• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.03.2021

13:36

BOKAN OTVORENO PRIZNAO! Lakše je u Evroligu preko Evrokupa zbog Zvezde, bolja je od svih!

Košarka

BOKAN OTVORENO PRIZNAO! Lakše je u Evroligu preko Evrokupa zbog Zvezde, bolja je od svih!

Podeli vest

Budućnost je izborila plasman u četvrtfinale Evrokupa i imaju realnu šansu da se pdokopaju Evrolige

Naredni rival Budućnosti biće im Monako i o šansama da se Podgoričani vrate u Evroligu posle tri godine govorio je predsednik kluba Dragan Bokan.

- Smatramo da naša ekipa ima šanse da dođe do finala, pogotovo ako budemo imali sreću kao do sada, jer je Cedevita Olimpija izgubila dobijeni meč od Virtusa. Nadam se da će nas pratiti i u četvrtfinalu i eventualnom polufinalu i da, ako Valensija ne uđe u osam najboljih u Evroligi, ulaskom u finale izborimo povratak u košarkašku elitu. Još je rano da se priča o Evroligi, ali ako je izborimo, na ispitu će biti grad i država zajedno, jer sudeći po tome kuda ide crnogorska ekonomija, nećemo moći da imamo domete kakve želimo - rekao je Bokan za "Vijesti".

Zadovoljan je kako  Dejan Milojević  vodi Podgoričane.

- Trener ima jedan pristup, mi u klubu potpuno drugi, jer je on zadužen za sportski deo, a mi za organizaciju. Svakodnevno razmišljamo o šansi da dođemo do Evrolige, jer ćemo i u četvrtfinalu i eventualnom polufinalu imati podjednake šanse, ko god da nam bude protivnik. U našem delu žreba nisu ni Virtus ni UNIKS, pa nam se otvara šansa da ove godine lakše došemo do Evrolige kroz Evrokup, nego kroz ABA ligu, jer je Crvena zvezda kvalitetnija od svih potencijalnih rivala u polufinalu - dodao je Bokan. 

Foto: Public

Dragan Bokan

Problem za Budućnost je što neće biti domaćini u Podgorici protiv Monaka.

- Nadamo da nismo rekli poslednju reč kad je u pitanju Evrokup. Možda i prvi put od svih prolazaka u četvrtfinale imamo jednake šanse kao naš protivnik, ali nam velika stvar ne ide naruku, jer smo hendikepirani što drugi meč nećemo moći da igramo u 'Morači'. Nažalost, moramo da budemo domaćini u nekoj od dvorana u Evropskoj uniji, vidjećemo da li će to biti u Hrvatskoj, Sloveniji ili negdje drugo. Zaista su veliki troškovi organizacije, jer moramo da idemo čarter letovima i da plaćamo boravak u hotelu pet noći van Podgorice. To mnogo košta, procene su da će nas učestvovanje u četvrtfinalu koštati blizu 100.000 evra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija