• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.03.2021

14:07

NEMA RAZLOGA ZA STRAH, STIGLE DOBRE VESTI! ABA liga će imati predstavnika u Evroligi!

Košarka

NEMA RAZLOGA ZA STRAH, STIGLE DOBRE VESTI! ABA liga će imati predstavnika u Evroligi!

Podeli vest

Regionalna ABA liga ne mora da brine za mesto u Evroligi za narednu sezonu

Evroliga dodelila je minhenskom Bajernu i Asvelu iz Liona A licencu za igranje tog takmičenja. Bord elitnog takmičenja je berlinskoj Albi odobri vajld-kard u naredne dve sezone. Tako će ekipa iz prestonice Nemačke igrati "po pozivu".

Još uvek nije sigurno da li će šampion ABA lige imati mesto u takmičenju naredne sezone.  Ali, ugledni evropski sportski novinar Vladimir Stanković tvrdi da mesto ABA lige u Evroligi nije ugroženo.

- Koliko znam, mesto za predstavnika regiona, za klub iz Jadranske lige, nije ugroženo. To mi je potvrđeno iz pres-ofisa Evrolige ovih dana. Tu se ništa, kažu, ne manja, i Jadranska liga ostaje sa statusom preferentne lige za jednu od takozvanih 'pozivnica -  rekao je Stanković.

Foto: Starsportphoto

 

Zvanično, mesto u Evroligi nije garantovano isključivo za šampiona ABA lige.

- Namerno sam upotrebio termin 'predstavnik', jer ako bih rekao 'prvak', nisam siguran da bi svi klubovi koji učestvuju u Jadranskoj ligi, a u slučaju osvajanja titule, mogli da ispune zahteve, standarde Evrolige da bi učestvovali u takmičenju. Tu mislim na salu, na hotel, aerodrom, na te tehničke uslove. To se ne dovede u pitanje ako titula ide u ruke Zvezde, Cedevita Olimpije, Budućnosti. Možda bi i Mornar mogao da prođe s obzirom na to da imaju novu dvoranu, mada ako se proširi - kazao je Stanković i ponovio:

- Ali da se ne bavimo pretpostavkama – region će imati predstavnika i narednih godina, tako da Zvezdi i ostalim potencijalnim kandidatima za titulu ostaje da se izbore na terenu da i dogodine u Beogradu gledamo utakmice na najvišem klupskom nivou.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija