• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.02.2021

12:00

SRBIJA SE OSVETILA ŠVAJCARCIMA! Orlovi potvrdili vizu za EUROBASKET!

Košarka

SRBIJA SE OSVETILA ŠVAJCARCIMA! Orlovi potvrdili vizu za EUROBASKET!

Podeli vest

Košarkaši Srbije savladali su Švajcarsku sa 88:81 (21:21, 18:20, 19:28, 30:12) u šestom kolu kvalifikacija za Eurobasket

Osveta je naša! Selekcija Srbije na najbolji mogući način vratila je Švajcarcima za poraz koji nam je Švajcarska nanela u Espou u novembru, pošto su sada u Tbilisiju slavili sa 88:81 (21:21, 18:20, 19:28, 30:12).

Iako su se Orlovi mučili tokom većeg dela susreta, a u poslednju deonicu ušli sa -11 Srbija je na kraju u neizvesnoj završnici upisala novu pobedu i potvrdila plasman na Eurobasket. 

Srbija je četvrtu četvrtinu dobila sa 30:12, Kokoškov je napokon pronašao sastav koji može da se nosi i visinski i brzinski sa Švajcarskom. Prelomni faktor bio je centar Splita Marko Luković koji je u poslednjoj četvrtini upisao deset poena. 

Orlove je predvodio Filip Petrušev sa 22 poena i osam skokova, Ađušić je dodao 20, a Marko Luković 10. Kod Švajcaraca Mlađan je postigao 18.

Srbija - Švajcarska 88:81 (21:21, 18:20, 19:28, 30:12)

Arena: Tbilisi Palata    

Srbija: Petrušev 22, Nenadić, Jaramaz 6, Raduljica 8, Apić 2, Ašćerić 3, Simanić, Avramović 8, Ilić, Anđušić 20, Rebić 9, Luković 10. 

Švajcarska: Nzege 3, Mbala 4, Žunin 3, Kazadi 13, Mlađan D. 18, Kozić, Kovač 7, Gravet 4, Dubaš 10, Kutur 13, Mlađan M., Jurkovic 6. 

Tok meča:

Četvrta četvrtina: 

Prava rezultatska klackalica u poslednjim minutima utakmice. Uspeva Srbija preko Marka Lukovića da ode na +6. Ipak, promašio je Avramović oba slobodna bacanja, pokušao je Mlađan brzo da reši napad, ali je bio neprecizan - 88:81!

Najboljih pet minuta na današnjoj utakmici za Orlove! Izabranici Igora Kokoškova u uvodnim napadima u poslednjoj četvrtini istopili su zaostatak od -10 i poveli sredinom kvartala - 71:70!

Treća četvrtina:

Nikako nisu Orlovi uspevali da zaigraju kako umeju, te je trojkom Roberta Kovača Švajcarska otišla na dvoicifrenu prednost. Pokušala je Srbija da se vrati do kraja treće deonice, ali bez velikog uspeha. Na kraju je bilo 58:69!

Slabo je otvorila selekcija Srbije drugo poluvreme, Švajcarci to koriste i odlaze na +6 - 47:41!

Druga četvrtina:

Velike probleme predstavlja niža petorka Švajcaraca našim momcima. Petrušev je bio polovičan sa linije penala što koristi Kazidi i donosi svom timu +2 na kraju prvog poluvremen!

Polako stvari dolaze na svoje mesto i Srbija preuzima ritam utakmice u svoje ruke. Nastavlja Filip Petrušev sa sjajnim igrama u FIBA "prozoru" nakon što je Gruziji dao 27 poena, sada su na redu i Švajcarci - 34:32.

Prva četvrtina:

Sjajno su odreagovali naši momci posle minuta odmora i usledila je sjajna kontra. Pre svega na krilima Petruševa i Alekse Avramovića, Srbija je preokrenula na 21:19, ali je Žeremi Žanin poenima u poslednjem napadu doneo nerešen rezultat Švajcarskoj na kraju prve deonice - 21:21!

Nešto slabije je Srbija otvorila utakmicu što su iskoristili Švajcarci i na startu meča napravili prednost od 9:2! Nisu uspevali Orlovi da uspostave svoj ritam, te je Igor Kokoškov posle samo šest minuta morao da traži tajm-aut. 

12:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice šestog kola kvalifikacija za Eurobasket između Srbije i Švajcarske. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija