• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.07.2021

12:49

SRPSKI NAVIJAČI SU SE OBRADOVALI! Australijanci dobili Italijane na OI!

tanjug/ap

Košarka

SRPSKI NAVIJAČI SU SE OBRADOVALI! Australijanci dobili Italijane na OI!

Podeli vest

Džok Lendejl, nekadašnji košarkaš Partizana, predvodio je Australiju do pobede nad Italijom 86:83.

Briljirali su košarkaši Italije na kvalifikacionom turniru u Beogradu, a onda su naleteli na Australijance u Tokiju.

S obzirom na to da je Australija trijumfovala i u prvom meču protiv Nigerije, obezbedila je plasman u četvrtfinale i kolo pre kraja, tako da će protiv Nemačke igrati isključivo za prvo mesto u grupnoj fazi i eventualno "laganijeg" protivnika, ako se to tako može reći.

Foto: tanjug/ap

 

Najefikasniji u timu Australije bio je upravo Džok Lendejl koji je dominirao i na skoku i obezbedio nekoliko veoma važnih poseda za svoju reprezentaciju. Meč je završio sa 18 poena i sedam skokova uz dve asistencije. Dva poena manje ubacio je Pati Mils, još jedan manje Nik Kej, dok su Džo Ingls i Aron Bejns postigli po 14 poena.

Na drugoj strani, gledali smo odličnog Simona Fontekija sa 22 poena i Nika Maniona koji je dodao jedan poen manje. Od dvocifrenih je tu još samo bio Ahile Polonara koji je došao do 12 poena.

U poslednjem kolu, Australijanci igraju sa Nemcima, dok će se Italija ukrstiti sa Nigerijom i pokušaće da ostvari pobedu vrednu plasmana u četvrtfinale, nakon što je u prvoj rundi dobila Nemačku.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija