• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

28.05.2021

13:29

OTVORENI DAN KOŠARKE NA KALIŠU – MOZZART ŠALJE NAJBOLJE NA PARTIZANOV KAMP!

Košarka

OTVORENI DAN KOŠARKE NA KALIŠU – MOZZART ŠALJE NAJBOLJE NA PARTIZANOV KAMP!

Podeli vest

Kapiten crno-belih Novica Veličković: Možda baš neko od te dece sutra bude naš prvotimac

Košarkaški tereni u Srbiji su oduvek bili magnet za sve klince iz kraja koji su tu vežbali odraz ka najvećim snovima. Pod otvorenim nebom na Kalemegdanu, KK Partizan i Mozzart vraćaju voljenu igru u ona dobra, stara vremena, kada je svako dete pod obručima iza zgrade učilo prve (dvo)korake, igralo „Amerikanca“ ili pokušavalo da dobaci loptu sa trojke. U crno-belom delu basketaškog utvrđenja na Kališu, 19. juna okupiće se 120 klinaca uzrasta od 7 do 14 godina na Otvorenom danu košarke, a za desetoro najboljih Mozzart je obezbedio odlazak na Partizanov kamp (20-27. jul)!

Ovo nije priča o idealnoj petorci, prvoj i drugoj postavi, MVP tituli... Na deci je samo da se prepuste igri, a pred njima je posle ceo život da vredno treniraju za pehare i medalje. Prvi ofanzivni skok ka snovima je odluka da izađu na teren, a ona je dovoljna da se svako oseti kao pobednik. Desetoro ide na kamp, a sva preostala deca u – Partizanovu školu košarke koja se u avgustu održava na terenu KK Partizan na Kališu! I to potpuno besplatno.

Foto: Promo

Prijave su preko ovog LINKA, a poziv stiže od kapitena i legende crno-belih Novice Veličkovića:

"Kolektivni sportovi, a naročito košarka, su sjajni za razvoj dece, da osete šta znači tim i kakvu to nosi odgovornost. Kamp je mesto na kojem će deca naučiti mnogo, ne samo košarkaški od svojih trenera, nego i jedni o drugima, pa i jedni od drugih. Iako je ovo zamišljeno kao neka vrsta takmičenja iz kog će 10 najuspešnijih dobiti nagradu, mislim da će svi klinci sa Kalemegdana poneti sjajno iskustvo i da će još više zavoleti košarku i Partizan. Ko zna, možda neko baš od te dece sutra bude prvotimac, a možda se bude bavio i nečim drugim u životu. Ali će sigurno imati šta da nauči i to sutra da primeni bilo na terenu ili van njega".

Čas će trajati četiri sata i deca će biti raspoređena u četiri grupe, a broj učesnika ograničen je na 120.

Kompanija Mozzart sa ovom akcijom piše nova poglavlja u đačkom sportu, odnosno nastavlja da pruža osnovcima priliku za najzdraviji hobi. Projekat Besplatnih škola fudbala, košarke, rukometa i odbojke omogućio je deci širom zemlje da se oprobaju sa omiljenom loptom na treninzima koji su potpuno besplatni, a iste vrednosti neguje i KK Partizan.

Crno-beli takođe žele da svi mališani na startu imaju jednake šanse i da sport, a naročito prva ljubav nacije – košarka, bude dostupna svima. Iz takve zdrave priče, lakše se stvaraju novi junaci, a najtalentovaniji će ovog leta dobiti mesto na kampu u Krupnju.

I desetoro Mozzartovih kampera sa Kališa moći će da rade pod budnim okom trenera iz Partizana, kao i da se sretnu sa brojnim gostima koji su pisali istoriju najtrofejnijeg srpskog košarkaškog kluba.

Sve sportske aktivnosti sprovode se pod nadzorom glavnog koordinatora kampa, Žarka Vučurovića, a u ponudi je i program individualnog rada sa istim stručnjakom. Za decu je obezbeđen i stručan nadzor lekara, fizioterapeuta, kao i rad sa kondicionim trenerima u cilju poboljšanja motoričkih i fizičkih sposobnosti dece.

Uz kvalitetan rad, kampere očekuje dosta zabavnog sadržaja, razna takmičenja i ekukativne radionice. Pored sportskog segmenta, cilj kampa je i da deca provedu kvalitetno vreme u prirodi, kao i da se upoznaju sa lokalnim znamenitostima kulturno-istorijskog karaktera na izletima.

HUMANI OFANZIVNI SKOK

Mozzart i Partizan su ove sezone saigrači u još jednoj akciji – Humani ofanzivni skok! Ovaj segment igre je nešto po čemu su mlađe kategorije crno-belih dobro poznate, a kompanija Mozzart je asistirala juniorima i kadetima u plemenitoj ofanzivi za pomoć nezbrinutoj deci - svaki skok vrednuje se sa 200 dinara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija