• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. LJ.

23.11.2020

08:08

UMORNI VEČITI, ALI IDU PO POBEDU! Zvezda i Partizan odmeriće snage u REGIONALNOJ LIGI!

Košarka

UMORNI VEČITI, ALI IDU PO POBEDU! Zvezda i Partizan odmeriće snage u REGIONALNOJ LIGI!

Podeli vest

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde večeras u 8. kolu ABA lige odigraće prvi derbi u sezoni * Crno-belima će to biti treći meč u šest dana, a crveno-belima treći susret u pet dana

 

Duša im je u nosu od umora, ali oba večita rivala pred prvi derbi u sezoni misle samo o pobedi. Partizan će večeras biti domaćin Crvenoj zvezdi u "Hali sportova" na Novom Beogradu u utakmici 8. kola ABA lige (21.00, Arena sport 1). Crno-belima će to biti treći meč u poslednjih šest dana, ali i šansa da najvećem rivalu nanesu prvi poraz u regionalnom takmičenju.

Zvezda je u prethodna četiri dana igrala dva meča u Evroligi, a pobedom u derbiju želi da gradskog rivala dodatno udalji od plej-ofa. Biće to 43. okršaj beogradskih velikana u ABA ligi, a skor je izjednačen - 21:21.

 

Foto: Starsportphoto

 

Nema ni spavanja

Dangubić i Volden protiv 'svojih'

 

Posebnu pažnju večeras privući će Nemanja Dangubić i Kori Volden. Povremeni srpski reprezentativac četiri sezone nosio je dres Crvene zvezde, da bi se posle dve godine i igranja u minhenskom Bajernu i Estudijantesu vratio u ABA ligu i obukao dres Partizana. Sa druge strane, američki plejmejker je kao jedan od najboljih igrača crno-belih u prošloj sezoni letos direktno prešao u redove večitog rivala i to tako što je sam platio obeštećenje od oko 100.000 evra.

Trenerima ljutih rivala, Sašu Filipovskom i Saši Obradoviću, zajedničko je to što će večeras debitovati u večitim derbijima. Slovenački stručnjak, koji je pre 18 dana preuzeo crno-bele, smatra da će koncentracija biti ključna u derbiju.

- Znamo da treba da odigramo na visokom nivou svih 40 minuta jer Zvezda ima mnogo odličnih igrača, što im omogućava da tokom čitavog susreta održavaju visok tempo. Moramo da nađemo odgovor. Otkako sam došao u Partizan malo sam spavao. Uglavnom vreme provodim u analizi mečeva, razgovaram sa saradnicima i igračima. Nisam došao u Beograd da šetam i razgledam nego da radim. Šteta je što nemamo više vremena za trening, ali umorni smo i mi i Zvezda - kaže Filipovski.

Kapiten Partizana Novica Veličković uvek je posebno inspirisan protiv najvećeg rivala, a navijači crno-belih očekuju da tako bude i večeras.

- Derbi je jako teška utakmica, sa dosta naboja, i to je ono što se govori pred svaki derbi. Crvena zvezda ima evroligašku ekipu, izvanredne pojedince, a na nama je da pružimo maksimum večeras. Kao i u svakom meču, tako i u ovom moramo da budemo na maksimumu, da 'izginemo' na terenu do poslednje sekunde - ističe Veličković.

Kladionice favorizuju Crvenu zvezdu, koja je u prethodnih sedam kola ABA lige ostvarila svih sedam pobeda. Kvota na trijumf crveno-belih kreće se oko 1,4, dok se pobeda domaćina Partizana vrednuje kvotom oko 2,6.

Foto: Starsportphoto

 


 

Pejdž ne igra, slomio nos

 

Košarkaši Partizana biće žestoko oslabljeni u derbiju jer je bek Markus Pejdž slomio nos na treningu u subotu. Jedan od najboljih u timu Saša Filipovskog zadobio je jak udarac prilikom sudara sa jednim saigračem, pa će crno-beli na teren bez Amerikanca. Pored njega, odranije je poznato da derbi neće igrati Ognjen Jaramaz i Erik Mika.

Trener Zvezde Obradović ne smatra derbi jedinom utakmicom gde igrači dokazuju kvalitet, ali najavljuje pobedu.

- Mnogi na osnovu ove utakmice donose sud da li si dobar ili nisi. Za mene, presudan je samo rezultat na kraju sezone. Mi želimo pobedu iz više razloga, ali na prvom mestu zbog prednosti domaćeg terena u plej-ofu. Nadamo se da će ovaj virus nestati do tada i da ćemo imati naše navijače na tribinama, što je ogroman vetar u leđa - ističe Obradović.

Važno i bez navijača

Kapiten crveno-belih Branko Lazić objašnjava da odsustvo navijača neće kod igrača umanjiti žar i nivo borbenosti.

- Derbi je specifična utakmica, koja ima težinu kada god se igra i u kojim god okolnostima da se igra. Imamo dobru situaciju na tabeli, ali želimo da odigramo ovu utakmicu na najbolji mogući način, čvrsto u odbrani, raznovrsno u napadu i ostvarimo pobedu - kaže Lazić.
 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija