• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.08.2021

07:55

AMERIKANCI GUBILI 15 RAZLIKE, NALJUTILI SE i razneli Australijance za novo finale Olimpijskih igara! /FOTO/

reuters

Košarka

AMERIKANCI GUBILI 15 RAZLIKE, NALJUTILI SE i razneli Australijance za novo finale Olimpijskih igara! /FOTO/

Podeli vest

Košarkaši Amerike su nakon preokreta pregazili Australiju u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju 97:78 (18:24, 24:21, 32:10, 23:23)

U finalu će se Amerikanci za četvrto zlato u nizu na Igrama boriti sa Francuskom ili Slovenijom, koje igraju u drugom polufinalnom meču. 

Foto: reuters

 

Kevin Durent je opet predvodio Amerikance sa 23 poena, dok mu je Buker pomogao sa 20, a Holidej je dodao 11 poena.  

Gubili su Amerikanci posle prvih 10 minuta igre, dok su sredinom druge deonice bili u minusu 15 poena. Toliko su Australijanci uspeli da im pariraju. Onda ja usledila strašna serije krajem druge i početkom streće deonice od 20:0 kada su preokrenuli rezultat i definitivno rešili pitanje pobednika.

Foto: reuters

 


Australinci su od starta predvođeni Milsom jasno stavili do znanja Amerikancima da će skupo prodati kožu. Krenuli su žestoko, brzo poveli 18:6, ali su Amerikaci držali do kraj četvrtine koju su ipak izgubili sa 18:24.

Onda je tokom drugi 10 minuta, tačnije u prvoj polovini  usledila rapsodija Australijanaca. Sipali su sa svih strana, napravili seriju 10:3 i poveli 41:26.

U tim momentima Amerikanci nisu znali šta ih je snašlo, nisu imali rešenje, a Greg Popovič je bio izuzetno ljut na klupi.

Foto: reuters

 

Međutim, kad je najteže prodati Kevin Durent. Prvo je smirio nalet Australijanaca nakon što su došli do 15 poena prednosti, pa je Holidej dodao dve trojke i Amerikanci su istopili minus i pred drugo poluvreme bili na "-3" - 42:45.

Nastavili su da gaze i u trećoj četvrtioni. Napravili su seriju od kraja druge četvrtine od 20:0.

Foto: reuters

 

Gubili su u finišu druge deonice 34:45, da bi furioznim završnicom i startom drugog poluvremena preokrenuli na 54:45. Australijanci čak sedam minuta nisu postigli koš, pregaženi su u trećoj deonici 32:10 i tada je definitivno bilo jasno ko ide u finale.

Ekipa Grega Popovića je sredinom poslednje deonice otišla na "+23" - 86:63, pa Australijanci do kraja utakmice nisu bili kadri ozbiljnije da ugroze razigrane Amerikace.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija