• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.05.2021

17:59

SRBIJA NIKAD JAČA IDE NA OLIMPIJSKE IGRE?! Čekaju se potvrde iz NBA, vreme je za POVRATAK OTPISANIH!

Košarka

SRBIJA NIKAD JAČA IDE NA OLIMPIJSKE IGRE?! Čekaju se potvrde iz NBA, vreme je za POVRATAK OTPISANIH!

Podeli vest

Polako, ali sigurno, sve je jasnija slika oko mogućeg izgleda reprezentacije Srbije pred OI u Tokiju

Nije ostalo mnogo do starta kvalifikacionog ciklusa za Olimpijske igre u Tokiju, pa se sve više spekuliše oko mogućeg spiska selektora Igora Kokoškova.

Foto: Starsportphoto

Selektor reprezentacije Srbije Igor Kokoškov u društvu predsednika Predraga Danilovića

Prema nezvaničnim saznanjima Mozzart Sporta izgleda da su šansu za povratak u nacionalni tim dočekali košarkaš Panatinaikosa Nemanja Nedović i krilni igrač Valensije Nikola Kalinić, koji su otpisani još uoči svetskog prvenstva 2019. godine, a ukoliko ne bude zdravstvenih problema, evroligaški dvojac će se sigurno naći na spisku.

Nisu samo nekadašnji reprezentativci meta interesovanja selektora Igora Kokoškova. Naime, ogroman fokus je stavljen na mlade snage, koji u budućnosti mogu biti uzdanice nacionalnog tima. Reč je o Alekseju Pokuševskom, momku koji nosi dres Oklahoma Siti Tandera, i Filipu Petruševu, MVPu ABA Lige i momku koji se jako dobro kotira pred ovogodišnji NBA Draft, pa je za očekivati da i njega sledeće sezone gledamo u najjačoj ligi sveta. Ipak, potencijalan problem oko Pokuševskog može biti upravo njegov NBA angažman. Mladi košarkaš vratio se u rodnu zemlju, gde mu je priredjen nesvakidašnji doček, ali se u Srbiji neće zadržati dugo, jer ga u Oklahomi već očekuju obaveze i plan rada za predstojeće leto. U Oklahomi srpskog reprezentativca gledaju kao nekog ko bi narednih godina mogao da nosi franšizu Tandera, što može da bude kamen spoticanja oko dozvole da se priključi reprezentaciji za kvalifikacioni ciklus, i pored velike želje stručnog štaba da talentovani krilni košarkaš "kupi minute" pred Olimpijadu kroz kvalifikacione mečeve. Činjenica je da ništa ne zavisi od Srbije, pita se isključivo Oklahoma.

Okupljanje reprezentacije zakazano je za 8.jun, a na spisku pozvanih nalazi se tridesetak imena. Na spisku će se naći sva imena, uključujući i NBA igrače, samo što je pitanje ko će biti u mogućnosti da se odazove, pre svega zbog obaveza u plej-ofu. Kristalno je jasno da će se kroz kvalifikacioni prozor okupiti momci kojima je afirmacija u nacionalnom dresu više nego potrebna, dok će se na prvom danu priprema pojaviti minimalan broj igrača, jer nacionalna prvenstva još uvek traju, a počinje i Superliga Srbije, što znači da će, barem do nekog perioda, selektor Kokoškov biti lišen usluga košarkaša Crvene zvezde, Partizana, Mege i FMPa.

Izgled konačnog spiska reprezentacije očekuje se uskoro, a Olimpijske kvalifikacije održaće se u Beogradu u periodu od 29.juna do 4.jula.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija