokaz nečeg dobrog što radimo i dokaz da se ova grupa devojaka uvek bori do kraja i u najtežim okolnostima i kada nam nedostaju igračice i kada imamo jako teškog protivnika kako je bio slučaj sa Turskom -  rekla je Maljković. 

- Zaista mislim da smo svi pogođeni onim što se dešava u celom svetu. Mene naravno posebno pogađa to u našoj zemlji i to doživljavam kao jedno veliko ratište, jednu veliku borbu, gde bih stvarno želela da ulijem ljudima neku veru, neku nadu i da se svi prosto borimo junački kao što sam rekla posle utakmice jer smatram da su tako borile moje devojke. Ako možemo mali primer da budemo ljudima sa te jako značajne utakmice, ljudima da izdrže u ovoj bolesti, da izdrže ovu borbu. Od one čistačice do naših lekara i profesora koji su zaista divni i na mene ostavljaju jak utisak - istakla je selektorka i ponovo se osvrnula na meč sa Turskom. 

Foto: Starsportphoto

- Mi smo manje više ista grupa, Turska ima ekipu koja je nekoliko godina na okupu, mogu reći da je to i kod nas slućaj. Malo je drugačije jer smo mi imali dosta nekih promena u poslednje dve godine, ali dobro se poznajemo - rekla je Maljković. 

Javnost je sjajno prihvatila Ivon Anderson, Amerikanku koja je zaigrala za nacionalni tim. Kao i sa Danijel Pejdž, selektorka je vrlo pažljivo izabrala nju kao pojačanje. 

- Sarađivala sam s njom u Galatsaraju u Turskoj i potpuno isti osećaj me vodio kao i kada sam dovela Danijel Pejdž u reprezentaciju, koju sam isto pre 2015. godine i onog našeg zlata i pre odluke da je dovedem pratila dugi niz godina. Kada sam videla da na toj poziciji prosto ne postoji Srpkinja koja je bolja ja sam dovela Danijel Pejdž. Sada je identična situacija sa Ivon Anderson. Košarkašica koju sam poznavala, košarkašica koja dolazi iz košarkaške porodice, otac je poznati trener. Neko ko ima neverovatnu volju za radom, neko ko je uporan neko ko je dobar u biti i čiji stil igre i nesebičnost mogu da se uklope u reprezentaciju Srbije- istakla je Marina!

To nije kraj pojačanjima za nacionalni tim. U narednim mečevima za Srbiju će zaigrati devojke srpskog porekla rođene u inostranstvu. Na njihovom skautiranju i dovođenju u nacionalni tim selektorka je marljivo radila. 

- Uvek idemo dalje. Jako burno leto za žensku košarkašku reprezentaciju Evroppsko prvenstvo u junu, već u julu Olimpijske igre. Malo li je? Još jednom ću proći sve naše košarkašice, puno očekujem od tih naših košarkašica koje su rođene u Americi ili Australiji a koje su uzele srpski pasoš u skorije vreme. Mnogo sam radila na tome da te devojke igraju za našu zemlju, uspela sam u tome i mislim da Srbija ima šta da pokaže na ta dva takmičenja. Mislim da ćemo dolaskom Ivon i sa tim devojkama popraviti naše nedostatke - završila je Maljković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lucky

pre 3 godine

Cuvaj tog malog hrvata i gledaj da nepovuce na tebe i na oca jer ce izrasti u ljudski sljam.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija