• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.01.2021

13:10

REPREZENTACIJA SE GRADILA DEVET GODINA! Marina Maljković obećava: Hrabra, agresivna igra, borba za svaku loptu!

Košarka

REPREZENTACIJA SE GRADILA DEVET GODINA! Marina Maljković obećava: Hrabra, agresivna igra, borba za svaku loptu!

Podeli vest

Pandemijsku 2020. godinu Maljković može da pamtim po lepim stavrima. U februaru je sa reprezentacijom ostvarila plasman na Olimpijske igre, a u novembru i na Evropsko prvenstvo

Marina Maljković, selektor košarkašica Srbije osnovala je i Institut za ženski sport, a specifičnu i tešku godinu za ceo svet zaokružila je novim angažmanom u japanskom klubu Denso Iris.

- Iz ove perspektive čini se kao da je taj kvalifikacioni turnir bio pre pet godina, a ne u februaru u Beogradu. Da su bile normalne okolnosti, mi bismo pričali sada o našem učinku u Tokiju. Ovako, 2020. godinu možemo da karakterišemo po tim pobedama i utakmici protiv Amerikanki u Beogradu, ali i pobedama u Istanbulu koje su nam donele plasman na EP- rekla je Maljković Tanjugu iz Japana.

Marina očekuje maksimum i malo preko

Foto: Starsportphoto

Marina Maljković zadovoljna je učinjenim u 2020.



Košarkašice su nastavile kontinuitet učešća na velikim takmičenjima. Peti put uzastopno učestovavaće na EP, pošto od 2013. godine nisu propustile nijedan evropski šampionat, a na Igrama u Tokiju biće u prilici da brane bronzu osvojenu u Rio de Žaneiru 2016. godine.

- Ova reprezentacija se gradila u poslednjih devet godina, svakom utakmicom, svakim treningom, svakim zajedničkim ručkom, sastankom, putovanjem, međusobnim respektom i postavljanjem stvari na svoje mesto. Moja trenerska filozofija je poznata. Igračice i članovi stručnog štaba veoma dobro znaju koja su moja očekivanja. U svakom trenutku od svih njih, kao i od sebe, očekujem ništa manje od maksimuma i malo preko.

Olimpijske igre su najveći san

Ništa manje od toga javnost neće očekivati ni ovog leta, kada izabranice Marine Maljković u mesec dana očekuju i EP i OI.

- Dva veoma bitna takmičenja, svako na svoj način. EP gde branimo bronzu i koje je kvalifikaciono za Svetsko prvenstvo i Olimpijske igre koje su najveći san svakog sportiste, gde takođe branimo bronzu. Javnost od nas može da očekuje samo ono što možemo da obećamo, a to je hrabra, agresivna igra, borba za svaku loptu i svaki posed, da ćemo biti maksimalno pripremljene za sva iskušenja, da posle takmičenja uspravnog čela možemo da kažemo da smo dale sve od sebe.

Foto: Starsportphoto

Reprezentacija Srbije imala je uspešnu 2020. godinu


Maljković se trenutno nalazi u Japanu, gde se, vodeći Denso Iris, upoznaje sa japanskom košarkom.

-Kultura Japana kao države i Japanaca kao društva me je uvek fascinirala. Ogromna pažnja se pridaje ženskom sportu i sa te strane sam izuzetno zadovoljna uslovima u kojima radimo, okruženjem, kao i predanošću svih u našem klubu. Košarka u Japanu je dostigla zavidni nivo, ženska kosarka posebno, a to ćemo najbolje videti na predstojećim Olimpijskim igrama.

Kada je izabrala klub u Japanu, jedan od ciljeva je bio da vreme provedeno u Zemlji izlazećeg sunca iskoristiti i da pomognete Olimpijskom timu Srbije pred predstojeće OI u Tokiju.

- Japan je veoma uređena sredina i što se države i naroda tiče. Disciplina koja ovde vlada često frapira. Ne sumnjam da će u julu sve biti spremno i da će Olimpijske igre u organizacionom smislu proteći besprekorno. Svakako da mnogo znači što sam već obišla olimpijsko selo, što sarađujem sa njima i upoznajem njihove navike- zaključila je Marina Maljković

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija