• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.09.2021

10:32

ZVEZDA SE OPROSTILA OD DUDE! Crveno-beli pogođeni! Neka mu je večna slava i hvala!

tanjug

Košarka

ZVEZDA SE OPROSTILA OD DUDE! Crveno-beli pogođeni! Neka mu je večna slava i hvala!

Podeli vest

Kk Crvena zvezda opristila se od Dušana Dude Ivakovića, koji je preminuo u četvrtak u Beogradu u 78. godini

Ivković će u košarkaškoj javnosti ostati upamćen kao najuspešniji selektor reprezentacije - tri puta je sa Jugoslavijom bio prvak evrope i jednom šampion sveta.

- KK Crvena zvezda, kompletan menadžment kluba, igrački kadar, stručni štab, ŽKK i mlađe selekcije našeg kluba izuzetno su pogođeni vešću da nas je napustio Dušan Ivković. Dušan Ivković je rođen u Beogradu 1943.godine. Najuspešniji je selektor Košarkaške reprezentacije Jugoslavije na Evropskim prvenstvima i jedna od najvažnijih figura naše košarke tokom njene istorije - navode crveno-beli.

Foto: tanjug

 

Vodio je reprezentaciju na tri prvenstva i na sva tri osvojao je zlatne medalje (Zagreb 1989, Rim 1991. i Atina 1995).

Januara 2008. je izabran za selektora košarkaške reprezentacije Srbije. Na Evropskom prvenstvu 2009. u Poljskoj, reprezentacija Srbije je osvojila srebrnu medalju, a na Svetskom prvenstvu 2010. je zauzela četvrto mesto. Neizbrisiv trag ostavio je i u evropskoj klupskoj košarci vodeći 13 klubova, a najveće uspehe ostvario je sa Olimpijakosom sa kojim je dva puta bio prvak Evrolige. Osvajao je u još 4 navrata medjunarodne trofeje, i po 7 nacionalnih šampionata i kupova širom Evrope.

KK Crvena zvezda ovom prilikom izražava najdublje saučešće porodici Dušana Ivkovića. Neka mu je večna slava i hvala.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija