• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.09.2021

17:14

ŽOC SVIMA NATERAO SUZE NA OČI! Otišao je čovek koji mi je bio SVE! /FOTO/

Starsportphoto

Košarka

ŽOC SVIMA NATERAO SUZE NA OČI! Otišao je čovek koji mi je bio SVE! /FOTO/

Podeli vest

Komemoracija povodom smrti legendarnog košarkaškog trenera Dušana Dude Ivkovića održana je u Narodnoj Skupšni Republike Srbije

Jedan od najuspešnijih evropskih i svetskih trenera svih vremena preminuo je u četvrtak u 78. godine od posledica vode u plućima i herpesa, nakon što je infekciju dobio od golubova.

Dušan Ivković će u utorak od 12 sati biti sahranjen u porodičnoj grobnici na Novom groblju u Beogradu.

Foto: Starsportphoto

 

Na komemoraciji su se prisutnima obrtili između ostalih, predsednik Aleksandar Vučić, predsednik KSS Predrag Danilović i trener KK Partizan i kum Dušana Ivkovića, Željko Obradović.

- Hvala svima što ste došli i one kojima su me zvali da mi izjave saučešće! Otišao je čovek koji mi je bio sve! Trener, prijatelj, kum, sve! Ne samo meni! Njegovo nasleđe je ogromno! Pomagao je igračima da budu bolji igrači i bolji ljudi! Imao sam 28 godina kada sam bio njegov igrač! Bio sam najstariji u toj generaciji, tada me je odvajao u stranu i dao mi prvu lekciju kako da utičem na igrače! Njegov smisao za humor je bio neverovatan! Ali kako ja da se šalim sa takvim čovekom, ali i tu me je opustio! Duda je bio čovek koji je brzo mislio i reagovao! Postavio mi je pitanje da li sam dobro razmislio da želim da prestanem sa igranjem i postanem trener, kada sa to odlučio! Plašio sam se šta da mu kažem, ali rekao sam da jesam - poželeo mi je sreću! Nekoliko godina kasnije rekao mi je da imam sjajnu intuiciju, a kada to kaže on - onda možete da mislite kako sam se osećao! Bio je uvek spreman na razgovor...

Foto: Starsportphoto

 

Prisetio se Obradović jedne anegdote pre skoro tri decenije...

- Bio sam trener Partizana 1992. godine, izbacili smo Kinder iz Bolonje i plasirali se na fajnl for. Vratili smo se u hotel posle utakmice, bilo je kasno pila nam se kafa u četiti ujutru! Tu su bili Radojica Nikčević, Milenko Savović Duda, Kića i ja, nismo imali gde to da popijemo u hotelu, a u sobi je bio mini bar, a tu ima kafe koliko hoćeš! I onda je  Duda ustao i pokušao na zidu da mi objasni rotaciju u odbrani! Ja ustanem i krenuli smo da diskutujemo, a onda se Duda okrenuo ka Radojici i pitao ga je -Izvini burazeru,  znaš li o čemu se ovde radi, rekao je samo - nema veze, dajte malo kafe još! Tako smo u svakom trenutku pričali o košarci!

Foto: Starsportphoto

 

Vratio sam se nedavno iz Grčke, svi su me pitali za njega! 

Onda se prisetio i teških vremena u kojima se našla naša zemlja...

- Uspeli smo tri godine u ono teško vreme da se okupljamo zbog njegovih prijatelja iz Grčke, kada je to bilo gotovo nemoguće! Paskaliz Terzis, pevač iz Soluna mu je jednom prišao i rekao - Ivkovic! I kad god sam mu ja kasnije rekao Ivkovic, samo smo mi znali šta to znači!

Foto: Starsportphoto

 

Đorđa i Anju, moju decu su krstili Duda i njegova Nena! Zvala me je Nena (Dudina supruga) to jutro i rekla - nema više kuma! Otišao sam do kluba, jer mi je rakao da nikad niko ne primeti kako se osećam privatno! Odradio sam trening, okrenuo moju Anju i nije prestala da plače, već je znala! I Đorđe, moj sin - nikada nije bio tužniji! Kažu ljudi da deca najbolje vide lepe stvari - a moja deca su njega obožavala! Mlađi sam od njega 17 godina, ali uvek me je gledao kao sebi ravnog!

Kumići, budite ponosni na svog oca! Volim vas! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija