• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.07.2021

07:20

SLUČAJ "PANTER" NIJE REDAK! Mnogo IGRAČA je nosilo dres oba VEČITA rivala!

Košarka

SLUČAJ "PANTER" NIJE REDAK! Mnogo IGRAČA je nosilo dres oba VEČITA rivala!

Podeli vest

Odjeknula je sinoć prava košarkaška bomba kada je Partizan objavio dolazak Kevina Pantera u Beograd

Bivši bek Crvene zvezde u Partizan je stigao posle dve sezone u Olimpiji iz Milana i sa crno-belima je potpisao dvogodišnji ugovor.  Emocije navijača su pomešana, Delije su razočarane pošto je Panter za kratko vreme postao miljenik "severa", dok su Grobari malo oduševljeni, a malo i zabrinuti zbog visine njegovog ugovora. Poznato je da je odbio 900.000 dolara godišnje od Olimpije. 

Foto: Starsportphoto©

Ipak, nije strano da, posebno u poslednje vreme, da igrač koji je u jednom momentu svoje karijere branio boje jednog kluba, kasnije pojača najljućeg rivala, a spisak pre Pantera je poprilično dugačak! 

Poznato je koliki rivalitet vlada između Crvene zvezde i Partizana, ponekad prelazi i sportski duh, a odlazak u redove najvećeg rivala predsavlja neoprostivi greh. Prethodne godine Kori Volden je direktno iz Partizana prešao u Crvenu zvezdu, a u istom periodu crno-beli su potvrdili dolazak Nemanje Dangobića, bivšeg košarkaša tima sa Malog Kalemegdana. Od stranaca isti "greh" su počinili Terens Kinzi, Lorens Roberts i Džejms Gist. 

Foto: Starsportphoto

Po nekim istorijskim spisima prvi ovakav slučaj dogodio se još davne 1945. godine kada je JNA oficir Vlahović u dvorani starog DIF-a naterao braću Šaper, Aleksandra Nikolića i Boža Grkinića da pređu u novoformirani KK Partizan koji je tada bio pod vojnom upravom. 

Kada je reč o domaćim košarkašima kojima se mnogo teže oprašta izjava, spisak je da se naježiš! 
Vlade Divac, Dražen Dalipagić, Zoran Slavnić, Dejan Tomašević, Milan Gurović, Mlađen Šilobad, Jovo Stanojević samo su neki od igrača koji su tokom karijere nastupali za oba večita rivala.

Foto: printscreen

Jedan od igrača koji je najviše "povredio" navijače Zvezde jeste prelazak Miloša Vujanića u redove Partizana, plejmejker je bio miljenik Delija jer je bio dete kluba. On je 2001. godine direktno iz redova crveno-belih prešao kod crno-belih. 

U fudbalu je spisak znatno "kraći" pošto se samo 16 igrača usudilo na takav potez, dok klubovi nisu sklopili "dogovor" sa navijačima da igrači večitog rivala nisu poželjni na jednoj od strana Topčiderskog brda!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vuki

pre 2 godine

Ja ne razumem tu mržnju prema igračima koji predju u rivalski klub. Pa šta? Sva sreća Panteru, neka igra kao što je igrao u Zvezdi... Da bi ti bio bolji, i tvoj rival mora da bude bolji.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija