• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.06.2021

21:03

MEGA VERUJE U POBEDU! Izvukli su pouke posle DEBAKLA u prvoj utakmici!

Košarka

MEGA VERUJE U POBEDU! Izvukli su pouke posle DEBAKLA u prvoj utakmici!

Podeli vest

Trener košarkaša Mege Vladimir Jovanović rekao je danas da njegova ekipa treba da izvuče pouke iz prethodne utakmice sa Crvenom zvezdom i da se, pre svega, energetski pokaže u boljem svetlu

- Ponoviću neke bazične stvari, ali koje su opet jako bitne za predstojeću utakmicu, kao što su bile i za prethodnu. Intenzitet kontakta, ne samo u odbrani, već i u napadu, mora da bude na najvišem mogućem nivou - rekao je Jovanović, prenosi klub.

Košarkaši Mege dočekuju sutra ekipu Crvene zvezde u drugoj utakmici finala plej-ofa Superlige Srbije. Izabranici trenera Vladimira Jovanovića trenutno zaostaju 0:1 u seriji koja se igra na dve pobede.

Foto: Starsportphoto

Jovanović je naveo da je njegova ekipa u prvom meču, kada je i uspevala da napravi dobru odbranu, "padala" na osnovnim stvarima kao što su skokovi u napadu.

- Sa tih 10 koje su imali u prvoj četvrtini, utakmica je otišla u pogrešnom smeru za nas. Kontakt, obavezna kontrola skoka i da u svakom trenutku što se tiče napada znamo šta hoćemo i da ne uđemo u ritam Zvezde, jer to onda neće biti dobro po našu ekipu - rekao je Jovanović.

- U svakom slučaju, treba da izvučemo pouke iz prethodne utakmice i da se pokažemo u boljem svetlu, pre svega, energetski da izgledamo bolje - dodao je on.

Kapiten Mege Milenko Tepić rekao je da je Zvezda u prvoj utakmici od samog starta nametnula svoj ritam i da je "na svakom posedu, na svakom skoku u napadu" bila "brža, odlučnija i agresivnija".

- Nismo sebe doveli u situaciju da možemo da igramo smislene i organizovane napade, dok su s druge strane oni izgradili samopouzdanje skokovima u napadu i pretvorili ih u dosta pogođenih šuteva za tri poena - rekao je Tepić.

Foto: Starsportphoto

On je naveo da veruje da će crveno-beli i sutra igrati isto ili slično kao u prvoj utakmici.

- A naša prva i osnovna stvar je da im odgovorimo na pravi način, da budemo čvršći u kontaktu, bolji u zagrađivanju, da ne gubimo glavu i da ulazimo u napade s jasnom idejom i ciljem kako da dođemo do poena - rekao je Tepić.

- Ako uspemo u tome, možemo da očekujemo drugačiju utakmicu u odnosu na prvu. Moramo da napravimo veliki iskorak u mentalnom pristupu utakmici i čvrstini sa kojom ćemo se sigurno suočiti, moramo da toga budemo svesni, da prvo to ispravimo pa ćemo da vidimo za dalje - dodao je kapiten Mege.

Utakmica Mega - Crvena zvezda igra se sutra od 20.00 u Hali "Mega Factory", bez prisustva publike.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija